Ko sodišče razsodi krivično
mah, spet nakladanje, 13.11.2024 ob 12:24
Na sodišču ni device in ni pravice, 13.11.2024 ob 11:37
mah, spet nakladanje, 13.11.2024 ob 11:30
Na sodišču ni device in ni pravice, 13.11.2024 ob 10:44
jjjj945, 13.11.2024 ob 09:46
Najprej je potrebno razumeti nekaj glede sodišča oziroma sodnika ali sodnice. Sodnik ni bil zraven, ko se je zadeva zgodila ali odvijala. Sodnik prav tako ne hodi okrog in si ogleduje prizorišče ali zbira materialne dokaze. Niti ne išče prič ali kako drugače raziskuje okoliščin. Sodnik je nekdo, ki sedi za mizo in mora odločati glede na podane dokumente in argumentacijo obeh strani v postopku. Kako naj ve ali je določena izjava (ali dokument …) verodostojna in pristna? Ti že veš, da se je nekaj zgodilo točno tako, kot se je. Sodnik pa tega ne ve, temveč mora zaupati. Na dolgo razlagam, ker ljudje večinoma ne razumejo, kako je, ko sediš za mizo in odločaš o nečemu, kar se je zgodilo dolgo nazaj in pri čemer nisi bila soudeležena. Predstavljaj si, da prideta k tebi dva otroka, vsaj s svojo verzijo kaj se je zgodilo in svojimi “prijateljčki”, ki podprejo eno ali drugo verzijo. No, sodišče je isto, samo še 100x bolj komplicirano.
Druga pomembna stvar: ljudje prikrivajo, lažejo, potvarjajo, skrivajo, ponarejajo, pretiravajo, itd. Tako se rado zgodi, da sodišče da dosti večjo težo nečemu, kar se tebi zdi nepomembno in naj ne bi vplivalo na resničnost ali dejanski potek dogodkov. In obratno, kar ti osebno meniš, da je izjemno pomembno, sodišče zavrne ali ignorira.
Zato je potrebno imeti kompetentnega zagovornika. Drugače te bo nasprotna stran v postopku sojenja brez večjih težav “pojedla”. Na srečo imamo v sistem vgrajeno varovalko, to je pritožba na višjo instanco, ki bo med drugim preverila tudi morebitne postopkovne napake kot je izločanje dokazov, ipd.
Oh kakšne oslarije pišeš.
Kako sodi sodnik, ki ob izreku krive sodbe pove, da ga skrbi za njegovo službeno oceno, da rabi vsaj dobro? -WTF? Je to samostojen sodnik? Kje je ljudstvo? Sodniki porotniki so imenovani s seznamov političnih strank. Ta stari tam dremljejo in se podpisujejo, mlajše zdraharjev se naslajajo. Je to senat? Sodijo sodniki, ki se imenujejo predsedniki senata, senata pa ni. So sodniki ali lažnivci?
Tvoje insinuacije nimajo osnove. Nekaj takega kot “vsi kradejo, če pa še ne, je pa samo vprašanje časa in priložnosti”. Po tvojem lahko potem sodišča kar zapremo in uvedemo met kocke? Kakor pade, tako pade in gremo dalje. Na živce mi gre tako posploševanje. Kot pri zdravnikih, kako so vsi požrtni in nič ne delajo.
Insinuacije? Velike besede, gotovo si sodnik. Ne bi raje opravljal svojega dela?
Vsa sodna praksa je dokaz napisanega. Zato tudi izginja s spleta.
Aja? Ti pišeš velike besede in neverjetne trditve. Extraordinary claims require extraordinary evidence. Z dokazi na plano …
Z dokazi na plano? Komu? Poznaš rek, ne meči svinjam biserov?
Sprijazni se, 13.11.2024 ob 09:42
Anonimno 7426, 13.11.2024 ob 09:08
bila264, 13.11.2024 ob 08:40
Kaj narediti, ko sodišče izda sodbo, katera je krivična? Ko ne upošteva nobenih dokazov, ne upošteva delnega priznanja nasprotne strani, je ves čas popolnoma pristransko v korist nasprotne strani,.. Izda sodbo, ko niti pritožba naprej na vrhovno sodišče ni možna. Je jasno iz neba, da je ves čas delovalo v korist nasprotne strani. Sedaj imam škodo za tisoče evrov, ki jih moram plačati.
Zanima me, ali obstaja kakšna rešitev, ali se moram sprijazniti s tem sranjem?
Janša, pač plačaj in ne žali ljudi več 🤣🤣🤣🤣🤣
A ti pa misliš, da bi sam zmagal na sodišču? Si kaj več vreden od navadnega folka? Morda kak sine ali hči rdečih kot JANKOVIĆ??
A ti misliš da je samo Janša žrtev krivic? Spoznan je bil za nedolžnega in po pravici tožil sodstvo. Zdaj pa so oni bili oproščeni in so vsi sodni stroški bili naloženi njemu.
Naš sosed se je pred leti obesil samo en mesec po krivični sodbi v zvezi z neko zemljo. Po 10 letih pravdanja izgubil in obupal.
