Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Koga bo povabil v vlado JJ

Koga bo povabil v vlado JJ

hmmm, kaj mislite, če mu slučajno rata in zmaga na volitvah, katere stranke bo povabil v koalicijo.

pomojem SD pa še kakšno skrajno levo, ker nima drugih možnosti, ali pa bo celo predal mandat, kaj pa pravite vi???

Problem je ninej v tem, da mu Turk ne bo podelil madata za sestavo nove vlade, ker tudi če zmaga, mu ne bo uspelo sestaviti večino v parlamentu…
desus in ljudska stranka že sedaj želi istopiti….Lds,zares,lipa in ostali pa že zaradi preteklih šikaniranj ne bo stopila v koalicijo z Janšo nikoli!
Janša je v vsakem primeru poraženec, pa kot kaže NSI-ju, sploh v parlement prišla ne bo več nikoli…torej Janša ostaja sam…

Naslednjo vlado bodo vodila SD z Zaresom, LDS-om, Desusom in SLS-om.

Tako je in upam da nihče iz SDs-a ne bo imel nekega višjega položaja, kot je Cukljati in razni ministri iz vrst Janševih partizanov….od Bajuka, do vizjaka, rupla itd…Obeta se nam maximalna sprememba…dejstvo pa je da slabša situacija v zadnjih 16 letih nikoli ni bila, torej nimamo kaj zgubiti….

Kakorkoli, morda bodo res jeseni zmagali SD & Company, toda 2012 zagotovo ne bodo :). 2012 mene tudi več ne bo tu (če bo šlo vse po načrtu)…

Po letu 2009 bo polovici Slovencev vseno kaj se dogaja v Sloveniji, ker bojo itk odhajali na delo v Avstrijo, ker ima takrat Avstrija namen sprostiti pretok delavcev iz Slovenije in ne bo potrebna delovna viza za delo več…Normalno zakaj bi delal za 500 eurov, če se peleš uro stran in si v drugi državi in tam prejemaš za isto delo dvakrat več…
Na žalost se je drastično povečalo v zadnjih štirih letih izseljevnje Slovencev iz Slovenije in naseljevanje Balkansega naroda v Slovenijo, kar me zelo žalosti ampak za to je kriva vsa pretekla politika Od sdsa do ldsa…Ravno na nekem forumu smo debatirali o tem, če je Slovenija mutietnična država…Prišli smo do zaključka da še ni ampak bo s tako strategijo….
Recimo iz kranja se do ljubljane peleš pol ure na šiht, iz Kranja imaš do klagenfurta(celovec) ali villaha(beljak) prav tako pol ure….

Prosim, da pišeš najprej po slovensko (Celovec, Beljak), nato pa avstrijsko, oz. za slednje je bolje, da sploh ne napišeš.

Res je, da se balkanski narodi tu naseljujejo, toda pri njih cenim to, da se zelo težko prilagodijo. Pri Slovencih je pa tako, da se prilagajajo nekim severnim in zahodnim narodom (pisanje krajev s tujimi imeni, kjer ni treba in uporaba tujih besed).

Kar se tiče migracije: menda trenutno 1000 Slovencev na leto zapusti državo. In ja, prihodnje se bo to še povečalo. Glede teh delovnih viz pa nisem kaj dosti vedel. Spomnim se, da so leta 2004 ob včlanitvi v EU pravili, da ne bomo kar tako enostavno lahko dobili delo v drugih državah članicah, medtem ko bodo državljani iz starih držav pri nas lahko brez problema. Kako bo pa z delom v Nemčiji, Franciji, VB in Irski? Tudi leta 2009?

Ravno z razlogom je bilo napisano tako, kot je….
Ker mladi generaciji, ki prihaja za nami bo vseno kako se slovensko reče Klagenfurtu in Villachu…Gledali bojo samo katera država bo bolj perspektivna, prijazna zanj in za njihove otroke…
Iskreno povedano, če bo moj otrok petkrat bolje in lažje živel v Avstriji kot Sloveniji, mu dam ime Hans če bo potrebno…in nikoli več ne rečem Klagenfurtu Celovec in Villachu Beljak…Posamezniki nismo krivi da je Življenje v Sloveniji slabše in težje kot v Avstriji…Bojo pa volilci čez deset let pretežno priseljenci iz bivših republik Jugoslavije…Saj do tega bojo pripeljali naši lastni politiki, nism jaz kriv, tako da mene ne rabiš oštevat…

