ko kdaj otrok v lupinici
Naša je stara 11 mesecev, pa jo še zmeraj prevažamo v lupinici – tudi še nimamo 9kg. Smo se odločili, da počakamo do 1. leta (na Maxi Cosi strani pa tudi pri AMZS testu otroških sedežev je nasvet, naj otroka prestavimo pri 12. mesecih). Če bi bili bistveno težji in večji, bi jo sicer dali že prej, a ker smo drobižki, brez problema počakamo. Pa glava nam ne gleda čez rob…..Pa naša miška vsakič tako sladko spi v sedežu, da se mi ne zdi, da bi ji bilo neudobno. Se mi zdi, da smo starši dosti bolj nestrpni za naslednji sedež kot otroci – naš kupljeni sedež že nekaj časa zaseda glavno mesto v dnevni sobi :))))
Otrok je v lupinici, dokler je ne preraste. Otroski sedezki so razporejeni po velikosti in se iz ene v drugo stopnjo prekrivajo (enako kot Pamperske). Otrok preraste sedez, ko glavica ni vec popolnoma zascitena. Pri nosilnosti sedezev je teza otroka poglavitni faktor, amapak jaz bi vsekakor zraven napisala se velikosti v cm. Nemalokrat ljudje tlacijo otroke v avtosedez, ker so po letih in tezi premajhni za jahaca, v bistvu pa mu glavica ze za polovico strli cez zgornji rob.
Torej, ce se tvoj otrok v lupinici ne pocuti vec dobro in jo po velikosti presega ali pa je ze v zgornji meji, ga prestavi v manjsi avtosedez.
meni se zdi mučenje otroka če je le-ta do enga leta v lupinici!!??
Dobro,če mu ne gleda glavica čez rob niti nogice potem o.k.,samo se opravičujem toda tako kratkega otroka pri enemu letu pa res še nism vidla,drugače je seveda če ima kakšne zdravstvene težave.
Se strinjam z metuljčico,da taka lupinica ni več varna pri karambolu(bog nedaj) lahko otroku podrobi nogice če čez visijo.
Upam,da nisem izpadla nesramno ker to ni bil moj namen.
Lep sončen dan vsem:))
No ko smo že pri teh temah. Sama sem včeraj na lastne oči videla v LJ otroka starega cca.6-7 let, v sedežu takem za otroke do 15 kg, se pravi z naslonom za hrbet. Glava in vrat!!! sta bila od sedeža višje. Si predstavljate kaj bi bilo, če pride od karmbola?!?! Vsekakor bi bilo boljše, da bi bil otrok privezan na normalnem avtomobilskem sedežu.
Malo izven, ampak vseeno. Toliko o tem in o primernosti sedeža.