Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Ko nesposobnost ZJ udari na plano

Ko nesposobnost ZJ udari na plano

Da so jim bili nadrejeni nacisti je pa zgolj naključje, a ne da? :-))))

Tudi to, da so domobrancei streljali (in ovajali) tudi take, je zgolj naključje, a ne da???

Tisti, ki so jih pobili domobranci pa seveda niso. In tisti, ki so bili ovadeni in potem ubiti v taboriščih in arestih (ne glede na to ali so bili komunisti ali ne), seveda tudi ne. To pa niti ni naključje.

aha a kle tiči zajec!!! se mi je zdelo da je potrebno nekje lizati rane!!!

mi je žal za tvojo mamo, ampak moja pa ni trpela veš zaradi komunistov ampak zaradi tistih, ki imajo po tvojem okoli glave sij, kaj pa sedaj!!!:)jaz pa še manj!!!

kaj te bom jaz zastraševala, samo povedala sem, da smo odgovorni za vsako besedo ki jo izrečemo ali zapišemo, a nismo al kako!!!:))))

Ti nisi.

sem in se tega tudi zavedam!!!!:)))

aha a kle tiči zajec!!! se mi je zdelo da je potrebno nekje lizati rane!!!

mi je žal za tvojo mamo, ampak moja pa ni trpela veš zaradi komunistov ampak zaradi tistih, ki imajo po tvojem okoli glave sij, kaj pa sedaj!!!:)jaz pa še manj!!!

kaj te bom jaz zastraševala, samo povedala sem, da smo odgovorni za vsako besedo ki jo izrečemo ali zapišemo, a nismo al kako!!!:))))[/quote]

Zakaj bi si lizala rane? Trpeti v nekem režimu po zaporih samo zaradi tega, ker razmišljaš s svojo glavo je milo rečeno kriminalno dejanje oblastnikov, ki bi jih morali za svoja dejanja sodno preganjati. Seveda se to pri nas ne bo zgodilo. No ja, enkrat jih bo že doletela pravična sodba. In tista sodba bo večna. In to trplenje so morali prenašati v “takoimenovani svobodi”.
Očitno samo ti tukaj pa še enih par ne upoštevate tega, da bi odgovarjali za svoje besede. Vi lahko pišete in grozite kakor vas je volja.
In ravno tu se ogromno razlikujemo od vas. Mi ne grozimo nikomur.

Bi šli malo tvojih starih postov iskat?

Ti kar. Nikoli nisem nikomur grozila.

Re: Kdo naj bo novi lider levice?
Napisal: mina*
Datum: 05.03.2008 18:51

Jernej pa se zavedaš, da bi te Boscarol lahko tožil za klevetanje…
—————————————————————–

enga sem na hitro našla, pa jih je še kar nekaj!!!

sicer pa kaj se bojiš če misliš da pišeš v okvirih še dovoljenega!!!:)veš demokracija še ne pomeni da lahko trosiš povsod kar ti pride na pamet!!!!

hmmm kako pa lahko sam sebe opozarjaš da greš predalčeš, ni jasno???:))))

draga moja ali moj: ko boš preštela klevete in žaljive poste na tem forumu in jih poredalčkala, ti bo koj jasno da pišeš neumnosti!!!:)))

Da so jim bili nadrejeni nacisti je pa zgolj naključje, a ne da? :-))))

Tudi to, da so domobrancei streljali (in ovajali) tudi take, je zgolj naključje, a ne da???

