Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko se vse postavi na glavo

Ko se vse postavi na glavo

Pozdravljene vse!
Najprej naj povem, da prvič sodelujem v forumu, prav tako pa se opravičujem za pisanje take težave v ta forum, čeprav sodi k ljubezenskim težavam.
Moderatorje prosim, če ga lahko pustijo tukaj, ker želim nasvete resnih ljudi ki sodelujejo tukaj. (hvala)

Sem poročena mamica 13 mesečne punčke, z možem pa se ne razumeva najbolje. Sicer se nimava nevzdržno slabo, vendar pa je glavna težava med drugim tudi v tem, da mu je kot kaže z menoj dolgčas in svoj čas namenja drugim puncam, bivšim ali pa kakšnim ki jih spozna kar tako.
TElefonski klici, dopisovanja po mailih so nekaj navadnega, dobila pa sem ga tudi, da je enkrat ena “prijateljica” celo bila pri njemu ko sem bila zvečer zunaj.
Skratka doma ni ravno rožnato, to pa je šele uvod za naprej.
Zapletla sem se z možem moje dobre prijateljice, prav tako očetom. Zaenkrat gre le za prijetne pogovore, neverjetno toplo mi je vsakič ko me pokliče, mi pošlje sporočilo itd…, skratka imam občutek da je končno nekdo, ki me povzdigne v nebo in nasmeji, spravi v dobro voljo.
Pogovarjala sva se že o tem kam to vodi, on ima doma zgleden odnos, ki ni idealen, moj niti zgleden ni več.
Oba se zavedava situacije, dejansko pa se imava fino kadarkoli sva skupaj, čeprav zaenkrat v vsaj približno moralnih okvirih (če lahko sploh še o tem govorim).
Na glas razmišljam in sprašujem vaš nasvet, ali enostavno uživati v lepih pogovorih, toplini in občutku da je svet čudovit dokler čas ne pokaže kaj bo iz tega, ali pa presekati, pozabiti na vse skupaj in se vrniti v domačo zmedo.
Z njim je lepo, doma pa je realno….
Po pravici ne vem kako naj se obrnem, v njem vidim super človeka, mislim na to kako bi bilo če bi živeli skupaj, on podobno, zaradi strahu ker gre za velike stvari pa si niti ne upam poskusiti….., pa čeprav je diskretnost zaenkrat zelo velika- to pišem zato, ker jo tudi oba zaotavljava, najbrž zato ker bi nekako oba poskusila, hkrati pa si ne bi uničila življenj ki jih imava, če bi nekako čez kratek čas ugotovila, da bolje delujeva kot dobra prijatelja (kar sva pa sicer že od nekdaj)…
Hvala vsem, ki ste prebrale to do konca, nisem stara 25 let, sem uspešna v življenju, v družbi dobro sprejeta in sicer upam da tudi normalna, čeprav pišem take vrstice…
Hvala še enkrat

A kakšnega nevezanega se pa ne bi dalo dobit? Saj če si tako uspešna in to …

ojej, zdej se bo usulo :))

če ostaneš, ne boš nikoli vedela, kako bi bilo z njim
če greš, ne boš nikoli vedela, kako bi bilo naprej z možem

torej, če bi bil človek vedež, ne bi bil revež

Kdaj pa ti najdeš čas za vse to? Ne vem, če vama je doma nevzdržno potem se bosta pač moral odločiti, ker na dveh stolih je težko sedeti. Tako kot ne moreš jahati dveh konjev naenkrat.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

A se nekdo norca dela – opisana je moja zgodba.

A tudi ti jahaš dva konja naenkrat? Kako pa ti to uspeva?

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Se mi zdi, da se bosta morala z možem čimprej usest in dat karte na mizo, si povedat resnico potem pa se bo pokazalo kako in kaj.

Če se bosta odločila in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlagala v vajino vezo, pa četudi se čez nekaj časa izkaže, da ne bo šlo, si saj ne bosta očitala, da nista poskusila (že zaradi otroka, ki si zasluži urejeno družino ter očija in mamico, ki ga imata rada in sta se zato tudi odločila zanj)

Če se pa že iz prve ne bosta odločila za nov poskus, potem pa adijo in veselo novim dogodivščinam naproti.

Kar se pa tiče prijateljice-je to res tvoja prava prijateljica, če ji boš speljala moža?

Pa srečno!

prijateljičin mož te je prevzel zato ker ima tisto česar ti doma nimaš-toplino in še druge + stvari……če bi vse to imel tvoj mož, toplino, lepo besedo, razumevanje…bla,,,,bla …..bla….ne bi niti pomislila na koga drugega….ker nas pa vedno privlači tisto kar nam manjka je pač tako…

jaz te popolnoma razumem pa imam šele 25 let….samo tukaj boš deležna več ali manj samo očitkov, ŽAL….

