Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo knjigovodske listine

knjigovodske listine

Pozdravljeni,
Sem s.p. in se mi davčna osnova upošteva z normiranimi odhodki.Danes sem od DURSA dobila brošurco, kjer piše , da davčni zavezanec, ki ugotavlja davčno osnovo od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti z upoštevanjem normiranih odhodkov, vodi EVIDENCO IZDANIH KNJIGOVODSKIH LISTIN in EVIDENCO OSNOVNIH SREDSTEV.
Zato imam par vprašanj: Ali so to kakšni posebni obrazci oz. knjiga, ki se jo kupi v knjigarni ali to pišem kar v kak zvezek?
Ali so izdane knjig. listine računi? Izdajam le račune in nič drugega.

Kaj vpisujem v evidenco osnovnih sredstev, prosim primere.

DO sedaj tega ni bilo potrebno voditi, zato sem malo nevedna vsem vam, ki mi boste svetovali pa najlepša hvala.

Maja
p.s. glede na malo odgovorov sem zastavila enako vprašanje pod drugim naslovom

pa še malce poglejte v SRS 39, posebno določebe, ki veljajo za tiste ki vodijo knjigovdstvo po enostavnem sistemu, toplo priporočam, v OS se vpiše nabava osnovnih sredstev , naziv OS, naziv dobavitelja vrednost, datum listine, datum aktiviranja, itd.

LP-Starček

V PRILOGI JE NEKAJ OZNAK OBRAZCEV, KI BI TI UTEGNILI PRITI PRAV OD DZS. PRVA JE KNJIŽICA, KI TI JO PRIPOROČAM ZA ORIENTACIJO, ČE TI VSE TO NI ZNANO PODROČJE. VEČ NAJDEŠ NA STRANEH DZS-ALEA- OBRAZCI.
POD KNJIGOVODSKE LISTINE SPADAJO IZDANI IN PREJETI RAČUNI, POTNI NALOGI, ČE JIH UPORABLJAŠ.
POD OSNOVNA SREDSTVA PA VSE KAR KUPIŠ OZ. POTREBUJEŠ ZA IZVAJANJE SVOJE DEJAVNOSTI/DELA. NPR. RAČUNALNIK, PISARNIŠKO POHIŠTVO, AMPAK RES TISTO KAR POTREBUJEŠ ZA DELO, NE VSE KAR SI KUPIŠ ZA LASTNO UPORABO DOMA NPR. MOGOČE BI SI OMISLIL/A KAKŠNEGA SVETOVALCA VSAJ ZA ZAČETEK, DA SI NE BOŠ STVARI IN VODENJA NAROBE ZASTAVILA. rAZNI INŠPEKTORJI, REVIZORJI IN DACARJI ZNAJO BITI ZELO ZOPRNI IN HOČEJO RAZLAGE ZA OSNOVNA OSREDSTVA; KAJ ZARES RABIŠ ZA OPRAVLJANJE SVOJE DEJAVNOSTI NPR.

1. 5,121 Priročnik ZASEBNIKI – enostavno knjigovodstvo –
knjižica,format A6, magnomat, 150 g, dvostranski tisk

Prvi priročnik v zbirki ALEA priročniki za podjetnike.
V zbirki so:
Priročnik Zasebniki – enostavno knjigovodstvo (obr. 5,121)
Priročnik Davki – pravice in dolžnosti davkoplačevalcev (obr. 7,40)
Priročnik Izvršba – izterjava denarnih tokov (obr. 7,41)
Priročnik Prodaja – prodajna pogodba (obr. 7,45)

2. 6,46 Vpisnik izdanih računov
knjiga, trda vezava, knjiga,format A4 ležeč, brezlesni papir, 80 g, dvostranski tisk
Namenjen je vodenju različnih evidenc v podjetju.

3. 6,46 – DDV Knjiga izdanih računov, I-RAČ –
knjiga, trda vezava, knjiga, trda vezava, 50 pol (100 listov), format A4 ležeč, brezlesni papir, 80 g, dvostranski tisk
Knjiga izdanih računov je obvezen dokument po Zakonu o DDV. Na voljo je vezana tudi v mehke platnice.

4. 6,46 a – DDV Knjiga izdanih računov, I-RAČ –
knjiga, mehka vezava, 15 pol (30 listov), format A4 ležeč, brezlesni papir, 80 g, dvostranski tisk
Knjiga izdanih računov je obvezen dokument po Zakonu o DDV. Na voljo je vezana tudi v trde platnice.

5. 0,19 Inventarna knjiga (knjiga, trda vezava: 50 pol – 100 listov) –
knjiga, trda vezava, knjiga, trdo vezana v umetno usnje á 50 pol (100 listov)., format A4, brezlesni papir, 80 g, obojestranski tisk

6. 0,19 Inventarna knjiga (knjiga, trda vezava: 100 pol – 200 listov) –
knjiga, trda vezava, knjiga, trdo vezana v umetno usnje á 100 pol (200 listov)., format A4, brezlesni papir, 80 g, obojestranski tisk

7.5,45 Register opredmetenih osnovnih sredstev –
knjiga, trda vezava, 30 listov, format A4, brezlesni papir, 100 g, obojestranski tisk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close