Ko se vse postavi na glavo
Jaz poznam eno žensko, ki je zaradi ljubčka zapustila družino in se s hčerko preselila direk od moža k njemu. S tem, da sta ga prej dolgo lomila, torej ga je ‘poznala’. Razdrla je družino. No, ko je začetna zagretost minila, jo je tip zabrisal iz stanovanja, s tem da mu ga je prej z deležem, ki ga je mož izplačal od hiše pomagala obnoviti. Pri štiridesetih je pristala popolnoma na začetku – doma pri starših, ker ni imela kam. Kaj je hčerka preživljala ves ta čas, si ne upam pomisliti, se je pa odražalo tudi na učnem uspehu ravno pri prehodu iz osnovne šole v srednjo, zato so vse gimnazije, o katerih je sanjala prej, odpadle. V roku treh let se je morala preseliti dvakrat in začeti na novo, ob tem pa pa je izgubila še očeta, ki ga zdaj vidi samo na vsake 14 dni. Ni isto kot vsak dan, ne?
Moj nasvet, naj ti on ostane prijatelj in to res prijatelj, da bo tvoja vest čista!!! Seveda, če si tak človek, če se požvižgaš na vest…potem pa že veš kaj sledi iz vsega tega ane…
Doma pa lepo za mizo in pogovort, caj bi ze bil, karte na mizo in dorect, sta se za skupaj ali pa narazen in uredit novo zivljenje, kajti tole ne vodi nikamor…tako bi naredila jaz! Mislm otrok tako mali..ti tudi verjetno se nimas 40 in tako zivljenje, hvala lepa!
Ker sem sama v podobni zgodbi, razmišljam takole: dobre prijateljice absolutno ne želiš izgubiti. Torej varianta, kjer bi se z njenim možem zapletla, sploh ni zares varianta. Veš, kako boli, če te nekdo vara (tvoj mož te morda ni “zares”, te je pa čustveno) in gotovo ne želiš, da bi se ona tako počutila, še manj pa da bi bila ravno ti kriva za to!
Če bo njun zakon enkrat propadel, se bo takrat izkazalo, če bi lahko bilo kaj več z njenim takrat bivšim, če pa bo njun zakon trajal, potem je že tako prav.
Če bo tvoj zakon propadel ali ne, moraš pa sama ugotoviti. Jaz vem, da tako kot živim zdaj (opis težav je skoraj identičen, še starost otroka, le da je moj fantek!), ni ok, in če se on ne bo spremenil, kar je malo verjetno, bom zelo kmalu naredila konec. Takrat pa vem, da moram biti nekaj časa sama, da sploh pridem k sebi, saj bo sicer ista pesem z naslednjim. Jaz na primer nikoli sploh nisem bila samska, sicer sem bila morda med dvema fantoma mesec do pol leta uradno samska, ampak so bila že osvajanja, sms-i, klici različnih fantov, tako da se mi je vedno dogajalo 🙂
Torej, ostani prijateljica z njenim možem, vendar ne prestopaj meje, za katero ne bi želela, da jo prestopi ta prijateljica s tvojim možem.
Kaj ko bi poskusila razumeti, da čustva niso nekaj s čimer se lahko igraš in jih vklapljaš in izklapljaš.
Preračunavaj raje ko kupuješ makeup!
Moža bi itak lahko že davno zapustila glede na to kaj ti počne, ta drugega bi pa najraje dala na standby za nekaj časa, potem bi ga pa aktivirala ko se bi ti zdelo da je pravi čas? Po mojem te bo hitro sit če tako delaš z njim.
Joj joj, upam da nisi ena tistih ki se ob vsaki težavi potemtakem sprašuje: “Pa zakaj se to ravno meni dogaja”.