Ko vidim človeka brez zoba
A dej no, 10.11.2024 ob 16:22
ne razumem, 10.11.2024 ob 15:50
A dej no, 10.11.2024 ob 14:05
Lois315, 10.11.2024 ob 13:58
Na podeželju je veliko skrbastih ljudi. Tam ljudje zase bolj slabo skrbijo, ne hodijo niti k zobozdravniku
kera volana, res. v mestu ima vsak pol 40+ kak manjkajoči zob, večina 70+ pa proteze, mostičke. pojma nimaš kdo ima svoje in kdo plastične zobe.
na podeželju vsaj vidiš koliko svojih zob ima človek. ker jih boli k kaj si kdo misli o njihovih zobeh. je pa moderno imet proteze, pa tudi če žulijo. pa implatante, ki so v bistvu antene, lovijo vse frekvence okol človeka. pa se živ. doba je 10 let, pol pa izvoli, sraufi v živo kost.
da o luskah in drugih prevlekah sploh ne govorim. to je biznis, haahahah filmski nasmeh.
Kako to misliš, implatanti ki so v bistvu antene?
Hvala.
pa preberi si malo iz česa so implatanti, pa kovinske protez. vsi ti materiali lovijo frekvence.
nazadnje ko sem bral o teh stvareh je pisalo, da so implatanti iz dveh materialov, titan in cirkonije. den se topi v stiku z našim telesom, drugi ne. to ti piše tudi pri zobarjih, ki se s tem ukvarjajo, vsaj pisalo je ko sem jaz iskal informacije. garanciajka soba je 10 let, pa ne poznam nikogar ki bi jih potem dajal ven. folk nima pojma kaj ima v ustih.
sej za mostičke je pa 7 let, pa jih folk ne menja, ker jim nihče ne pove. ko pa ga na koncu daš dol ker se običajno tisti ta sredinski odkruši, pa ugotoviš, da imaš oba ta druga, ki sta mostiček držala, zjebana in ju je treba izpulit. tko so zajebali mene. če bi vedu prej, bi tisto petko pustil skrbasto, tko so mi pa 15 let kasneje se stirko in sestko spulil. Fak ker zajeb.
Vse je jeba, ampak tako to je. Implantat se pa spremlja in se opravi slikanje. 10 let je neka okvirna doba. Zelo pomembna je higiena.
Če ne nadomestiš zoba se pa kost umakne in po 1 letu začne propadati. To lahko prizadene delno tudi sosednja zoba in lahko pride do vnetja, kar pa spet slabi kostnino. Vse odločitve imajo takšne ali drugačne posledice.
Kamal, 10.11.2024 ob 16:41
Vse je jeba, ampak tako to je. Implantat se pa spremlja in se opravi slikanje. 10 let je neka okvirna doba. Zelo pomembna je higiena.
Če ne nadomestiš zoba se pa kost umakne in po 1 letu začne propadati. To lahko prizadene delno tudi sosednja zoba in lahko pride do vnetja, kar pa spet slabi kostnino. Vse odločitve imajo takšne ali drugačne posledice.
jazcze 13 let nimam zadaj skoraj nobenega zoba, pa imam močne dlesni, z njimi grizem in drobnim hrano. torej, zgoraj in spodaj imam zobe samo do 4 ali 5, kakor kje, pa se mi niti ličnice niso spremenile, niti kaj drugega. ni pa vec placa za protezo, na kateri bi bili vsi zobje, to je pa res. dlesni se zadaj stikajo. ampak so in so močne.
Maah, to ne smete koj obsojat…pač človek si lahko ureja zobovje…in to kar traja.. časovno pri zobozdravniku in ostalo osebje ,ki se vključuje … naprimer ti ,ki delajo implantante…
Kaj menite, da ste edini …so vrste, je za čakat ,so postopki, so protokoli …in predno imaš spredaj spet lep nasmeh …kar traja…
In, ja tak človek pač mora hodit v službo, ima stike s strankami, se opravičuje, je nerodno in nevšečno…In kaj tako je življenje, nimaš kaj…Se zna zgoditi še kaj hujšega…
Malo empatije ne bi škodilo !
yep, srečam žlahtnika in si nerodno zakriva usta…pravi sem spredaj brez zoba, mi je moral izpuliti, sem naročen in čakam za naprej, da mi uredi…to je čisto človeško, no…ne pa, da se norca delate in obsojate…a veste ,da se tudi vam lahko zgodi zelo hitro…to pa tko menite, kot da ste roboti in imate železno zobovje…kot tisti iz James Bonda…
Grenivka422, 10.11.2024 ob 10:45
Zadnjič je rok-1 objavil zelo super temo o nepotrebnih obsodbah ljudi in zakaj to počnejo. Rok, če to slučajno prebereš, prilepi ta članek še enkrat. Hvala ti.
Se spomnim, kako je Matej Tonin hodil okoli brez enega zobeka in je bil prav lušten 😀 pač se zgodi, no potem je dobil novega in problem se je rešil. Pa tudi če ga ne bi dobil, na podlagi tega obsojati nekoga je znak nezrelosti. Tudi glede pleše, močnejše postave, pegic, mozoljev se je nepotrebno delati norca.
Lp
Sem videl – in izvoli(te): Tale članek je bil in ima pošteno dozo soli – sploh v takšnihle temah.
.https://citymagazine.si/osvobodite-se-ega-kaj-se-zgodi-ko-nehate-soditi-vse-okoli-sebe