Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kodrasti lasje

kodrasti lasje

Naša deklica ima dolge skodrane lase. Vse bi bilo OK, če se ne bi tako težko razčesali. Vsako jutro je hudo…

Poznate kakšen trik za lažje razčesavanje? Preparat? Karkoli?

Ojla. Jst mam tut skodrane lase. Češem se samo ko si jih umijem, drugače ne. Tko da je veliko boljše. Aja umijem si pa lase 2-3x na teden. Po potrebi. Takrat si dam še na lase masko od dm-a…balea se imenuje. In zelo pomaga. Tko da se takrat z lahkoto počešem.

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Moja tamala ima sicer ravne, ampak zelo tanke lase in ko je treba zjutraj počesat je jok in stok saj ima vse zafeclane, frizerka mi je rekla naj kupim silikon za lase in od takrat dalje je dosti bolje, preden počešeš ji lase namažeš z dvemi tremi kapljicami silikona …..res pomaga….

pozdravček
Eleonora

***************** Ne moremo čez morje, če samo stojimo na obrežju in zremo v vodo. (Tagore)

Ko si opere lase naj nanese na lase še regenerator, nekaj minut pusti in opere. Posušeni lasje se bodo lažje česali. Če pa to ne pomaga, pa v razpršilo natočite regenerator in za 3x več vode zmešajte in vsako jutro na rahlo pošpricajte po laseh in jih nato razčesite.

Penaten otroški šampon za lažje česanje.

Ko naši umijem lase z njim, so tako gladki, da glavnik (oz. krtača) kar zdrsne.
Ima kar dolge (do sredine hrbta) in skodrane – ne sicer drobno skodrane, ampak ima velike kodre.

Nataša

dove balzam za lase-po mojem edini balzam, ki ga ni treba sprati, ki je, odkar so pri subrini ukinili isto stvar, na tržišču.
kakšen dolg slovnično grd stavek.

Imam zelo zelo skodrane lase.
Še danes se spomnim kako sem bežala pred glavnikom in krtačo. Najbolj sem bila hvlaežna mojemu očetu, ko je znorel in rekel, da ima dovolj bab in da bomo punčko pa postrigli, če joka, ko se jo češe. Stara mama in mama pa v jok, kako bom potem zgledala pa do se me vsi hvalili in spraševali, če imam trajno ( imela sem 5 let).
Pa sem imela kratke lase, dokler nisem sama hotela imeti dolgih. Ko sem imela dolge, stara sem bila ene 12 let, so zgledali do ramen, ko so bili pa mokri pa do sredine hrbta. Pa se mi je takrat spet naredil en tak ogromen vozel, da so spet škarje pele pa nadaljnih 8 let kratki lasje…

Ja tam pri dvajsetih sem spet puščala lase in imam še danes dolge. No ja, ne zgledajo tok kot so. Mokri do sredine hrbta, suhi malo čez ramena…
Se ne češem! Češem jih samo ko so mokri. Balzam za lase je nujni pripomoček!

Ne češite las z glavnikom, krtača manj cuka.
Punčkam speltite zvečer kito ali čop z večimi elastikami na 3-5 cm.
Ni potrebe, da otrok joka zaradi jutranje rutine, ve pa zgubljate živce.
Kje je cena, vas vprašam?

Jaz imam sina in je prav tako skravžlan kot jaz. Ga ne češem. Samo takrat, ko so lasje oprani. Če se pa naredi kakšen dread mu ga pa odrežem. Ga ni denarja, da bi svojega otroka lovila s krtačo v roki in da bi potem še jokal, ko bi ga česala! Ja, pa ima relativno kratke lase. Fantek pač, tam ene 5-6 cm.

No, razmislite. Nikogar ne obsojam, samo povem, kako sem se imela. S svojimi lasmi sem se spoprijateljila šele tam okoli 20 leta, zdaj jih imam pa skoraj še enkrat toliko.

Pa lepo se imejte in lepe lase vam želim!

Federček

Z glavnikom za trajne gre malo lažje….:)

Tudi jaz imam naravno zvite (pa ne ful) in brez balzama ne gre. Lase si razčesem samo, ko so mokri, suhe pa si oblikujem (?!) samo s prsti. Če si jih razčesem niso podobni nobeni stvari. Umivam pa si jih 2-3x na teden.
Tudi vse plastične glavnike sem zmetala v smeti. Najbolj mi ustreza glavnik firme Elite (mislim, da sem prav napisala) za razčesavanje, ki sem ga kupila pri dobrem sosedu. Pri mokrih laseh mi krtače ne pomaga.

Jaz našega mulca počešem samo,ko mu umijem glavo….če se mu kje kaj zafrclja – odrežem in sva oba zadovoljna

New Report

Close