ko uščipne v križu
Ketonal forte sem jemal pooperaciji modrostnega zoba (zo ga izruvali ven). je pomagalo. Pil pa sem ga kar nekaj dni po operaciji (mislim da sem ga vsake 8 ur zaužil oz. ko je začela bočeina naraščati).
Pil sem ga pa tudi ko sem mel afte (mislom da so to vnete dlesni, sam nsm zihr). je pa res, da v tem primeru mi ni pomagal (ni izničil bolečin), le nikoliko jo je zmanjšal
ko te uščipne, žal traja, da mine, enim čez 7 dni, enim čez 14, enim še niti po mesecu dni. Pomaga vse tisto, kar tebi pomaga, da ne boli, enim počitek, enim hladne obloge, enim tople, enim raztegovanje,
tablete so spet odvisno, enim ketonal pomaga, enim ne, enim pomaga naklofen, enim ne…isto sranje, samo drugo pakovanje…
najbolj pomaga preventiva, torej bolj ko si v letih, bolj pazi kaj delaš, kako dviguješ, kakšni gibi in seveda vsak dan malo telovadbe za hrbet, srecno!
aja še tole glede onega psta da se ženska obsei….
poskusi si dobiti še eno osebo in potem:
– staknita (približajta) se s hrbtnima stranema (tako da se hrbta dotikata)
– z rokama se objemita čez prsi (kot da oseb primeš)
– ko si “dost stabilen” poskusi “tadrugo osebo dvigniti oz se nanjo fajn naslont”. Pač gre za to, da na tak način hrbtet zasukaš za nekaj 10 stopinj, malo tud obremeniš….
SaMO BOD PREVIDNA DA SI NE BOŠ SAMO HRBTA PRETEGNLA, AMPAK ŠE KAJ DRUZGA NARDILA. PRAKTICIRAJ SAMO TOLK, DA BOLEČINA POPUSTI, SE ZMAJNŠA, SE PRETEGNEŠ (RAZTEGNEŠ TELO…)
BOD PREVIDNA, PA UPAM DA TI POMAGA
Išijas je pri meni popustil po dobrih 3 tednih. Seveda se je bolečina od takrat, ko sem začela jemati ketonal forte zjutraj in zvečer počasi zmanjševala. Ampak prav zadihala sem pa šele po dobrih 3 tednih. Počivat je treba, je rekel moj zdravnik, tudi prebrala sem po različnih forumih, da je treba počivat. Tudi meni je bilo zelo čudno, da ni konca, ker sem pričakovala, da bom po parih ketonalih fit.
Blokada in ketonali ti le lajšajo trplenje. Ne odpravijo pa vzroka, oz., težave.
Kot ti je že nekdo svetoval, pomaga nateg hrbtenice. Učinkovita zna biti masaža pri kiropraktiku. Meni osebno pa zelo pomaga elektronski stimulativni masažni aparat, kot je naprimer Beurer.
Vendar, vse to je za lajšanje manjših hrbteničnik tegob. Če je kaj hujšega, se velja obrniti po zdravniško pomoč.
Z daljšim uživanjem ketonala velja biti previden, da ti ne pusti posledic na ledvicih, pa še kje.
Pri kiropraktiku sem pustila kar nekaj plač, rezultat pa je popolnoma uničena hrbtenica![/quote]
Samo izkušen maser – fizioterapevt, ali celo zdravnik, v Ljubljani je recimo kar nekaj ruskih zdravnikov, ki se s tem ukvarjajo … kiropraktiki so ponavadi samouki, kar je okrog hrbtenice dejansko zelo nevarno…
Takoj ko bolečine popustijo, pa TELOVADBA, VSAK DAN, DO KONCA ŽIVLJENJA. + aerobna vadba + primerna teža… pa k ortopedu oz. vsaj na RTG, da se pogleda, če ni kakšna bolj konkretna težava kot je običajna obrabljenost hrbtenice ali pa preobremenjenost zaradi načina življenja.
Pri kiropraktiku sem pustila kar nekaj plač, rezultat pa je popolnoma uničena hrbtenica![/quote]
Pri takih težavah se nikakor ne hodi h kiropraktikom, ki ti naredijo samo škodo, ampak k manualnim terapevtom, ki so čisto nekaj drugega. Jaz sem imela res hude težave s hrbtenico, medicina mi ni znala z ničemer pomagati, pa mi je manualni terapevt že pri prvem obisku zmanjšal bolečine na polovico, v 10 dneh pa sem bila kot nova in to traja že 10 let, pa sploh nisem nobenih plač pustila pri njem, manj kot pol plače.
Če me bo mogoče še kdaj uščipnilo v križ ali napadel išijas, grem še isti dan do njega in vem, da bo takoj bolje. Hodijo pa k njemu veliko tudi zdravniki, torej je le nekaj na tem.
Seveda je nekaj na tem, ni pa manualna medicina čudežna rešitev za vse primere. Jaz imam dve izkušnji pri istem terapevtu. Ko sem imela težave v vratnem delu hrbtenice, se mi je stanje zelo izboljšalo že po nekaj obiskih. Ko me je zgrabil križ, z bolečinami, ki so sevale v kolke in vse do konca ene noge, je pa ta terapija, kljub obljubam, da bo pomagalo, povsem odpovedala, stalo je pa ogromno. Pomagal mi je ortoped s predpisanimi zdravili, ampak vse skupaj je pa trajalo skoraj 3 mesece.