knjige za najstnike
Meni trenutno najboljša knjiga je: Čarni angel od Danile Žorž. Res ta knjiga se mi je vtisnila v spomin bila je tako posebno doživetje. Taka (kot pravi tudi avtorica) večplastna tortica, ki jo lahko samo oblizneš in vidiš tisto povečini veselo zgodbico, lahko pa jo poskusiš celo, ki sicer ni vedno najlepša, je pa definitivno odlična.
ZGODBA O KATERI LAHKO ŠE DOOOOOLGO ČASA RAZMIŠLJAŠ. Vsaj jaz sem. Brat nisem hotela nič drugega, ker se mi nič ni zdelo vredno primerjati s tem.
Lp in upam da bo ta knjiga tudi Vam tako všeč.
Sem stara 14 let in prebrala sem ze veliko ze tukaj omenjenih knjig-serije:Somrak,Vampirska akademija,Srh(Volkovi z Mercy Fallsa, ob knjigi sem se dobesedno jokala),Nesmrtni, Vampirkin dnevnik, …
vse te so meni najljubse knjige, tako da jih rees priporocam, vsak ki je prebral vsaj eno izmed teh, pa mu je bila všeč, mu ZAGOTAVLJAM da mu bodo tudi VSE ostale:) prebrala sem tudi dve knjigi pisateljice Isabel Abedi: Šepet
Isabel Abedi: Isola
obe sta tudi tako napeti, rahlo kriminalne, res super knjigi, priporocam;)
rada bi se prebrala knjige(poletno branje):
Duša
Igre lakote
Prijateljice , zmenki in…
slisala pa sem tudiza knjigo Čudovita polomija, vendar moram se pogledati kaksna je;)
LP, smile
sama sem stara 15 let in obožujem branje te knjige so me res potegnile in sem jih takoj prebrala.
vampirska akademija vseh 6 delov
za večno od alison noel je tud več delov
srh ko je triologija o volkodlakih noro
hči dima in kosti je najbolj nora knjiga ampak drugi pa tretji del še nista izdana
bralka:)
Brala sem knjigo Emine želje od Jacquline Wilson. Govori o 10 -11 letnici Em – Emmily, ki ima mlajšo polsestrico in polbratca. Mama je delala kot frizerka, njen očim pa kot igralec. Začne se ko na božič Em sliši očima pogovarjati z njegovo punco Sarah. Morm rečt full dobra knjiga (stara sm 12 let). Brala sm jo 3 -4 dni ma pa 290 strani za brat jih je pa 270…
Ja…bi pa rada še kakšno tako knjigo, ker me je zelo pritegnila k branju!
naslednji teden grem v knjižnjico in bom vzela knjige….. Kere naj…??
ja veliko ste jih že našteli samo mene nevem če me bodo pritegnile k branju.
Lep pozdrav in hvala za odgovore!
Sicer je odvisno od najstnika/-ce samega/-, ampak iz časov, ko sem bila sama stara cca. 15 let so mi v izjemno dobrem spominu ostale knjige Deveto življenje Luisa Draxa, Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa, Gimnazijec. Pa Zvezdica, kasneje tudi nadaljevanje Z ljubeznijo, Zvezdica. Same krasne knjige in me kar mika, da bi se jih lotila še v tretjo. 🙂
zelo rada berem med poletnimi počitnicami kakšne romane pri katerih te stisne pri srcu … resnično priporočam naslednje knjige še posebej prvo!:
Jodi picoult-rojena iz tvojega življenja (brez besed, odlična knjiga-film je zanič!)
jana frey-poljub moje sestre
asja hrvatin-od RTM do WTF (s to knjigo sem začela brat dalje o drogah-zelo dobra)
ivan sivec-zadnji mega žur (prva knjiga ob kateri sem se razjokala)
cristiane f.-otroci s postaje zoo (odvrne ti droge iz vseh pogledov)
gier kerstin-nevesta je žal rekla ne (med knjigo se kar dodobra ujeziš)
gier kerstin-za vsako rešitev se najde težava (se nasmejiš lepo)
suzanne enoch-polnočni zmenek (potopi te vase in le s teška odložiš knjigo-resnično zanimiva in žgečkljiva)
pa še dooosti več jih je:)
in še ena knjiga je, kjer nastopa punca ki igra košarko in po enem treningu zvečer jo zbije avto v katerem so fantje, punca skoraj ostane rastlina, žal pa se ne spomnim naslova…ampak je odlična za brat.
Ojla 🙂
Jaz sem pa 16 in resno, obožujem knjige.