Tisti, ki so jih pobili domobranci pa seveda niso. In tisti, ki so bili ovadeni in potem ubiti v taboriščih in arestih (ne glede na to ali so bili komunisti ali ne), seveda tudi ne. To pa niti ni naključje.[/quote]

Da so pri nacistih dobili orožje, je bilo takrat edina možna samoobramba, drugače bi jih ta rdeči postrelili že med vojno zaradi protikomunizma. Zelo me tolaži dejstvo, da so bili domobranski oficirji sposobni in so delovali samostojno. Tako je bilo tisto o nadrejenih nacistih samo formalnost, dejansko so pa delovali samostojno. Domobranci so samostojno branili Slovenijo pred rdečim vdorom. Zato so zame heroji in s svojo žrtvijo onemogočili razmah komunizma pri nas. Ohranili so idejo samostojne Slovenije, ki se je uresničila leta 1991.

Hvaležen sem jim za njihovo žrtev, ko so si izbrali težjo pot boja proti rdeči pošasti, namesto lagodne asimilacije v komuniste, ko bi molče spremljali kako srbi zasedajo Slovenijo. Hvala in čast vsem protikomunistom.

Povej mi boom, je izpolnjevanje partijskih ukazov iz srbije in rusije torej drugih držav častno?

Povej mi, če si sodelovanje z okupatorjem zasluži smrt, zakaj so partijski likvidatorji pobili vsaj 4016 PARTIZANOV, ki so se borili proti nemškemu okupatorju in niso nikdar kolaborirali z nemci. Kje je zdaj logika?

Povej mi ali se zdi v redu, da so zapirali na dolgoletne ponižujoče kazni ljudi, ki niso ničesar kaznivega storili in niso kolaborirali. Recimo Angela Vode.

Je prav, da je Kučan podpisal k predajo orožja TO JA samo mesec dni pred napadom na SLovenjo?

In to je za tebe grožnja??!!! Če si se že toliko potrudila, da si to našla bi skopirala vse ne pa kar nekja vzela iz konteksta. No, sicer pa je za levake to značilno. Nekaj izpulite iz besedila in naredite pravo sprevrženo zgodbo.
Očitno je dotični jernje klevetal Boscarola in sem ga samo opozorila, da ga omenjeni gospod lahko toži.
Če je to grožnja, potem je grožnja vsak tvoj post. Sicer pa v tvojem stavku ali pa mojem je ton čisto drugačen. Dobro se je dalo čutiti, kaj si hotela s tem povedati.

tole kar ti sedaj pišeš je pa že veliko žaljenje NOB, resnično nimam besed in nikar ne misli, da se te ne da izslediti!!! (res ne vem kako si predstavljaš spravo)

če je tole grožnja, potem je tudi tvoje, ja!!!!

naj ti bo jasno da se tvoje pravice končajo tam kjer se moje začno, ja!!!!

Če se omejimo zgolj na izpolnjevanje partijskih ukazov iz tujine, (če odmislimo okupacijo) ne vidim razlike med ukazi, ki prihajajo iz Rusije ali iz Vatikana. Povsem drugače pa je, ko je vmes še okupacija.

Skupno je morda tudi to, da tako eni kot drugi marsikdaj niso poslušali svojih vodij. Kot je tudi Tito velikokrat naredil po svoje, tudi Rožman ni poslušal papeža. Poslušal ga ni predvsem takrat, ko je ta preklical tisto o sodelovanju s komunisti za čas vojne.

Saj vem, da je danes nizek pritisk in to na nekatere vpliva negativno. Ampak kar nekaj pisarit brez glave in repa samo toliko, da nekaj napišeš nima nobenega pomena.

Če se omejimo zgolj na izpolnjevanje partijskih ukazov iz tujine, (če odmislimo okupacijo) ne vidim razlike med ukazi, ki prihajajo iz Rusije ali iz Vatikana. Povsem drugače pa je, ko je vmes še okupacija.

Skupno je morda tudi to, da tako eni kot drugi marsikdaj niso poslušali svojih vodij. Kot je tudi Tito velikokrat naredil po svoje, tudi Rožman ni poslušal papeža. Poslušal ga ni predvsem takrat, ko je ta preklical tisto o sodelovanju s komunisti za čas vojne.[/quote]

Vidim, da si se izognil odgovoru in kot ponavadi trosiš neumnosti. Zakaj je moralo pod partijskimi streli umreti 4016 partizanov, ki niso nikdar sodelovali z nemci.

