knjige z lezbično vsebino
Občutek imam, da se je pisateljica namenoma izognila opisovanju posledic. Vsak pač to doživlja malo drugače, tudi okolica se verjetno ne odziva povsod enako. nekaj malega teh problemov je že nakazala, toliko, da zadošča za identifikacijo s problemom (če že moramo temu reči problem..) in da mulc dobi občutek, lej, saj to se ne dogaja samo meni…
Elle, nič ni narobe s tem, če se ti knjiga zdi dolgočasna! Imaš vso pravico do tega. Ko bi ti vedela, koliko knjig, ki jih “vsi” hvalijo, se meni zdi dolgočasnih…
Obstaja pa še ena knjiga na to temo. To je Pismo za Annie, avtorice Nancy Garden. Tu se morata junakinji bolj zares spoprijeti s težavami. Sicer pa preberi, vredno je!!
lep pozdrav!
maja
Zivjo Irena,
vsekakor imas prav. Jaz mislim, da se vsak lahko najde v vecini knjig, prav je da so tudi taksne knjige, bolj lahkote. Vsak ima svoj okus. Tudi meni pasejo kaksne lahkotne knjigice, vendar me ta ni navdusila.
Si bom sposodila Pismo za Annie. Naslov mi je sicer znan ( so mogoce posneli film), ampak je prebrala se nisem.
Kaksna je pa Henry and June?
Lep pozdrav
Elle
nic hudga :-))
Henry & June še nisem zares brala; enkrat že pred leti sem jo samo preletela in sem dobila vtis, da mi ne bo všeč. Ne vem, mogoče se je bom nekega dne lotila.
Drugače pa Granatno jabolko (Lisa Mae Brown), ki jo je že omenila regla. pa ne toliko zaradi opisov lezbičnih scen (ki jih je pravzaprav malo in na tem sploh ni poudarek), ampak zaradi vsebine same; predvsem mi je všeč pogum glavne junakinje (baje pisateljica opisuje sebe, nisem prepričana). Vsekakor vredna branja.
LP
maja
V Ljubljani na Metelkovi že dve leti (no, kmalu bo dve leti) deluje lezbična knjižnica, kjer so izdali tudi katalog knjig, ki jih je mogoče dobiti tam, katalog pa je mogoče najti tudi na internetu. Knjižnica je odprta ob sobotah in nedeljah zvečer (pravkar ugotavljam, da kataloga žal nimam pri sebi, in ti z bolj natančnimni podatki žal ne morem pomagati – brez težav pa boš katalog z vsemi podatki našla na internetu). Glede knjig z lezbično tematiko – ne vem sicer, kaj te zanima,
ampak od slovenskih avtoric lahko poskusiš s knjigami Suzane Tratnik (Pod ničlo, Ime mi je Damjan) in Nataše Velikonja (abonma), en seznam virov z gejevsko literaturo pa boš našla tudi na (slovenskih) straneh siqrd.
Veliko sreče!