Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko sem jo povabila na obisk, je bilo konec

Ko sem jo povabila na obisk, je bilo konec

Odgovor na objavo uporabnika
jkljkljkljk, 17.11.2024 ob 11:08

Julij Cezar, 17.11.2024 ob 10:54

jkljkljkljk, 17.11.2024 ob 10:21

Julij Cezar, 17.11.2024 ob 09:35

napuh in zavist nista nikoli prijateljevala…ti polna napuha, ona zavistna…obe pa fuknjeni

Zelo hitra sodba. Pri avtorici ne vidim napuha, je pač povedala realno situacijo, to še ne pomeni, da je vzvišena.

Tudi jaz imam podobno izkušnjo z nekoč najboljšo prijateljico, iz najzgodnejšega otroštva. Ko je meni začelo “iti bolje” kot njej v materialnem smislu, je bilo očitno videti slabo prikrivano zavist in jezo.

Žalostno.

bo kr drzalo, napuh zene avtorico, tako pac je

Ne vem, jaz res ne vidim tako. Torej, če imaš lepo hišo in si materialno lepo preskrbljen, sploh ne moreš nikogar povabiti, ne da izpadeš nadut.

Smo čudni Slovenci,  najprej bi morali gledati človeka kot takega, ga malo spoznati, ampak, če imaš samo malo več, si že v osnovi kvalificiran kot nadutež.

Mislim, da je do te točke še nekaj stopničk in tako gledanje veliko oz. več pove o tistem, ki tako sodi.

se 1x.. ..avtorico zene napuh..tako kot tebe…preberi kar si napisala o sebi…pises kot avtorica

Če ne vidiš napuha, si sama napihnjena kot krava.

Tema je itak brezvezna provokacija in kazanje, katera ima bolj napihnjeno rit.

Anonimna277, 17.11.2024 ob 09:32

Zamenjala sem službo in se v kolektivu lepo ujela, sploh z eno sodelavko sva postali skoraj prijateljici. Ko je šla mimo nas,  sem ji rekla, da naj se ustavi na kavici in pecivu, spekla sem dobro pecivo. Pričakovala sem prijetno popoldne, doživela pa hladen tuš. Sicer je vedela, da imamo hišo, ampak ko je k nam prišla, se je njeno obnašanje čist spremenilo. Bila je zajedljiva, samo gledala je hišo, nič komentirala , čutila sem zavist. Hiša je lepa, velika in stara 15 let, zelo dodelana, vsak detajl je premišljen. Meni je dom v  užitek , nikoli pa nisem omenjala hiše v službi ali kazala slik, zato je očitno bila zelo presenečena. Od takrat so odnosi drugačni, niso več prijateljski, postala je dosti formalna, v bistvu sem jo izgubila. Zjutraj si pokimava, ni več skupnih kavic, kosila. Škoda da mora tako biti. Če bi to vedela, jo ne bi povabila, po drugi strani pa si mislim, da sem se o njej zmotila.

Na kratko: Joj, Slovenija, joj Slovenci = svetovni prvaki v zavisti!

Julij Cezar, 17.11.2024 ob 09:47

Gg, 17.11.2024 ob 09:45

To je klasika. Zavist je slovenski nacionalni šport. Zavidajo lepe domove, ko pa Janković in politiki  kradejo milijone, je pa to vse ok. Vedno se zavida tistim , ki jih imamo za sebi enake in ko dojamemo da imajo več, pride do zavisti.  Ne sekiraj se, pač vsaj vidiš koliko je pri njej ura. Tudi jaz živim z družino v zelo nadstandardni lepi  hiši in doživljamo podobno,  hitro se pokažejo taki, ki to težko prenesejo. Take dam na stran, vzdržujem pa stike s tisto peščico ljudi, ki so na moji strani in mi želijo dobro.

napuh tudi ni zdrav, njej ocitas zavist sama pa polna napuha…obe za skozlat

Nehaj že enkrat z omenjanjem napuha.

