Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjige za mlade

knjige za mlade

Sem 17 letnica in za razliko od sovrstnikov zelo rada in veliko berem. Vendar pa mi zadnje čase primanjkuje idej. A pozna kdo kako dobro knjigo za mlade, ki ni ravno pretežka?

Desire in Katarina (5 knjig). Posebno Katarina mi je bila pri tvojih letih odlična. Ne pretežka, sicer je 5 knjig, vendar zelo napetih in hitro berljivih. Mešanica zgodovine, ljubezni (celo nekaj sexa), romantike, pustolovska in primerna poletnemu lahkotnemu branju.

Jaz v tvojih letih nisem rada brala, potem pa mi je mama predlagala knjigo Drevo raste v Brooklynu /Betty Smith. Ko sem jo zagledala, kako debela je, me je kar vrglo. Prebrala sem prvo stran in nehala, čez par dni pa sem jo spet začela brati in jo dveh dneh prebrala. Ko sem prišla do konca sem se jezila, da je prekratka. Od takrat napraj zelo rada beram.

Sicer nevem kakšne knjige rada bereš. Ampak ta je super.

Kaj pa tele:
Anne from green gables / Montgomery, je več delov
Jadran Krt pije capucino
Kurja juhica za dušo npr.za najstniško, za žensko I in II del
Življenje je tvoje / L. Hay
zbirka knjig Lipa zelenela je /Bogdan Novak
Dnevnik Bridget Jones /Helen Fielding
Angel na zamlji /Alma M. Karlin
Savirti/ Silvestra Rogelj Petrič
Sramota /Robert Pennac
Nicholasova zgodba/ Reg Green

Hvala obema. Zelo sta mi pomagale. Desire in Katarina še sicer nisem brala (jih pa bom v kratkem), nekaj knjig, ki pa mi jih je priporočila Sisi pa sem jih že. Super so

Alamut, sploh ni tako težak, kot se zdi, je pa dolg… če si malo bolj razmišljujoča ti bo ustrezal Zofijin svet. Kul je tudi Džungla v razredu (ne vem avtorja), pa kaka knjiga od Steinbecka ali Irwinga.
T.

jaz bom svoji hčerki, ko bo stara 17 let dala celo zbirko knjig dr. Trstenjaka, ki sem jih tudi jaz takrat prebrala.

OJLA SEM STARA 14 LET IN ZELO RADA BREREM…(PREDVSEM ZF KNJIGE)
PREBRALA SEM JIH ŽE VELIKO, TAKO DA NEVEM KAJ BRATI…
A IMA KDO KAKŠNO IDEJO???

NEEE

Patrick Ness: Na begu.

po mojem mnenju so zate v opisani situaciji primerne naslednje knjige :

beli zobje ( avtorica zadie smith ) – ne pretežka knjiga, zelo zabavna in napisana v stilu, za katerega verjamem, da ti bo všeč
o lepoti ( knjiga ista avtorice ), napisana precej podobno zgoraj omenjeni
peklenska pomaranča ( avtorja anthonya burgessa)
nekaj se je zgodilo in kavelj 22 avtorja josepha hellerja
knjige kurta vonneguta
in
charlesa bukowskega

New Report

Close