želim ti, a si življenje urediš tako kot sama hočeš in tako, da boš srečna….s svojim možem pač ne boš, to je razvidno iz posta, tudi če se spremeni, akr se dolgoročno sigurno ne bo…

je pa vedno lažje dajati nasvete drugim in biti “pameten” ko pa si sam v takem problemu si zatiskaš oči in vidiš daleč od resnice….spet ŽAL….

lp

Sasheen napisal:

> jaz te popolnoma razumem pa imam šele 25 let….samo tukaj boš
> deležna več ali manj samo očitkov, ŽAL….
>
>
> želim ti, a si življenje urediš tako kot sama hočeš in tako, da
> boš srečna….s svojim možem pač ne boš, to je razvidno iz
> posta, tudi če se spremeni, akr se dolgoročno sigurno ne bo…
>
>
> je pa vedno lažje dajati nasvete drugim in biti “pameten” ko pa
> si sam v takem problemu si zatiskaš oči in vidiš daleč od
> resnice….spet ŽAL….

Ničesar se ji ne očita. Verjameme, da se tudi take stvari zgodijo. Mnogo ljudi je nesrečnih, ker si ne upajo biti. In to zaradi drugih. A se bo v končni fazi morala odločiti sama, na podlagi tega kar sama čuti kot boljšo odločitev. Ne glede na to, kar me druge mislimo. Torej kot sama hoče in tako, da bo srečna.

Predvsem pa brez obžalovanja.

Ninanana, če želiš, mi lahko pišeš na mail: [email protected], saj imava precej podobno situacijo, pa bi se tudi jaz rada o svojih čustvih z nekom pogovorila.

lep večer!
T.

Babe, dajte si rečt nekaj, ljubice so še slabše ko kurbe, kurbe dobijo plačilo za pošteno opravljeno delo, ljubice pa dobijo seks, toplino whatever na račun svojega moža. Če ne verjamete, si preberite kaj o energijah. Seksajte in sanjarite, ko boste ločene, krave.:-)

Mene pri vsem tem moti le to, da je to prijateljičin mož; če bi bil kr en, bi ti rekla: ja, zakaj pa ne…
Tako pa….prijateljico boš definitivno zgubila, sama pa najbolje veš, koliko ti pomeni (ona)
LP

Energijo in pozornost, ki ju namenjaš temu tipu, nameni možu, pa se bo gotovo kmalu kaj spremenilo. Če ne gre, pa oba zapustita partnerje in igrajta pošteno.
Ampak ne, vedno je bolj zanimiv nekdo drug. Predstavljaj si, kako bi bilo z njim dejansko živeti, pa ne mislim idealizirane podobe, ampak realno, tisto, v kateri mu noge smrdijo, v kateri tudi kdaj prdi in se grdo obnaša v družbi, v kateri je kdaj tudi tečen in nemogoč. Pogosto ljudje idealizirajo druge, partner pa se jim zdi kot ponošen čevelj. In niti ne opazijo, da je morda tisti novi čevelj še bolj ponošen in morda celo malo strgan. Dokler seveda ni prepozno, ampak takrat je že štala in otroci nasankajo zaradi nezrelosti odraslih.

Draga moja, ko bi vedela kaj bo čez nekaj mesecev kajne?
Ampak vedi, da nimaš sama takih težav, sam sem šel čez podobno dilemo.
Odločiš se lahko le ti, če pa s partnerjem ne vidiš več poti, poskusi.
Srečno v lep svet!

mene pri takih postih njbolj razkuri dejstvo, da se vse oglašate, ko tudi ve koga spoznate, ki vas “privzdigne”.

a se do tega trenutka niti ne zavedate da je doma karkoli narobe, ali je to le slab izgovor?

Veš, kaj je največja napaka? Če tukaj pričakuješ pametne odgovore. Razen velikega kupa žaljivk in pametovanja idealnih žensk z idealnimi zvezami na tem forumu skoraj ni. Tiste, ki pa so, se pa rajši ne spustijo na nivo debate, ki se običajno razvije pri takih temah.

“”””Po pravici ne vem kako naj se obrnem, v njem vidim super človeka, mislim na to kako bi bilo če bi živeli skupaj, on podobno, zaradi strahu ker gre za velike stvari pa si niti ne upam poskusiti….., pa čeprav je diskretnost zaenkrat zelo velika- to pišem zato, ker jo tudi oba zaotavljava, najbrž zato ker bi nekako oba poskusila, hkrati pa si ne bi uničila življenj ki jih imava,…”””””

Lej, vidva bi, pa ne bi, ker, kaj neki bo, ko bosta……jao. Jaz bi tudi vsak večer čez sendvič še eno zaher torto, pa ne, ker vem, da bom slej ko prej širša ko pa daljša….

