Ko je že tema o kolonoskopiji …
Mrtva gor ne bos mogla pisat. Dohtorju gres prav tako preventivno, tud ce te nic ne matra. Vcasih je samo lazni alarm ali pac nekaksna malenkost. Ne se hecat, zivljenje je lepo in je eno edino. Jaz sem imela visek kilogramo in sem sla hujsat, najvec s prehrano in dosti rekreacije. Hotela se it v fitnes za jacanje misic ter sem prosila zdravnika, ce mi naredi ekg in sirso krvno prreiskavo. S tem, da sem veliko prej pojamrala, da ne koza neznosno svrbi, suha kljub dobri njegi in pa hudo izpadanje las. Pika na i je bila nekasna vrtoglavica par dni. Krvnih preiskav ni naredil, dal se eno zdravilo za pritisk, ostalo bolj prispisoval prihajajoci menopavzi. Da se razumemo, sploh ni slab zdravnik. No in tista krvna slika, ki sem jo predlagala je kazala na visoko delovanje scitnice. Od tod vrtoglavice, povisen srcni vtrip, suha koza, visok krvni tlak, skoraj deoresija, ni da ni, moznost osteoporoze, na konci ni izkljucen niti infarkt. Vsi ostali parametri so bili bp. Nakar sem pod zelo hitro prisla do tirologa, dve leti jemala zdravila pod redno kontrolo. Doza prva dva tedna je bila zelo visoka, sicer je slo samo za zdravila brez joda, da so mi pisali bolniski stalez. Ves ta cas, sportanja ni bilo, sicer bi bio kotra efekt. Tako, da tvoje zdravlje je v prvi vrsti odvisno od tebe same in pol se od zdravnika. Zdaj pa gremo, noroci termin…🙂
Anonimna521, 06.11.2024 ob 10:05
Tudi mene je ginek pogledala in rekla da mi ni nic. In to celo slavna prof Bokal. Najrajs bi ji v faco rekla da nima pojma. Plus uz trebuha. Nic vam ni. Jaz pa umirala od bolecin. Zal nisem bila dovolj vztrajna in sem dobila diagnozo ko je bilo prepozno. Pejt h zdravniku in bodi tecna
A pa si še živa? Daj ne pisat provokacij.
Moje težave so bile tudi črevesne sorte, na koncu (po opravljeni operaciji) pa je bila potrjena endometrioza. Pa sta me pred tem pregledala z uz dva različna ginekologa in noben ni rekel, da je ali pa ni endometrioza, pa še 2 kolonoskopiji sem imela, ki sta tudi nakazovali nekaj drugega. Tako da za endometriozo ni nujno, da se lahko odkrije že samo z uz.
Le pojdi do zdravnika, ne stane te veliko, pridobiš pa lahko precej.