Koga bi volili za predsednika RS, če bi bile volitve jutri?
Ne vem, kako lahko kdo pomisli na Turka, ko pa je bil takrat proti osamosvojitvi Slovenije. Saj vem, da je načeloma moral biti, ampak, če že takrat ni imel jajc, jih tudi sedaj nima. Jaz bom volila Petrleta! Uma.
Predsednica YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič je sporočila, da napoveduje kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah. Kot je navedla, so ji člani predsedstva stranke Akacije obljubili podporo pri zbiranju potrebnih 3000 podpisov volivk in volivcev, nastopila pa bo v kampanji z geslom Priložnosti za vse!
“Dobila sem priložnost za ples in se odzvala,” je zapisala v sporočilu za javnost. “Predstavljam drugačnosti, ki se jim preprečuje vstop v politično, čeprav smo predmet političnega. In prav zato, ker nočemo biti zgolj objekti političnih igric, nemi gledalci in nemočne žrtve, stopam v to igro z velikimi koraki.”
“Nočem zmagati za vsako ceno, zato se mi ni potrebno pretvarjati,” nadaljuje Pečaričeva v sporočilu. Po njenem mnenju institucije ne služijo državljanom, ampak so “obramba elite pred državljani, in čutim, da je oblast vse bolj arogantna, državljanke in državljani pa vse bolj vdani in apatični”.
Svojo kandidaturo na volitvah so doslej napovedali poslanec v Evropskem parlamentu Alojz Peterle, nekdanji slovenski veleposlanik pri ZN Danilo Türk, nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari, predsednik SNS Zmago Jelinčič, predsednica zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monika Piberl, predsednik zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darko Krajnc ter podjetnika Marjan Beranič in Jože Andrejaš.
Jelinčiča NE, ker je en VELIK BLEFER, samo gobec ga je, sicer pa itak vedno samo poiskuša in vedno najde dovolj privržencev, da se že vsa ta leta drajsa po politični sceni
Peterleta NE, ker bomo potem imeli poleg desne vlade še desneag predsednika. zdaj sicer lepo govori, ampak “volk dlako menja”…
torej Turka ali Gasparija, bom še premislila
Turka sigurno ne.
Deluje nekako brezkrvno, brezčutno, govor je brezbarven – podobno kot bolni sedanji predsednik. Na nekem shodu pred nekaj dnevi (mislim, da so bili borci + Kučan) so bili vsi v teh vročih dneh (37°C) s kratkimi rokavi, Turk pa v srajci z dolgimi rokavi zapet do vratu popolnoma bledega obraza – tako kot vedno. Hm, hm, deluje mi nekako bolano, kot JD.
Če rečem na kratko: iz njega ne veje niti trohica pozitivne energije, praktično nobene energije. Nič vzpodbudnega za prihodnost ne vidim na njem.
Sicer pa, tako ga vidim jaz.
TinaT,
gospoda TÜRKA si opisala, da te kar spreleti. Le kako moreš??? Kaj pa “veje” iz tebe????
Ga osebno poznaš?? === Zapisala si: === “Bledega obraza – tako kot vedno” itd.===
No, pojavil se je še en predsedniški kandidat, Pavel Premrl.
Kako boš pa tega opisala???
Na tem linku spodaj je tudi slika. Al bo šlo??? >Pa pohiti, slika bo izginila v arhiv.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/261723/
Imaš samo en glas, kot tudi jaz in vsi.
Volilci bodo odločili, mogoče, ti bo “očrnitev” uspela??? :-)))))
To sem napisala zato, ker se imaš za strpno. Strpni ljudje, ne pišejo o drugih tako, kot si ti!