Ko nesposobnost ZJ udari na plano
S to razliko, da večina komunistov za pakt Ribbentrop-Molotov niti slišala ni, domobranci so pa stali na stadionu in na glas izgovarjali besede prisege pri Bogu (in ne Bogu):
“Prisegam pri vsemogočnem Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje Velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in proti komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom, svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj!”
Seveda večina komunistov za ta pakt še danes noče “slišati”.
Ja in kaj je narobe pri prisegi. Dejansko so se borili proti komunističnim banditom in ne proti narodu. Pokorni so bili svojim nadrejenim – domobranskim oficirjem. Proti komunistom so se borili skupaj z nemško vojsko, ki se je tudi borila proti komunistom, zaradi propada pakta Ribentrop-Molotov. saj do takrat in še dolgo po tem domobrancev ni bilo. Kaj ste se pa skregali z naciji po 2 letih idiličnega zakona? Boriti so se morali skupaj z nemci, ker se niso mogli pripraviti na vdor komunizma in so se komunisti spravili nad neoborožene Slovence (drugače se tudi ne morejo). Komunisti so pobijali vse, ki niso sprejeli komunizma. Zdaj boš rekel, da tudi za to nisi slišal ne ti in ne večina komunistov namreč za komunistično vodilo, da je treba vse likvidirati, ki ne sprejemejo komunizma.
Hvala in čast domobrancem, ki so se neoboroženi uprli vdoru ta rdečih in rusov. Takega poguma nam danes manjka in žal na domovina polzi iz rok. Da se neki jugovič tako izživlja, je že kazalec tega.
Nič me ni sram in še manj nakladam, vse je res kar govorim. In hvalo tem našim slovenskim junakom lahko še tisočkrat ponovim.
Lahko pa je sram tebe, ker odobravaš gnusne in strahopetne poboje nedolžnih. Take “sodbe”, kot je pri Angeli Vode, je še na tisoče. Sram bodi ta rdeče in tebe in naj si Svoj “NOB” nekam vtaknejo. To je bil boj proti slovenskemu narodu, ki so ga vodili ta rdeči in se tudi danes nadaljuje.
“NOB” kot nam ga partija vsiljuje je larifari prav zaradi pakta Ribentrop-Molotov. Komunisti so se tepli proti nacijem, samo zato, ker je Hitler napadel SZ. Ne vem zakaj, ampak naci-komunistični pakt je trajal skoraj 2 leti in med tem paktom je bila Slovenija okupirana. Nobenega NOB s strani komunistov ni bilo.
Pa me izsledi.
Pakt Ribbentrop-Molotov je bil podpisan 24. avgusta 1939 (v poznih nočnih urah in se zato šteje, da je stopil v veljavo od 23. avgusta), prenehal pa je veljati 22. junija 1941, ko je Nemčija napadla SZ.
Sedaj pa, moji dragi črnuharji, poskusite te datume uskladiti z napadom na staro Jugoslavijo 6. aprila 1941, ustanovitvijo OF 27. aprila etc.
Pakt Ribbentrop-Molotov je bil podpisan 24. avgusta 1939 (v poznih nočnih urah in se zato šteje, da je stopil v veljavo od 23. avgusta), prenehal pa je veljati 22. junija 1941, ko je Nemčija napadla SZ.
Sedaj pa, moji dragi črnuharji, poskusite te datume uskladiti z napadom na staro Jugoslavijo 6. aprila 1941, ustanovitvijo OF 27. aprila etc.[/quote]
Pogledam na kolendar, glej a hudiča, april je pred junijem.
Kaj je bilo ustanovljeno 27.04. 1941?
Društvo prijateljev sovjetske zveze je ustanovilo PIF – fronto proti zlobnim angleškim imperialistom. To, da je bila VB v takratni (od Nemčije in SZ) okupirani Evropi praktično edina svobodna država je nekako postransko dejstvo, ki na veličino tega dogodka ne vpliva.
Kmalu bo obletnica in Slovenijo bodo spet preplavili prijazni strički in dedki v ruskih uniformah, ki bodo mahali s sovjetskimi zastavami, častili sovjetske simbole in praznovali… Kaj točno že?