Pa z veliko Slovenci sem se zgovarjal ki živijo ob severni meji in ironija je da je skoraj vsak drug rekel škoda ker živim ob meji in ne v Avstriji…
osterreich , tko da ti še državo napišem po tuje, da boš srečn(:

Takrat ko so nam nekatere države kot so Irska Luxemburk itd…že takoj omogočili delo brez potrebe po neki vizi, so se Nemčija, Avstrija in ostali odločili , da bojo imeli vize za Slovence do leta 09, potem bo šel v teh državah spet predlog v obravnavo, vendar jih pritiska evropski parlament, da sprosti pretok delavcev po letu 09…Tako da se nam obeta, kar veliko izseljevanje, če sklepamo da se že sedaj vsaj 1000 Slovencev preseli v neko tretjo državo, ki ji omogoča boljše življenje…
Tudi to je razlog, da se plače v Slovenijo morajo povečati tudi za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} , ker drugače bomo imeli Slovenijo brez Slovencev, to je žalostno nism nč druzga mislil, sem proti izseljevanju, vendar kako nekoga zadržati tu?Če mu drugod ponujajo dvakrat več?

boljšega kakor JJ ni mislim, da narod to ve in bo zmagal.
kakorkoli JJ bo z ljudsko stranko, Bajuka verjetno več ne bo,
jaz bi mu pa prislonil “Zares”.verjetno to ni možno in to je moja zmeda.

JJ da bo s Šrotom? Mislim vse ok, je šrot politik ampak moraš vedeti tudi da ima šrot verjetno rajši Svojega brata v Laškem in brata v Merkatorju kot JJ-ja… Tako da dvomim v to koalicijo…Kri vseno ni voda ne glede na politiko…

bhhhh, to so dejstva,
še bolj nevarno je
Maribor-Lenart-Radgona-Ptuj—-Graz
Gorica—N.Gorica
Koper—Trst

denar vse pogliha,
je kakor voda na dlani.

Hmmm, bomo videli?? :-))) Tole sem danes brala.

NSi, “Ne računamo na pomoč Cerkve, bolj na pomoč Boga”
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/308658/

Vox populi: SD in SDS se borita za primat, NSi pa za življenje.
Najboljši minister je Gregor Virant, najslabši Andrej Bajuk, najboljši predsednik vlade je bil Janez Drnovšek.
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/307395/

Pa še to:
V zidarski aferi tudi vplivneži SDS, http://www.indirekt.si/novice/slovenija/70715

Marjan Podobnik napada Janšo in Rupla
http://www.indirekt.si/novice/slovenija/72077

Dvajset let boja za oblast in svobodo medijev
http://www.indirekt.si/novice/slovenija/71963
Janšev politični program

Petsto gorenjskih delavcev gre na cesto
http://www.indirekt.si/novice/slovenija/71982

To je pa ena največjih napak vlade, nesposobnost vlade pri prodaji ISKREEMECO…..500 zaposlenih bo čez noč pristalo na cesti….Sramota Janša, upam da je bilo večina zaposlenih privržencev Janševega SDS-a…Pa naj ga sedaj volijo…

jernej piše:
skreno povedano, če bo moj otrok petkrat bolje in lažje živel v Avstriji kot Sloveniji, mu dam ime Hans če bo potrebno…in nikoli več ne rečem Klagenfurtu Celovec in Villachu Beljak…Posamezniki nismo krivi da je Življenje v Sloveniji slabše in težje kot v Avstriji…Bojo pa volilci čez deset let pretežno priseljenci iz bivših republik Jugoslavije…Saj do tega bojo pripeljali naši lastni politiki, nism jaz kriv, tako da mene ne rabiš oštevat…

Pa z veliko Slovenci sem se zgovarjal ki živijo ob severni meji in ironija je da je skoraj vsak drug rekel škoda ker živim ob meji in ne v Avstriji…
osterreich , tko da ti še državo napišem po tuje, da boš srečn(:

to ni res, določana struktura, res tako govori, struktura manj razgledanih in neizobraženih. dobro poznam razmere severneje od nas in naših, ki tam garajo, reši nas edino razgledanost, znanje in poznavanje dela z zahtevnimi tehnologijami…..

