Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjižnice

Knjižnice

Vidim, da se tukaj nekaj pogovarjate o knjižničarjih. Prosim, če mi svetujete v katero ljubljansko knjižnico naj se vpišem. Rada bi dobila dobre knjige in bila prijazno postrežena. Zanima me tudi internet, pa koliko stane ena ura.

Vesna, če si vidla, da se pogovarjamo o knižnjičarjih, potem si lahko tam poiščeš tudi odgovor. Prežihov Voranc je zame najbol “oh in sploh”.
LP

V delavski (velja tudi za mestno, oton župančič) imajo precej gradiva, a moraš vsako leto plačevati izposojo. Šiška, Medvode, Šentvid, Gameljne spadajo v eno skupino, vpisnino plačaš le 1x (ni treba vsako leto podaljšati) in si neomejeno izposojaš. Če bereš romane, priročnike ipd. je ta sklop knjižnic čisto OK, kaj specifičnega (npr. za dol področja: ekonomija, pravo – če si študentka) pa tu ne najdeš.

Kdo ve, koliko znaša članarina v Prežihovem Vorancu?

Glede prijaznosti imam pa tudi jaz bolj slabe izkušnje kot dobre. V Šiški starejši izposojevalci (s tem mislim tiste, ki so tam dlje časa) ponavadi ne dajo od sebe ne bu ne mu. Novejši pa dejansko znajo pozdraviti. Poleg tega se v vseh knjižnicah nenehno srečujem s tem, da me nikakor ne poslušajo, ko jim rečem, naj mi ne podaljšajo ostalega. Kot roboti mi to skorajda vedno naredijo, jaz pa tako rada to sama kontroliram s pomočjo podaljševanja prek interneta.
Enake izkušnje imam v Delavski in Mestni knjižnici OŽ. V Delavski knjižnici je vsaj en mlajši fant, ki ni popolnoma asocialen in me vsaj posluša. Drugače pa pri njih velja, da so tisti na informacijah kar okej, tisti pri izposoji pa niti ne.

New Report

Close