Dej ne kompliciraj življenja sebi, pa še enim šestim zraven! Saj nisi nobene tople vode odkrila. A veš, kolikim se zgodi to isto? Pa ne postavljajo celega sveta na glavo. Res lepo, da si si nek ideal od moškega našla ravno v partnerju svoje prijateljice. Vprašaj jo, zakaj še doma ni tak ideal, zakaj tip hrope po prijateljici svoje žene?

Ne kompliciraj preveč in poskusi če praviš da je lepo z njim. Življenje je itak prekratko.
Odgovori na tvoje vprašanje bodo pa vedno dvolični, odvisno od situacije v kateri je tisti ki ti odgovarja.
Jaz sem srečna, če imaš nekoga s katerim si lahko tudi ti, bodi!

Mene je zaneslo, priznam, a poznam nekoga, ki ima uničeno življenje, ker ga je žena nekaj let varala z različnimi ljubimci. Zaljubila se je vsako leto v drugega. Verjetno je čakala, da bo prišel pravi, tačas pa veselo izkoriščala moža in mu lagala, da ga ljubi. Ona ni bila nič drugačna kot avtorica tega posta, najprej je našla v ljubimcih “tisto nekaj” kar ji je pravilo, da je naletela na pravega, toplino, blablabla, potem je po določenem času zaljubljenost izpuhtela, bila spet malo uboga doma, dokler ni prišel naslednji, ob katerem se je spet počutila ljubljeno, živo, itd. No, pa saj se vse vrne.

Če se postavim v kožo tega moža, mi je slabo. Ljubljena oseba, s katero sta imela otroke, se mu je vlačila po različnih posteljah okoli in lagala. Groza.

Ni panike, se zgodi. Ampak če želiš biti še naprej v družbi dobro sprejeta (očitno ti je pomemben faktor, če to pišeš), boš NAJPREJ spucala zadeve v svojim možem. Če je res tak, kot opisuješ, če te ne ceni, in tako naprej, v redu, pojdita narazen. Nista ne prva, ne zadnja. Z ognjem pa se ne igraj, ker se boš opekla. Če je ta mož prijaljice resen, te bo kot prvo počakal, da razrešiš zadeve z možem, kot drugo pa bo tudi on razčistil doma, PREDEN se v kaj spustita. Samo kaj ko imam občutek, da bosta hotela med polizati vnaprej, kar pomeni da je to o slabih zakonih navadno klamfanje in sta željna samo – SEKSA. Če ne in bi rada bila še naprej dobro sprejeta v družbi, boš naredila, kot se za poštenega človeka spodobi.

Aja, če če se bosta spustila v zvezo, boš pa zmeraj tista, ki se je dajala dol z unim za moževim hrbtom. Ljubčki in ljubice mislite, kako ste prefrigani in na skrivaj uživate, v resnici pa ponavadi vsi vedo. Izve en, sčveka pri frizerki, za šankom in razširi se kot požar. Ogovarjajo vas po trgovinah, oštarijah, za štirimi zidovi in se delajo norca. Iz vaše družine. To zaznamuje tudi otroke, ker ljudje ne pozabljajo. Nekaterim je vseeno in si mislijo, kaj koga briga, če pa daš kaj na javno mnenje, je pa to definitivno velik faktor proti.

Vsekakor boš imala strašno zanimivo življenje, če boš ljubica možu svoje prijateljice.
No, če/ko boš njegova žena, se boš pa dan za dnem tresla, kdaj te bo prevaral. In kmalu ugotovila, da le ni tako idealen.
Ljudje, ki jim je v zvezi hudo, jo najprej zapustijo, se spravijo sami s sabo in POTEM padejo v novo zvezo. ČE so čustveno inteligentni. In ČE jim v resnici kaj manjka.
TEbi pa je prelepo in dolgčas. IN za vsako zvezo se je potrebno potruditi in vanjo nekaj vložiti. Brez muje se še čevelj ne obuje.
Pazi, da ne boš na koncu te zgodbe neznansko sama.
Da o otrocih niti ne govorim.

Hvala vsem za vaša mnenja.
Težko je brati lastne kritike, ampak je vsak vaš komentar na mestu.
Kot ste mi nekateri zapisali se nihče ne more bolje odločiti kot jaz, zato mislim da je najbolje, da pustim, da gredo stvari kot so namenjene.
Odgovornost moram nositi sama, če zavržem priložnost in ostane kot je, domače varanje mojega moža ali pa če jo izkoristim in ugotovim da je lahko lepo. Bom videla kaj bo pa res:-)
Hvala vsem še enkrat!

Ne, Ninanana, nimaš samo teh dveh možnosti, samo za tretjo moraš imeti nekaj poguma.

O čem pa se pogovarjaš s prijateljico?

New Report

Close