Dolžan sem ti še odgovor iz tvojega prejšnjega posta. Jaz si upam priznati, da ni bilo prav, da so ovajali komuniste v zapore. Vendar pa je vse hudo nastalo v začetku wwii zaradi komunističnega terorja in pobijanja celih družin. Da tudi otrok. Kje njihova krivda? Če ne bi bilo komunistov in njihovega zganjanja nasilne revolucije, ne bi bilo domobrancev. Se ti zdi prav ta komunistični teoror in pobijanje vseh, ko še nihče ni bil “kolaborator”? Veš, so bili tvoji kar krvoločni, da so se ljudje zatekli k nacistom po obrambo.

Saj vem, da je danes nizek pritisk in to na nekatere vpliva negativno. Ampak kar nekaj pisarit brez glave in repa samo toliko, da nekaj napišeš nima nobenega pomena.[/quote]

prov zares ti nisem kriva če ne razumeš!!! Povej ti rade volje razložim!:))

Skupno je morda tudi to, da tako eni kot drugi marsikdaj niso poslušali svojih vodij. Kot je tudi Tito velikokrat naredil po svoje, tudi Rožman ni poslušal papeža. Poslušal ga ni predvsem takrat, ko je ta preklical tisto o sodelovanju s komunisti za čas vojne.[/quote]

Vidim, da si se izognil odgovoru in kot ponavadi trosiš neumnosti. Zakaj je moralo pod partijskimi streli umreti 4016 partizanov, ki niso nikdar sodelovali z nemci.

Dolžan sem ti še odgovor iz tvojega prejšnjega posta. Jaz si upam priznati, da ni bilo prav, da so ovajali komuniste v zapore. Vendar pa je vse hudo nastalo v začetku wwii zaradi komunističnega terorja in pobijanja celih družin. Da tudi otrok. Kje njihova krivda? Če ne bi bilo komunistov in njihovega zganjanja nasilne revolucije, ne bi bilo domobrancev. Se ti zdi prav ta komunistični teoror in pobijanje vseh, ko še nihče ni bil “kolaborator”? Veš, so bili tvoji kar krvoločni, da so se ljudje zatekli k nacistom po obrambo.[/quote]

benaflek, dej počas beri!!!

na začetku vojne je bilo 250 komunistov, na vsk malo večji kraj je prišel eden in kar naenkrat so pobijali vse vprek!!!!

kaj je najmočnejša propaganda, naseliti v ljudi strah!!! Dovolj je da župnik na prižnici pove da je slišal kako komunisti koljejo in ljudje se ustrašijo, postavijo vaške straže ki stražijo ljudi pred mnedvedi, ker nobenega komunista niti blizu ni!!!

Najprej povej od kod ti ta podatek, kdo so to, potem bomo pa lahko debatirali tudi o tem. Vir “župnik_mi_je_povedal” že vnaprej smatram kot nerlevanten.

Ovajanje se je začelo že kar nekaj let pred vojno – takratni oblasti, s katero so vidnejši slovenski politiki zelo radi sodelovali in režim celo soustvarjali. K ovajanju je vzpodbujala celo slovenska RKC z Rožmanom na čelu, še posebej po Evharstičnem kongresu leta 1935. Zato ob vsem ostalem upoštevaj tudi ta čas.

Res je bilo nekaj likvidacij ampak ko vidiš ta imena (Ehrlich, Natlačen…) je jasno da gre pri nekaterih ne le za čiste izdajalce, temveč tudi za simpatizerje fašizma, če ne že kar fašiste (kaj pa bi bili drugega Stražarji?). In v času vojne se med drugim na take delajo tudi atentati, ker primernega sodišča, pred katerega bi jih postavili (in jim najeli Čeferina) takrat pač ni.

