Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ko si po mnenju okolice terna a se nočeš vezati

Ko si po mnenju okolice terna a se nočeš vezati

Ne vem točno, kaj si hotel povedat. Ampak tvoj opis zgoraj je točno to, o čemer sva Lea in jaz pisala. Medtem, ko sam pišeš o tem, da je introvert ascocialen, v tvojem opisu lepo piše, da to ne drži. Da sploh ne omenjam tega, kar je Matkič naklamfal. Ne vem niti o kakih nesposbnostih govoriš in kje skušam kaj prikrit. Da nimaš ti kakih fobij? :)[/quote]

TOČNO TO PIŠE….za njih je social interaction can be stressful for them To je to… stresna pa je zato ker so nesposobni in ker jih folk jebe v glavo in niso to sposobni prebavit…. večinsko.

Seveda po strikni teoriji besed niso nujno asocialni, kar tudi jaz trdim, bili bi socialni ampak ker ne zmorejo bit, ker so pač v taki situaciji so se obrnili navznoter in so zato introvertirani…

In teh je največ, ki so dejansko socialni ampak nezmožni in zato postanejo introverti, oz. wannabe ekstroverti…

Seveda ti talent spet bereš dobesedno in ne razumeš da ja ne mislim 101% besedo za besedo teh vaših definicij ampak pač realnost je taka za povprečnega.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Lol. Potem imam pa jaz izpade. A okolica NAS tako dojema? Tebe ni v okolici? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Dajta si vidva talenta se malo prebrati snov, pa mogoce se kdaj kaj recemo na to. Zakljucek pa je, vsak znacaj ima svoje prednosti in svoje slabosti. Ne si domisljat, da je kateri bolji od drugega. Ce seveda primerjas, se tako zdi, vendar vecina smo nekje v zlati sredini ali introvertiranosti ali exstro.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ce primerjas (zgoraj manjka) ekstreme…

Sej zato pa si kjer si, ker samo definicije bereš, sprobal nisi pa še nič.

Pa men se zdi, da si ti edini, ki definicije lepi tule gor. Pozabljaš, kaj napišeš (lepiš) en dan nazaj? :))

Pišeš nama naj si prebereva snov, nisi pa omenil nobene knjige, vira, ki bi dokazal vse te nebuloze, ki jih pišeš. Se pravi si se zlagal in sploh nič ne bereš. Izkušen mi tudi ne deluješ preveč, ti samo poslušaš kaj večina govori, potem si pa ustvariš “svoje” mnenje. Dokaži mi da niso introvertirani asocialni. Ker po teh definiciji lahko sklepamo, da imajo introvertirani ogromne težave pri navezovanju stikov, to so za njih izredno stresne situacije, ki se jim potem kolikor se da poskušajo izognit. Pa kaj ima tu veze starost, ti jih imaš pomoje že blizu 40, pa mi deluješ glih tolk izkušen, kot pred 10imi leti. Kot da je prišlo do kakšnega drastičnega premika v tvojem življenju. Še vedno si na Mon prijavljen pa iste bedarije pišeš. Men deluješ isti.

Tu imaš celo vrsto takih primerov https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=10993772

Večina jih dela od doma, ali kot programerji, v pisarnah se skrivajo za računalnikom ipd. Težko se jim je oglašat na klice, delat z ljudmi, ena je celo priznala, da je nedružabna, sramežljiva.

Še ena tema: https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=151&t=10425888

Že v uvodnem komentarju: “Pri meni je to problem, da sem med samimi ekstrovertiranci, zgovrneži, družabnimi ljudmi. To bi bilo vse lepo in prav, če ne bi silili vame”

Res so ful družabni ti ljudje, lol

To samo kaže, da še vedno vse isto dojemaš, torej stagniraš. 😉

Glej, tu je ena taka preprosta slikanica, katere ni hudič, da ne bi poštekal. Še opise vsebuje.

http://www.huffingtonpost.com/entry/difference-between-introverts-extroverts-chart_us_57f794c2e4b0b6a430316b3a

Pi*da prezahtevno čitivo si mi dal. Bom pa vseeno pokomentiral.

Nimam velik prjatlov, imam pa zato tri zares dobre prijatelje. V prevodu imam enega prijatelja, s katerim se nekajkrat mesečno dobiva na kavi, ponavadi, ko me on kontaktira, ko ima on čas.