Vsak, ki nekaj ima, je po tvojem poln napuha, luzerji brez premoženja in socialci pa te ne motijo?

Večina ljudi, ki imajo premalo, si je za finančno stanje kriva čisto sama!

star dec, 17.11.2024 ob 11:31

Nehaj že enkrat z omenjanjem napuha.

Vsak, ki nekaj ima, je po tvojem poln napuha, luzerji brez premoženja in socialci pa te ne motijo?

Večina ljudi, ki imajo premalo, si je za finančno stanje kriva čisto sama!

Ni vsak, ki nekaj ima, poln napuha.

Da pa odpreš neko temo in omenjaš, kakšno lepo hišo imaš, da je popolno dodelana…. ni drugega razloga za to, kot neko hvalisanje pred nekimi anonimneži. Ali pa enostavno le provociranje z namišljeno temo.

Nižji sloj -čim odnesejo pete že opravljajo gostitelja, češ lej ga kako se duva, kaj vse ima,navaden bahač…jaz si tudi to zaslužim( res kje to piše, da si ti vse to zaslužiš, na podlagi česa si prišel do tega spoznanja?). Mi višji sloj pa reagiramo takole- čudovita preproga, kdo jo je naredil in kdaj, kako jo vzdržujete?…, koliko kristalov ima lestenec, kdo je mojster?… Itd.. Itd..

zal te zene napuh, ce te ne bi gnal ne bu omenjala svojega financnega stanja, kako lepo hiso imas, kak avto imas….vse to je napuh….zdaj koncno razumes?jaz se ne obremenjujem s tvojim financnim stanjem in hiso itd…ti pa se in ce moras poudarjati to….je to zgolj zaradi napuha..

Julij Cezar, 17.11.2024 ob 11:24

se 1x.. ..avtorico zene napuh..tako kot tebe…preberi kar si napisala o sebi…pises kot avtorica

Ja, saj, zato pišem kot avtorica, ker se mi je enako zgodilo, pa nisem vzvišena. Ravno o tem govorim, ampak očitno ne zmoreš razmišljati malo izven svojega okvirja. Enačiš več materialnih dobrin z vzvišenostjo. Zelo preprosto in napačno – brez zamere.

jkljkljkljk, 17.11.2024 ob 11:42

Ja, saj, zato pišem kot avtorica, ker se mi je enako zgodilo, pa nisem vzvišena. Ravno o tem govorim, ampak očitno ne zmoreš razmišljati malo izven svojega okvirja. Enačiš več materialnih dobrin z vzvišenostjo. Zelo preprosto in napačno – brez zamere.

zal ti ne locis pojmov, napuh ni vzvisenost….razumes?

Imamo povprečno stanovanje, avto in življenjski slog. O premoženju smo bolj tiho, sva se z možem naučila tega. Sosedje se radi pohvalijo z novimi avti. Lani so se  eni od njih začeli prav hvaliti, da bodo kupili parcelo in začeli zidati. S krediti so jo res kupili in ugotovili, da smo skoraj mejaši. Po tistem, ko se je razvedelo, da sva z možem lastnika večih zazidljivih in še nezazidljivih parcel v tistem okolišu, sem začutila, da so se odnosi spremenili.

crazyfrog tvoj odgovor zmaga 🙂

Tako dobri prijateljici sta pa je nisi vprašala v čem je problem?

To da je zavistna, je zrastlo na tvojemu zeljniku. Lahko imaš prav, lahko pa se motiš. V bistvu ravno to sklepanje in tisto  da je hiša lepa in skrbno dodelana kaže na tvoj napuh. Mimogrede kakšne sta imeli pa teme pogovora? O hiši?

napuh je glavni greh, 17.11.2024 ob 10:43

Ja, sta kar vredni ena druge. Ti si se hotela pohvalit, ona pa ni pričakovala take noblese. Obe imata enega od sedmih glavnih grehov. Samo vedi, napuh je težji greh. Je na prvem mestu.

