koencim Q10
Gledam občasno oddajo Biostile, ki promovirajo prehranske dodatke. Naj povem, da leta dolgo nisem verjela v te zadeve, tudi na račun zdravnika, ki mi je zatrjeval, da bi ustrezno raznolikem jedilniku zaužijem vse potrebno za organizem. Da, morda, ko si mlajši, ko prideš pa v leta, pa telo več ne absorbira tako dobro, neravnovesja trošijo nečesa preveč, nečesa premalo in slika se slabša. Pri naštevanju težav, na katere vpliva q10 pri oddaji (reklami), se najdem skoraj v vsem in bi celo poskusila. Vendar vem, da za kapsule nisem, ne za tablete in ne za čaje. Ugotovila sem, da še najlažje držim ritem pri uživanju pripravkov v napitkih (šumečke, praški, granule, sirup…), ker vode spijem kar precej, in če ji dodam vitamine in minerale v prahu, da se tega edino redno držim.
Problem je, da kogarkoli vprašam za reference, vsi mi priporočajo samo kapsule. Sem pa testno uporabila q10 od podjetja golden, ki je ne samo poceni, ampak tudi piten kot recimo kakšna cedevita. Vem, da se bo vsul plaz tega in onega, kar me ne zanima. Prosim in že vnaprej se zahvaljujem za mnenja uporabnikom tega napitka, če lahko kdo potrdi, da se zahvaljujoč temu izdelku počuti kaj manj utrujen in vse ostalo, kar pač pomanjkanjue q10 povzroča.