…….mi smo bili njim enaki, danes smo precej odmaknjeni…
za vse to nosi odgovornost najlepši sistem, ki smo ga imeli, pravični, ki je ščitil ljudi, delavce…

…..ta bla, bla plačujemo, račun še ni napisan, rešitev je samo premik oz. jemanje dobrih, pametnih in pogumnih ljudi iz juga.

in njihova asimilacija.
odhod 3000-4000-5000 in več tisoč bo….ne znam povedati.

Ja Prababi ti se pa res informiraš na pravi strani.
Če pa takšne medije bereš pol pa tak ni čudno da imaš takšno mnenje.
Beri raje kakšno avtobiografijo kot pa indirekt

Nor ton samo to ti bom povedal…Razgledanost ne bo nafutrala mojega otroka in njegovega….
In če primerjam mi tudi izobrazba v Sloveniji ne da veliko, saj s poklicno šolo človek čez mejo zasluži več kot tu s 7 stopnjo…tko da to je to…

Za 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} višje plače v Sloveniji in tega več ne bo….Ja bo pa manj ostalo podjetnikom pa kaj…

Ne vem sicer katero državo imaš v misliš, ampak v Sloveniji je ta hip najnižja REALNA brezposelnost ever!

Ne vem sicer katero državo imaš v misliš, ampak v Sloveniji je ta hip najnižja REALNA brezposelnost ever![/quote]

Če nimaš pojma kako je Janša prišel do teh številk, neotrešaj bedarij…

Najprej je uvedev novo zaposlovalno politiko, torej oseba, ki je na zavodu in ima 7 stopnjo izobrazbe mora v vsakem primeru poseči tudi za delo, ki zahteva samo poklicno izobrazbo v nasprotnem jo doleti to da te izbrišejo iz vseh evidenc in se ne vodiš več na zavodu, torej tudi obveznega zavoarovanja nimaš…
To je zavod naredil skoraj petini nezaposlenih, ki so bili na zavodu…Invalide dal na zpis itd…
Torej brezposelnost se ni zmanšala v zadnjih štirih letih, ista je in celo večja, samo da po Janševi politiki mnogo nezaposlenih danes nima niti obveznega zavarovanja…

Tako da draga eva tiste številke na zavodu niso realne, ker je še veliko število ljudi brezposelnih, ki se ne smejo voditi na zavodu kot brezposelen, saj je recimo nek dip. ekonomist odklonil delo v neki fabrki kot navaden strojnik in ga popovnoma razumem!Torej je Janša te številke zmanipuliral in v bistvu povečal bedo…

Dragi Jernej kolko je meni znano samo dve stopnji nižje lahko ponudijo na zavodu. Ali se motim? Pol me popravi.
Če imaš cilj in voljo lahko delaš tudi za čistilca pa čeprav imaš 7 stopnjo. Vsaj začasno dokler si ne najdeš boljše.
VSAKO DELO JE ČASTNO. Ali ni?

Motiš se tri stopnje nižje ti lahko ponudijo…
Če delaš recimo pet let kot čistilec in si ob delu plačuješ zelo drag študij, si pa normalno prisiljen delati, ker te starši ne moreje financirati in redno obiskovati študi…Končno dobiš tisto diplomo , končaš fax, greš ponosno na zavod in z željo po zasluženem delovnem mestu ti na zavodu rečejo, imamo prosto delovno mesto, čistilec nekje v podjetju…Kaj narediti? Ga ne sprejmeš, te zbrišejo z zavoda in ti preneha veljati obvezno zavarovanje…Ne glede kdor bi bil kriv temu, ok res je da je to Janševo delo, tudi če bi bilo od Pahorja, bi rekel da je to skrajno ne fer!
Žilim samo ponazoriti kako so zmanšali brezposelnost v sloveniji!Tako da se 80 tisoč slovencev, ki nikjer ne delajo ne vodi nikjer v evidenci….

Vsako delo je častno ampak zakaj smo prisiljeni poprijeti za vsako delo ne glede na izobrazbo…To ni fer in nima nič s častjo!To je Janša uvedel, nova politika zaposlovanja, vsa čast!

“Motiš se tri stopnje nižje ti lahko ponudijo… “

Bom preveri kdo ima prav.

New Report

Close