Nima smisla prepričevati prepričane, jim bo že čas sodil. Bolj važno je najti komunistične zločince, ki se skrivajo kot zajci in postaviti pred sodišče !!!

Tisti, ke ke podrobneje spremljal zadnjo srbsko-hrvaško vojno ve, da so takšno taktiko ubrali Srbi, ki so prestrašili svoj narod, da je začel postavljat barikade.

Podobno se je začelo tudi v Bosni, na neki svadbi.

Dolžan sem ti še odgovor iz tvojega prejšnjega posta. Jaz si upam priznati, da ni bilo prav, da so ovajali komuniste v zapore. Vendar pa je vse hudo nastalo v začetku wwii zaradi komunističnega terorja in pobijanja celih družin. Da tudi otrok. Kje njihova krivda? Če ne bi bilo komunistov in njihovega zganjanja nasilne revolucije, ne bi bilo domobrancev. Se ti zdi prav ta komunistični teoror in pobijanje vseh, ko še nihče ni bil “kolaborator”? Veš, so bili tvoji kar krvoločni, da so se ljudje zatekli k nacistom po obrambo.[/quote]

na začetku vojne je bilo 250 komunistov, na vsk malo večji kraj je prišel eden in kar naenkrat so pobijali vse vprek!!!!

kaj je najmočnejša propaganda, naseliti v ljudi strah!!! Dovolj je da župnik na prižnici pove da je slišal kako komunisti koljejo in ljudje se ustrašijo, postavijo vaške straže ki stražijo ljudi pred mnedvedi, ker nobenega komunista niti blizu ni!!![/quote]

Kateri župnik, kdaj in kaj je povedal? Kako radi začnete s tem, ko vam kaj ne paše, da bi odvrnili pozornost. Ni vam Cerkev sovražnik, sami sebi ste dovolj velik sovražnik. To se tudi danes v vladi vidi, ko jih samo nadzorni sveti skrbijo in kje bodo denar molzli. Isto je bilo s takratno OF. Namesto proti okupatorju so tolkli po svojih. In to naj bi bil NOB. Komunistično sranje ne pa osvobodilni boj.

Verjetno nisi še slišala za VOS. In to ni nobena “cerkvena” propaganda, pač pa hvalisanje “zmagovalcev”. Nobenemu se ni dalo v rdečo vojsko, ki se ji dejansko poveljuje iz rusije (ni to kolaboracija, če izvajaš likvidacije Slovencev po ukazov iz drugih držav), zato so postali živčni. Za nameček pa so imeli Vodje “upora proti okupatorju” sklenjen pakt z istim okupatorjem. Dajte no, saj nismo šolarčki.

Ukazi iz Vatikana? Eden vem ti gre posebej v nos, to je papeževo priznanje neodvisne in samostojne Slovenije. zato je razpredanje o takratni kolaboraciji brezpredmetno, ko smo jo imeli l.91 in ima žal še danes preveč moči.

Najprej povej od kod ti ta podatek, kdo so to, potem bomo pa lahko debatirali tudi o tem. Vir “župnik_mi_je_povedal” že vnaprej smatram kot nerlevanten.

Ovajanje se je začelo že kar nekaj let pred vojno – takratni oblasti, s katero so vidnejši slovenski politiki zelo radi sodelovali in režim celo soustvarjali. K ovajanju je vzpodbujala celo slovenska RKC z Rožmanom na čelu, še posebej po Evharstičnem kongresu leta 1935. Zato ob vsem ostalem upoštevaj tudi ta čas.

