Najdi forum

Splash Forum Koronavirus knjižnice

knjižnice

Izposoja knjig, že sam obisk knjižnice? Kako je s tem? Razdalja 1m bi šla, to ni problem. Kaj pa knjige? Ne ve se, kdo jih je imel v rokah, je kihal, smrkal? No, ni čisto neumestno vprašanje. Koliko časa np.r ostanejo ti virusi na papirju?

Ne vem.

Nisem včlanjena v knjižnice.

V enem mesecu sem kupila 6 knjig.

V knjigarne skoraj nihče ne hodi in dvomim, da je kaj okuženo.

E-bralnik je v teh razmerah super rešitev.

Po Italijanski tv sem slišala, da se virus najdlje zadrži na gladkih površinah, kot so steklo, plastika. Tam zdrži največ 9 ur. Drugje preživi manj. Razlika je tekstil. Tam preživi več časa, koliko pa ne vem.

Zmečite stran in sežgite vso kitajsko kramo.

V knjižnice pa Kitajci, upajmo, ne hodijo.

Ker ne berejo slovenskih knjig? Angleške? Dvomim.

Hodijo pa naši ljudje, še najreje tiisti, ki so bolani. Da med boleznijo doma berejo.

Knjiznice so dale ven obvestila, daxe si bolan, poklices po telefonu za podaljsanje knjig ali jih podaljsas prek COBISSa. In da ce si bolan, ne hodis v knjiznico. Ene so odpovedale bibliopedagoske dejavnosti.

Knjiznice so dale ven obvestila, da ce si bolan, poklices po telefonu za podaljsanje knjig ali jih podaljsas prek COBISSa. In da ce si bolan, ne hodis v knjiznico. Ene so odpovedale bibliopedagoske dejavnosti.

..e to je najslabši del v vsej tej “korona” zgodbi. Upam, da bo čim prej vse po starem. Brez knjig bo pa res ena velika žalost od življenja. Čisto resno mislim.

…priporočaš?

Itallijanom že omogočajo marsikaj brezplačno, samo da ostanejjo doma, npr Amazon Prime, pa še en kup drugih, tudi e-knjige so omenjene. Akciji se menda reče Digitalna solidarnost ali nekaj takega.

Jaz pa čedalje več ljudi opažam v knjižnicah. Nas je kar dosti ljubiteljev klasične knjige. Se pa zna zgoditi, da bodo zaradi tega virusa, nekaj časa bolj priljubljene v e-verziji.

NI RES!!!!
Virus se obdrži na hladnih in trdih površinah do 10 DNI (Kitajci trdijo, da še dlje). Zato je tako pomembno razkuževanje površin in umivanje/razkuževanje rok.
Na tekstilu in papirju se menda obdrži nekaj ur.

Po mojem si lahko izposodiš e-knjige.

…priporočaš?

Itallijanom že omogočajo marsikaj brezplačno, samo da ostanejjo doma, npr Amazon Prime, pa še en kup drugih, tudi e-knjige so omenjene. Akciji se menda reče Digitalna solidarnost ali nekaj takega.
[/quote]

Pojma nimam, kateri je OK, ker meni niso nekaj vauuu. Saj verjetno, če bi se navadila, ampak tudi probam ne. Ima ga moj otrok, zato vem, kako izgleda, če imaš v roki, kaj pa vem, 100 knjig? in greš na morje, brez dveh dodatnih potovalk. Vem, da nima Kindla, drugega pa ne.

NI RES!!!!
Virus se obdrži na hladnih in trdih površinah do 10 DNI (Kitajci trdijo, da še dlje). Zato je tako pomembno razkuževanje površin in umivanje/razkuževanje rok.
Na tekstilu in papirju se menda obdrži nekaj ur.
[/quote]

Tudi moje inf so enake.

No, kranjska knjižnica že zapira vrata, od ponedeljka dalje.

Tudi naša knjižnica že zaprta.

Prekmurje nič. Res pa da skoraj ni nič ljudi nikol.

New Report

Close