Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis ko zdravila odpovedo

ko zdravila odpovedo

Zanima me če je kdo prebral Ostanovo knjigo Ko zdravila odpovedo (izšla letos pri Auri). Mene je namreč zelo fascinirala, pa veliko mojih prijateljev , ki jih zanima zdravo življenje tudi. Če koga zanima imam nekaj izpiskov, ki sem si jih delala iz knjige kot npr. tale , ki je dene od njih :

O smehu:

O SMEHU (SMEH TEHNIKA + 385)

Otroci se zasmejijo na dan kakih 400 krat, odrasli pa samo 15 krat. Ko se smejimo v telesu nastajajo antistresni hormoni, ki nevtralizirajo stresne hormone. Tako je nasmeh dobesedno vreden zdravja, ker nam omogoči aktiviranje imunskega sistema.Pri odraslih se po 1 uri smeha poveča število B in T celic , ki napadajo viruse .Za ugoden učinek učinkuje celo če se delamo (pretend) da se smejimo. Za mladostno počutje in razpoloženje potrebujemo torej 385 nasmehov na dan.
Lahko se smejimo tudi “na zalogo”, saj traja učinek smejanja več dni in ur (hormoni so obstojne molekule ki rabijo za razkroj več ur ali celo dni). Zelo zdravilno je da se navadimo smejati (tudi z gledanjem komedij), tako da nam zdravilna vedrina zleze pod kožo.

Nekdo si je pozdravil neozdravljivega raka s smehom – gledanjem komičnih filmov, vendar po ozdravitvi ni opustil pridobljenega humorja in smeha. Ko je v bolnici oddal vodo za pregled urina, je kozarec napolnil z jabolčnim sokom. Sestra se je začudila da je tako temen, on pa “Dajte da pogledam ” in ga je spil na dušek. “Kaj ste pa storili ” je rekla sestra.
“Dal sem ga še enkrat filtrirat” je pojasnil in se nasmejal.

NAJ VAM TOLE DA MISLITI !! Jaz se na to večkrat spomnim in moj obraz je sedaj mnogo bolj nasmejan !

Rina, koliko pa knjiga stane?
Avtor je Ost? Ostan?
Koliko strani ima? 🙂

Smej se!
Manca

Knjiga stane ok. 7000 v DZS v založbi Aura pa menda ok. 5600 sit. Avtor je Iztok Ostan – tisti profesor iz višje pomorske šole , ki je gladovno stavkal (o njej je bilo pred časom dosti po TV). Dobiš pa jo tudi v knjižnicah, vendar je precej izposojena, vsaj v naši knjižnici. Je povprečno debela knjiga. Se pa avtorji (poleg Ostan Iztoka so to še Božena Ambrozius in Alberta Ostan) opirajo na preučevanje strokovne literature in zdravljenje brez uporabe konvencionalnih zdravil, pa tudi na osebne izkušnje. Vse pa ustreza merilom varnosti, preprostosti in splošne učinkovitosti. Avtorji so skušali doumeti splošna načela krepitve življenske moči, v knigi pa so obravnavana področja : o vodi in živih vodah, o zdravju in bolezni, o spanju in počitku, o higieni debelega črevesa, o pomenu skromne prehrane in postu, o načrtovanju ozdravitve…Primerna je za bolne in zdrave, ki si želijo okrepiti življensko moč in preprečiti nastanek bolezni.
Precej stvari iz knige sem tudi sama preizkusila , nekaj že od prej, nekaj pa me je navdušila knjiga sama.

Lepo branje ti želim, in upam da se še kaj bereva !

New Report

Close