Dobrodošli v svetu introvertov.

Kaj točno si ti sedaj pokomentiral? Slikice ali si se mogoče spet name oziroma moj značaj obesil? 🙂
Ker, če te kaj zanima o meni, lahko komot vprašaš (namesto da ugibaš). Ne rabi ti bit nič nerodno, ti ekstrovert. Mogoče pa ti celo odgovorim in boš presenečen nad rezultatom.
Bojim se, da ne pozitivno. 🙂

Glej, tu je ena taka preprosta slikanica, katere ni hudič, da ne bi poštekal. Še opise vsebuje.

http://www.huffingtonpost.com/entry/difference-between-introverts-extroverts-chart_us_57f794c2e4b0b6a430316b3a%5B/quote%5D

Večina na strani introvertov je slabih zadev…. z izjemo morda dveh(od katerih je tisto z frendi na strani ekstrovertov itak bullshit, ker običajno imajo ekstroverti kar oboje), katerih dveh povprečen človek ve.

Dejstvo je da imajo introverti več težav pri večini opravil v družbi, torej nekdo ki promovira neko plat družbe (kot One) bi moral vedeti da družbo gor držijo ekstroverti ne pa introverti… Že če pomislim na ljudi ki so storili samomor in sem jih poznal, je jasno da so vsi povrsti bili introverti… zanimivo kajne?

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Slikanico kjer črpaš vn vso to znanje. Have closer relationships with their friends..

Čist preveč poslošeno pišeš, “družbo gor držijo”, “večino opravil v družbi”, da bi lahko karkoli repliciral, ker ne vem, kaj točno misliš. Kakšna opravila v družbi? Če misliš na zabavo v družbi, se strinjam, da so ekstroverti v prednosti. Ampak pozabljaš, da introvertu običajno niti ne paše množična družba (slikica zgoraj), ampak ima raje pogovor ena na ena. Pa ni hudič, da ne najdeš kakega za pogovor, če si že introvert. Če si pa ekstro, pač greš tja, kjer je večja družba. Ne vidim nobene težave ali ovire, niti slabosti ali prednosti.
Kdo naredi več samomorov, ne bi vedel. Niti ne vem, če obstaja kaka raziskava. Niti to ni pomembno. To, da ti poznaš nekaj ljudi, ne pove nič, niti ne vemo, če si jih pravilno identificiral. Lahko, da so vsi bili ekstroverti, ki se niso znali vključiti. Tudi ekstrovert lahko naredi samomor, če se v družbi ne čuti sprejetega oziroma mu je življenje težko, po moje še veliko prej, saj ta še bolj potrebuje bližino ljudi, kot introvert, ki mu ni težavno biti tudi sam oziroma mu celo tako paše.
Vsako svojo slabost lahko uporabiš sebi v prid, kot ekstrovert ali pa kot introvert. Če ne drugače, tako da izkoristiš svoje prednosti. Če jih poznaš. 🙂

To, kar je za ektroverta closer, je za introverta še vedno površinsko (not close enoug) oziroma ne tako tesno razmerje. Kot popoln ekstrovert to pač ne moreš razumeti, niti si predstavljati. So pa seveda izjeme oziroma so tudi ljudje, ki imajo lastnosti obeh strani in so nekje vmes med obema “sortama”.

Ja jst vas čist razumem. Če te noben ne šljivi, ker se ne znaš vključit v družbo in se ti po nekem čudežu userje spoznat z nekom, potem boš valda bolj cenil tako prijateljstvo. Kdo pa želi cel life preživet v samoti? Isto kot če bi se vse babe greble zate, al pa samo ena. V prvem primeru se ne bi kej dost sekiru za njih, v drugem bi pa še samomor šov delat. To kar je Matkić napisal se mi zdi čist logično.

Če te noben ne šljivi, pa vsaj nekoga užališ, da dobiš vsaj nekaj pozornosti, pa ni važno kakšne, a ne? :))

Ne morem se odločiti kdo od vaju je bolj počen. Aja, sem se ravnokar…OBA!