Torej, če se ti ne bi hotela pohvalit, bi bile še naprej “prijateljici”.

Sicer pa, še nisi vedela, da ženske ne moremo imeti ženske prijateljice. Edino moški se lahko kvalificirajo za dobre prijatelje.

Tole pa ne drži. Imam dve zelo dobri prijateljici. Ni res da ženske ne znamo biti prijateljici. Kolikor razumem, je ta sodelavka šla mimo in jo je avtorica povabila na kavo in pecivo. Kje ti vidiš tu npuh? Nikoli ji ni kazala slike hiše. Res ne razumem kje vidite napuh. vtorica ima lep dom, očitno je na drugi strani ženska to težko prenesla. Jaz tudi povabim ljudi domov, zakaj bi se dobivali v lokalih, če se lahko usput ustavijo. Res čudni komentarji, ne razumem takega razmišljanja. Vsak ki ima lep dom, je za vas kar ošaben. Meni ni avtorica delovala čisto nič ošabno.

Julij Cezar, 17.11.2024 ob 11:49

zal ti ne locis pojmov, napuh ni vzvisenost….razumes?

https://viri.cjvt.si/sopomenke/slv/headword/71411

To pa ne drzi, 17.11.2024 ob 11:53

Tole pa ne drži. Imam dve zelo dobri prijateljici. Ni res da ženske ne znamo biti prijateljici. Kolikor razumem, je ta sodelavka šla mimo in jo je avtorica povabila na kavo in pecivo. Kje ti vidiš tu npuh? Nikoli ji ni kazala slike hiše. Res ne razumem kje vidite napuh. vtorica ima lep dom, očitno je na drugi strani ženska to težko prenesla. Jaz tudi povabim ljudi domov, zakaj bi se dobivali v lokalih, če se lahko usput ustavijo. Res čudni komentarji, ne razumem takega razmišljanja. Vsak ki ima lep dom, je za vas kar ošaben. Meni ni avtorica delovala čisto nič ošabno.

Se nekaj bi dodala. Hiše zgrajene v istem obdobju, so lahko med seboj zelllllooo različne. Materiali so lahko enostavni, poceni, ali pa dražji. In to se z leti zelo vidi.  V naši ulici je hiša letnik 1990 , ki je še danes čudovito lepa. Obnavljajo jo redno, vsi materiali na hiši so zelo lepi, dragi, vidiš na daleč.  Po drugi strani danes gradijo bolj tako tako, najprej hiše brez napušča, že to izpade prav grdo, potem bela fasada, majhna kvadratura hiše, nobenih balkonov, ker to so toplotne izgube. In izpade skromno, kako pa naj izpade hiša velika 100 m, ki je v obliki kvadra, par večjih oken, kjer je dnevna, ostalo pa so majhna okenca.

Realno stanje pri nas?

Naj bo to sluzba,  zlahta,  prijatelji ali sosedi,  ce ti ne gre,  ti privoscijo. 😳

Bog ne daj, da pa dobro prosperiras in si boljsi od njih? Ufff… v tem primeru pa je zavist tako  mocna,  da niti ne skrivajo,  ko skozi zobe sikajo,  zlobne komentarje. 😲

P. S. Je res edina resitev 3 metrska betonska ograja in dva rotvajlerja? 🤔

Moj oče je vedno govoril, da o denarju (materialnem stanju) nikoli ne govoriš. Če ga imaš veliko, so ti zavistni, če ga nimaš, ti privoščijo.

In ja, avtorica je hotela izpasti super duper. Pokazati, kaj ima, saj je še nam povedala, da ima vse v nulo in da ji je to prioriteta. Zakaj bi jo sicer vabila. Saj se vidita vsak dan v službi. A je mogoče pogrešala njeno družbo, ha ha.