Res je bilo nekaj likvidacij ampak ko vidiš ta imena (Ehrlich, Natlačen…) je jasno da gre pri nekaterih ne le za čiste izdajalce, temveč tudi za simpatizerje fašizma, če ne že kar fašiste (kaj pa bi bili drugega Stražarji?). In v času vojne se med drugim na take delajo tudi atentati, ker primernega sodišča, pred katerega bi jih postavili (in jim najeli Čeferina) takrat pač ni.[/quote]

Glede pred vojnega dogajanja si presegel samega sebe. Škof ROžman je nedolžen, ker je bil obsojen na montiranem procesu. On je mučenec, kot je ogromno slovenskih izobražencev in duhovnikov med vojno in po vojni. Če bi bil res to kar ti praviš, bi ne mogel preostanek življenja biti v državi pravih zmagovalcev wwii, ZDA.

Tvoj stavek “res je bilo nekaj likvidacij… “. Malo se zamisli kaj govoriš. To so se hvalili revolucionarji po vojni. Celo vsaj 4016 svojih PARTIZANOV so hladnokrvno pobili.

daj se že odloči o kateri vojni boš govoril.

Komur je sodba razveljavljena, je nedolžen le s pravnega vidika, kar pa nujno ne ustreza resnici. Vsekakor je sprožil plaz ovadb, ki so jih pridno izvajali ne le razni laični zavedenci, temveč tudi “nižja” duhovščina ter se jih niti trudil ni ustaviti, ko se je sama škofijska politika morda kmalu po okupaciji za odtenek spremenila. Zato je za vse to odgovoren objektivno.

Po vsej verjetnosti pa sam ni nikogar niti ovadil, niti ubil (zakaj bi si mazal roke, če ima za seboj idiote, ki mu verjamejo na besedo?). Ampak tega tudi Hitler ni počel. Je potem zate tudi Hitler nedolžen in mučenec (nenazadnje se ima ta za zahvaliti prav nekaterim nemškim orto katolikom, da je prišel na oblast)?

kaj je najmočnejša propaganda, naseliti v ljudi strah!!! Dovolj je da župnik na prižnici pove da je slišal kako komunisti koljejo in ljudje se ustrašijo, postavijo vaške straže ki stražijo ljudi pred mnedvedi, ker nobenega komunista niti blizu ni!!![/quote]

Kateri župnik, kdaj in kaj je povedal? Kako radi začnete s tem, ko vam kaj ne paše, da bi odvrnili pozornost. Ni vam Cerkev sovražnik, sami sebi ste dovolj velik sovražnik. To se tudi danes v vladi vidi, ko jih samo nadzorni sveti skrbijo in kje bodo denar molzli. Isto je bilo s takratno OF. Namesto proti okupatorju so tolkli po svojih. In to naj bi bil NOB. Komunistično sranje ne pa osvobodilni boj.

Verjetno nisi še slišala za VOS. In to ni nobena “cerkvena” propaganda, pač pa hvalisanje “zmagovalcev”. Nobenemu se ni dalo v rdečo vojsko, ki se ji dejansko poveljuje iz rusije (ni to kolaboracija, če izvajaš likvidacije Slovencev po ukazov iz drugih držav), zato so postali živčni. Za nameček pa so imeli Vodje “upora proti okupatorju” sklenjen pakt z istim okupatorjem. Dajte no, saj nismo šolarčki.[/quote]

joj benaflek, kol si ti naiven!!!:)

enkrat sem že napisala zgodbo, ki se je dogajala v vasi iz katere prihajam!!! Ne boš verjel, vaški župnik je pridigal o klavcih in da potrebujejo vaške straže (dobil je informacije iz vrha), naj se ljudje bojijo banditov z rdečo zvezdo itd.( pa v tistem času tam okoli niso videli nobenega *bandita*), ampak ko je ta vaški župnik ugotovil da je bil napalhten, je zmogel toliko moči in na tej isti prižnici povedal vaščanom o propagandi, šel v partizane( kjer je služboval) in seboj odpeljal kar nekaj fantov in mož!

ma veš kaj na drugi odstavek ti pa niti ne bom odgovorila, ni vredno!!!

šolarčke nas hočete narest!!!!

New Report

Close