Čist preveč poslošeno pišeš, “družbo gor držijo”, “večino opravil v družbi”, da bi lahko karkoli repliciral, ker ne vem, kaj točno misliš. Kakšna opravila v družbi? Če misliš na zabavo v družbi, se strinjam, da so ekstroverti v prednosti. Ampak pozabljaš, da introvertu običajno niti ne paše množična družba (slikica zgoraj), ampak ima raje pogovor ena na ena. Pa ni hudič, da ne najdeš kakega za pogovor, če si že introvert. Če si pa ekstro, pač greš tja, kjer je večja družba. Ne vidim nobene težave ali ovire, niti slabosti ali prednosti.
Kdo naredi več samomorov, ne bi vedel. Niti ne vem, če obstaja kaka raziskava. Niti to ni pomembno. To, da ti poznaš nekaj ljudi, ne pove nič, niti ne vemo, če si jih pravilno identificiral. Lahko, da so vsi bili ekstroverti, ki se niso znali vključiti. Tudi ekstrovert lahko naredi samomor, če se v družbi ne čuti sprejetega oziroma mu je življenje težko, po moje še veliko prej, saj ta še bolj potrebuje bližino ljudi, kot introvert, ki mu ni težavno biti tudi sam oziroma mu celo tako paše.
Vsako svojo slabost lahko uporabiš sebi v prid, kot ekstrovert ali pa kot introvert. Če ne drugače, tako da izkoristiš svoje prednosti. Če jih poznaš. :)[/quote]

Opravil v družbi pomeni marsikaj povezano z INTERAKCIJO z ljudmi… torej v trgovini, na bencinski, na upravni enoti, z policijo, na šihtu s šefom itd…

Gor držijo pa družbo ekstroverti zato ker družba obstaja ravno zaradi ekstrovertov…. če bi bli vsi introverti bi se grupirali, kr eni loleki asocialni, pol pa pridem jaz na fešto in vse skup povežem v en krog in mamo zabavo… prej pa grupiranje “globokih” pogovorov o neumnostih… no saj pol ostanejo neumnosti na sporedu samo je družba celota ne pa introvertirana razkropljena banda.

Saj evo to ravno pravim, kar omenjaš, lahko da so bli ekstroverti ki se niso znali vključit, rezultat je bil to da so postali po načinu delovanja INTROVERTI, želeli pa so biti nekaj drugega… pol so napravli samomor…

Zato glih trdim da je večina introvertov wannabe ekstrovertov ki ne zmorejo bit zaradi takšnih ali drugačnih razlogov… seveda pa verjamem da je nek odstotek tudi genuine…

Še danes se spomnim tipa, oz. dveh, sosošolcev iz srednje, vedno anti socialna sta se pogovarjala sama nekaj, face ko smrt, pa sem se odločo pa sem ju načrtno spravo v družbo na maturancu pa malo alkohola, mel sem ju itak vedno ok, in sta tipa postala drugačna…. no pol je en umrl, in se je drugi obeso, nazaj na stara pota… introvertiranosti, 2 leti nikogar kontaktiral in vse po srednji…

Pač falirani ekstroverti postanejo večinoma introverti, in večina introvertov je točno to 🙂

Ti bi moral biti vesel, da so okrog tebe introvertirani, zato da jih ti lahko povežeš. Ker če ne bi bili, ne bi imel kaj povezovati. Če jih lahko povežeš, potem že niso tako zelo slabi za družbo a ne.
Matkič, če bi vsi bili introverti (kar nikoli ne bodo), ne bi bilo prav nič narobe, ker introvertu načeloma ne pašejo velike grupe. Če bi mu, bi se tam tudi zadrževali.

Če bi bli vsi introverti družbe ne bi blo 🙂 Ker introverti ne bi zmigali svojih riti in organizirali KARKOLI od obletnic, piknikov itd… vedno to delajo ekstroverti!

Introverti so skor na vseh področjih na slabšem. Ta strah pred zavrnitvijo, sramežljivost, jim samo omejuje napredek v razvoju. Kolk enim stvarem se morajo odreči, ker se kao ne vidijo v njih, v resnici pa samo nimajo muda se v čem novem sprobat. Ampak tak ki bo manj stvari sprobal bo tud manj vedel, manj izkušen bo.

.

To oklevanje, nesigurnost pri sprejemanju odločitev, pa strah pred novimi izzivi, ker se težko prilagodiš novim spremembam, te bo na dolgi rok pojebal. Life’s too short, da bi mel neke globoke pomisleke, analiziral vsako malenkost do podtankosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close