Meni osebno super knjige so npr. te:
Mary Hoffman: Mesto cvetja, Mesto zvezd, Mesto mask (trilogija, ampak ne vem kako so po vrsti),
Knjige od Davida Hilla so res svetovne,
Cornelia Funke: Srce iz črnila, Kri iz črnila, Smrt iz črnila (če ste knjižni molji so knjige enkratne, posnet je tudi film, ampak je zanič :D)
Marley in Jaz,
Dewey, maček iz mestne knjižnice,
Louis Sachar: Zeleno jezero (meni osebno najboljša knjiga),
Pa klasika, Nicholas Sparks in njegovi romani. Fajn jih je brat v angleščini 🙂
Super je tudi knjiga Berenikini Kodri, slovenske pisateljice. 🙂
Pa vse knjige, ki ste jih že omenili, Vampirska Akademija, Eragon, Duša, Jantarni Daljnoged, Hiša noči…
Lp :))
Kolikor sem preletela, sem ugotovila, da sem prebrala več kot polovico knjig, ki ste jih omenili. Večinoma se z kritikami strinjam, le z Zlatim zobom ne. Pohvalno, da je slovenec usepel to spacat skupaj, ampak knjiga ni tako lahko berljiva. Medtem, ko sem jo brala sem prebrala še dve drugi knjigi- ta se zelo vlečeeee….
Drugače pa priporočam trilogijo igre lakote- Suzanne Collins, Hišo noči- P. C. in Kristin Cast, Padli angeli, Trpljenje, Strast- Kate Lauren, Vse dele mEG cABOT- princeskin dnevnik, Kradljivko knjig od od Markusa Zusaka ter nato romantične drame od Nicholasa Sparksa. Pri vseh se MORAŠ jokati zraven.
Lp:P
moj seznam trenutno meni najboljših knjig:
Sorodni duši, kradljiva Phoenix in seeking Christal (trilogija od Joss Stiriling)
Isola ( Isabel Abedi)
Eragon, najstarejši, brisingr,dediščina (Christopher Paolini)
Meč v tišini, sledovi v snegu in sijaj mesečine( saga o Otorijih od Lian Hearn)
Vse knjige od Danile Žorž
Igre lakote (avtorica je že v prejšnjem postu)
Na begu, in nadaljevanja ne spomnim se naslovov (Patrick Ness )
Evo to so mi pač trenutno najboljše knjige,ker sem jih pred kratkim prebrala.
Meni se pa Na begu ne zdi prav nič posebnega. Bolj podpovprečna. Že res, da naj bi imel vsak avtor svoj stil, ampak, prosim, no, zgodba je izrecno nezanimiva. Ideja se sliši v redu, izvedba pa ne več.
In potem še prevod. Hvala za tak “pogovorni” jezik v katerem je edino kar spremeniš vsak glagol iz nedoločnika v namenilnik (pa ne samo takrat, ko gre za premikanje kar bi bilo pravilno) in se potem vse skupaj, ko bereš, zdi neverjetno čudno. Niti predstavljati si ne morem, da bi kdo tako govoril (da, v pogovornem jeziku običajno res izpuščamo nedoločno obliko glagolov, pa vendar ne naredimo le tega, tako da je popolnoma knjižno slovenski stavek z napačno obliko glagola res nenavaden).
Jaz torej te trilogije ne priporočam (je pa to moje osebno mnenje, dopuščam, da je komu všeč).
In, da ne bo pomote, sem velik oboževalec Harryja Potterja, Gospodarja prstanov, Iger lakote ipd,
Hči dima in kosti od Laini Taylor. Nora knjiga!
js bi priporočala harrya potterja,glih sm ga prebrala(zadnjo knjigo) in morm rečt da mi je že kr žou zdaj.prej sm skos samo to brala in je res zelo dobro napisana(smešna,zanimiva,napeta) pa mogoče bi bilo zanjo tudi trinajst razlogov(13 reasons why)… stara sem 13 in sem zelo zbirčna glede knjig. 😀 aja pa itak je bolša od somraka pa teh sranj.
Jaz osebno zelo priporočam zbirko Pesem ledu in ognja.
Sicer pa, za nekoga, ki nemara debelih knjig, priporočam še trilogijo- Pozor globoka voda, Pozor, samo za plavalce in Pozor mokra tla (vrstnega reda ne znam)
In še knjigo mrtvi do mraka, Lestev do neba, Ledene magnolije…
Kriminalke: Agatha Christie- Umori po abecedi, Dobre so tudi knjige Jamesa Pattersona
Do solz pa me je spravila zbirka Harry potter- zadnji del, in zbirka Viharno nebo- res priporočam.
Sicer sem stara 13 let, pa zelo rada berem.