Pa zajaj je morala tale hoditi vsakič zniva po službi mem njene bajte, da je prisla di oh in sploh jedače, pa kafeta? A v službi stradajo in morajo pol to v kotičkih žulit? Povabila jo je, ko je šla parkrat mimo? A to ni mogla povabit med žuljenjem zraka kar v službi? No 🙃☺️☺️☺️

Ne predstavljam si o cem govoris. Zakaj je nisi na licu mesta vprasala v cem je problem, ne pa da špekuliraš.

Anonimno 6064, 17.11.2024 ob 12:02

Realno stanje pri nas?

Naj bo to sluzba,  zlahta,  prijatelji ali sosedi,  ce ti ne gre,  ti privoscijo. 😳

Bog ne daj, da pa dobro prosperiras in si boljsi od njih? Ufff… v tem primeru pa je zavist tako  mocna,  da niti ne skrivajo,  ko skozi zobe sikajo,  zlobne komentarje. 😲

P. S. Je res edina resitev 3 metrska betonska ograja in dva rotvajlerja? 🤔

Tisti, ki je zavisten, sam najbolj trpi. Drugače pa ne rotvajlerja, raje nemskega ovcarja.

Čista resnica. Čista zavist in foušija, ko ime nekdo nekaj več, od tistega s katerim se primerjajo, ampak nobenega problema pa nimajo, ko volijo tiste, ki jim kradejo milijarde pri belem dnevu. Tiste, ki so vsakemu Slovencu ukradle najmanj eno stanovanje!

Mafija hoče imeti pod nadzorom stanovanjski trg, zato med vami deli kost, da mora človek za stanovanje sam poskrbeti. Zato tisti, ki je pameten, si bo rajši v Avstriji kupil stanovanje, kot se pa zakreditiral pri nas, zato da bo mafijo podpiral! Tisti, ki si ga lahko privošči brez kredita ok, ampak da pa vzameš kredit in se zapufaš v državi s tako nizko plačo, mrš v p.m. Če se zakreditraš za stanovanje v Slovenij si dobesedno idiotski suženj brez pameti….

Srce125, 17.11.2024 ob 12:09

Tisti, ki je zavisten, sam najbolj trpi. Drugače pa ne rotvajlerja, raje nemskega ovcarja.

Srce:

Se boljsa resitev je huda zenska. 🤭 Potem peseka ne rabis!

Ne, tu tudi jaz nisem pisala, da bi se hvalila. A o tej temi se z nikomer, razen z možem, ne morem pogovarjati.

Celo moj brat, ki so mu starši kupili parcelo, zgradili hišo do strehe, k meni, ko smo 6gradili hišo, noče na obisk.oziroma po prvemnobisku v hiši, če slučajno pride, raje ostane zuna na terasi. Izogiba se, da bi šel v hišo.

Pred kratkim smo zamenjali avto in ne, ni oh in sploh qvto, čeprav bi si lahko to privoščili, je bil zelo začuden in z milo rečeno nenavadno pripomobo.

Dokler ti gre slabo je ok, ko ti gre odlično, ti večina obrne hrbet ali celo meče polena pod nogami.

Anonimno 6064, 17.11.2024 ob 12:16

Srce:

Se boljsa resitev je huda zenska. 🤭 Potem peseka ne rabis!

A ne velja ta rek samo za Štajerke? 🤭🤫

Smešno naključje, 17.11.2024 ob 11:51

Imamo povprečno stanovanje, avto in življenjski slog. O premoženju smo bolj tiho, sva se z možem naučila tega. Sosedje se radi pohvalijo z novimi avti. Lani so se  eni od njih začeli prav hvaliti, da bodo kupili parcelo in začeli zidati. S krediti so jo res kupili in ugotovili, da smo skoraj mejaši. Po tistem, ko se je razvedelo, da sva z možem lastnika večih zazidljivih in še nezazidljivih parcel v tistem okolišu, sem začutila, da so se odnosi spremenili.

Kazete se drugacni kot ste, tega ljudje ne marajo, nimajo veze vse te vajine parcele, problem je, ker to tajita in nista iskrena.

New Report

Close