Vprašanje, če je bila sodba res krivična. Če se gre nekdo obesit zaradi zemlje, itak ni diht. Ponavadi se že pravdajo zaradi zemlje samo posebneži. Poznamo to, imamo geometre v žlahti. Vedo povedat, da se normalni ljudje VEDNO dogovorijo, tisti omejeni pa z glavo skozi zid, imajo neke svoje predstave realnosti, ki so seveda napacne, potem pa na sodišču izgubljajo svoj čas in denar.
Anonimno369, 13.11.2024 ob 09:18
Po mojih izkušnjah, pa jih ni malo, je sodba krivična samo iz subjektivnega zornega kota tistega, ki izgubi. Seveda je možno, da sodišče zavzame napačno stališče, napačno ugotovi dejansko stanje ali zagreši procesne kršitve. Zato pa obstajajo pritožbe. Vedno! In na koncu se zadeva vedno izkristalizira. Če ne prej, na Vrhovnem sodišču. Seveda pa se tistemu, ki izgubi, vedno zdi, da je bilo sodišče pristransko. HB temu navadno ni tako. Na srečo živimo v Sloveniji, kjer je stopnja korupcije in politicnega vpliva v sodstvu relativno nizka. Ne želite si pa živeti na Poljskem ali Madžarskem, kjer morajo sodniki soditi po volji trenutne politične oblasti, sicer jim preneha funkcija. Da o drugih, manj razvitih delih sveta sploh ne govorimo.
“Na srečo živimo v Sloveniji, kjer je stopnja korupcije in politicnega vpliva v sodstvu relativno nizka.”
Na podlagi česa pa to sklepate, nepristranski opazovalec ne dobi takega vtisa.
Anonimno257, 13.11.2024 ob 20:01
Vprašanje, če je bila sodba res krivična. Če se gre nekdo obesit zaradi zemlje, itak ni diht. Ponavadi se že pravdajo zaradi zemlje samo posebneži. Poznamo to, imamo geometre v žlahti. Vedo povedat, da se normalni ljudje VEDNO dogovorijo, tisti omejeni pa z glavo skozi zid, imajo neke svoje predstave realnosti, ki so seveda napacne, potem pa na sodišču izgubljajo svoj čas in denar.
Ćlovek je bil globoko prizadet. Krivica ga je tako prizadela, da je poiskal zadnjo možnost na tem svetu.
Sodniki so samo ljudje. Dobri in slabi. Tožbe so zato ene pravične, druge krivične.
Star pregovor pa pravi naj ne iščeš pravice na sodišču.
sem delal v odv. pisarni, predlagam, da se pač sprijaznete, pritožbe imajo smisla samo, če imate denar in živce, ne vem, kaj ste pričakovali, sodniki večinoma ne sodijo po lastni presoji, temveč jim sodbe v celoti pišejo pripravniki, ali pa se v sodbah z večjo vsoto denarja popolnoma prepustijo presoji izvedenca, katerega ni težko podkupit
Anonimno 8986, 13.11.2024 ob 20:36
sem delal v odv. pisarni, predlagam, da se pač sprijaznete, pritožbe imajo smisla samo, če imate denar in živce, ne vem, kaj ste pričakovali, sodniki večinoma ne sodijo po lastni presoji, temveč jim sodbe v celoti pišejo pripravniki, ali pa se v sodbah z večjo vsoto denarja popolnoma prepustijo presoji izvedenca, katerega ni težko podkupit
Zakaj že si potem sodniki zaslužijo večje plače? A niso ravno letos nekaj stavkali za večje plače?
da še delim z vami eno svojo izkušnjo. V odvetniški pisarni mi je odvetnik rekel, da stane ustavna pritožba 800,00 €. Ter da mi odsvetuje da se pritožim, ker so male možnosti, da bi jo dobil. Jaz sem jo sam sestavil in jo osebno odnesel na Ustavno sodišče v Ljubljano. Res so mi jo zavrnili, kao da je zastaral rok. Tako da jaz imam zelo slabe izkušnje z našimi odvetniki in našim sodstvom.
jida, 13.11.2024 ob 11:39
A ti misliš da je samo Janša žrtev krivic? Spoznan je bil za nedolžnega in po pravici tožil sodstvo. Zdaj pa so oni bili oproščeni in so vsi sodni stroški bili naloženi njemu.
Ni bil spoznan za nedolžnega, nedolžnosti se ne presoja na sodiščih. Obtožba ni bila dovolj utemeljena, bila je vrnjena nazaj in je zastarala.
V avstriji je podkupovalec odsedel, ker je predal denar SDSovcu, a pri nas pa sami nedolžni, ne. Verjetno je podkupoval duhce avstrijec.
Ne bit naiven ! Obtožba je bila na preveč majavih temeljih! Neznano kdaj na neznanem kraju neznani osebi obljubil, da bo sprejel podkupnino! Ne bit bedak, pa da to zagovarjaš? Saj dokazov za obtožnico niso imeli!
Zakaj pa misliš da so sodniki dovolili zastaranje??
Zato ker če bi bil na bilo katerem sodišču kasneje ali kaznovan ali kasneje.pri nas ali v EU ze oproščen, bi bil to 100 % za načrtno obadbo in lažnivo sojenje ki so ga spravili ven na plano ravno 1.mesec pred volitvami, da bi mu vzeli glasove!.