Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Koga bo povabil v vlado JJ

Koga bo povabil v vlado JJ

Ti lahko jaz povem, ti pa preveri, ok? Ti pa zagotavljam, da govorim resnico. Iz prve roke – in to, kar bom napisala bo zanimivo, še posebej za g. Jerneja, ki je tako sveto prepričan v svoj prav.

1.) To, da je brezposelnost realno (in ne le nominalno, v kar je zmotno prepričan Jernej) bistveno bistveno nižja kot 4 leta nazaj drži. Naj utemeljim.

Ko je nastopilo novo vodstvo Zavoda (prej je bil Jože Glazar, potem Anka Rode in sedaj Marjana Poglajen) je prišla direktiva, da mora vsaka brezposelna oseba vsaj 2x kršiti zakon, preden se ga za 6 mesecev prenega voditi v evidenci ZRSZ.

Prej, pred to vlado se je ljudi črtalo že ob prvi kršitvi. Torej JErnej, kdo je umetno zmanjševal brezposelnost? Še ne verjameš? Pa pojdimo v prakso. Moja sestra, svetovalka na enem od gorenjskih uradov, le v letu 2004/5 črtala po cca 300 oseb letno. Lani v letu 2007 pa v celem letu 80 . Razlog? V že omenjeme navodilu gospe Poglajen.

2.) O delu za 2 stopnje nižje je govora, če si prejemnik denarnega nadomestila za brezposelnost (kar ni enako socialni podpori (DSP)) in si to dolžan sprejeti šele po ŠESTIH mesecih brezposelnosti. Pač zato, da ne bi bil še šest mesecev brezposeln. A ni to logično!?

3.) To, kar pravi Jernej pa je stvar Zakona o socialni varnosti, ki pravi da je vsak prejemnik socialne podpore na razpolago za vsako zaposlitev. A ni bolje tako, da gredo razni organizatorji in družboslovci vsaj v administracijo, kot da par let vlečejo socialno in ne dobijo niti osnovnih izkušenj? Se ti ekonomsko zdo bolje nekomu 3 leta dajati socialno? In če bi bilo tako, kdo bi bil spet kriv za inflacijjo? Janša, kajne? Ah kao prikladno…

Zgoraj sem ti povedala in dokazala, kako sem prišla do teh številk in kdo v bistvu zavaja, zato, dragi Jernej, bedarije otrešaš ti. PAč si se MaLo uštel tule ane…

No sedaj se pa izkaži in povej, koliko je bilo takih primerov. Jaz jih ne poznam. Zakon to sicer teoretično omogoča, v praksi se pa ne izvaja.

Aja glede zavarovanja, vidiš, kako ne poznaš zakonodaje a kljub tmeu pametuješ.

Obvezno zdravstveno zavarovanje namreč nima niti najmanjše veze s statusom prijave na Zavodu. V vsakem primeru, na zavodu ali ne, zaposlen ali ne, te je dolžna zavarovati tvoja občina – če nimaš druge variante. Pojdi vprašat, pa ti bodo oni potrdili in povedali, kako zelo mimo si sunil.

Če ti je všeč ali ne, Janševa politika je realno poskrbela za cca 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večjo zaposlenost. Na gorenjskem je recimo ta hip okrog 4000 brezposelnih, tri leta prej pa jih je bilo nad 7000. Zanimivo ne? S tem da se jih je prej ZELO črtalo, sedaj pa praktično ne. Nerodno za navijače levice, ne?

No daj, pokaži mi takega ekonomista?

Sklep: Ne vem Jernej, bolj kot tvoje nepoznavanje in govorjenje na pamet me moti to, da levičarji hočete tudi stvari, ki so dobro, pokazati kot slabe. Sama nisem politično opredeljena in sem iz strokovnega vidika videla koraka, kaj korake, skoke, naprej. Ti pa poskusi malo manj verjeti tvojim prišepetovalcem, da ti drugič ne bo nerodno…

o mater kakšno bedasto razmišljanje, koliko denarja država zmeče stran za izobraževanje mladih, ki jim potem ni sposobna priskrbeti službe in izkoristiti njihovo znanje, ne raje razpisuje študijske programe za katere ni moč najti zaposlitve pri nas in s tem pomaga drugim državam, kamor beži naša pamet. Tisti, ki pa nimajo možnosti pobegniti v tujino pa naj smetarijo, pa čeprav smo za njih zmetali kup denarja.

tako lahko razmišlja le kratka pamet!

če je vsako delo častno, se ga naj tudi častno plačuje, ane.

sploh pa to je tema o novi koaliciji, če mandat dobi JJ, po mojem se mu v vsakem primeru slabo piše in bomo dobili novo-staro vlado, sam bo težko našel koalicijske partnerje, če bo že prepričal volilce, političnih strank verjetno ne bo mogel.

vidiš, kako drugače gledamo, jaz pa vidim, ne samo korake, ampak celo tek nazaj, o naslednjo vlado čako ogromno dela in bo najbolj kritizirana vlada do sedaj, neglede katera bo.

V vlado bo povabil vse.

In prav je, da zmaga tak, ki že v naprej ne izločuje nikogar. Izjave nekaterih so že padle, da ne bodo v vladi JJ. In to pove svoje o ljudeh, ki tako ravnajo. Kaj ni to govorjenje o NAŠIH PA VAŠIH? Kdo to počne? Tudi, če ne bo mogel sestaviti vlade, prepričan pa sem, da jo bo, bo zmagovalec. Še večji.

Govoril sem s preprosto ženo, kmetico. V hlevu 8-10 krav. Zgarana od dela, tudi mož pa žena pove, da tako dobro še nikoli niso živeli kot sedaj. Njej verjamem, ker se ne spozna ne na leve in ne na desne, pa je to izrekla.

In sem bil danes tudi v mestu in videl, da so ljudje lepo in okusno oblečeni. Kafiči pa polni, polni radostno razpoloženih ljudi, kljub zakonu o prepovedi kajenja.

Joj nimaš pojma, gorenska praviš bilo je 7000 tisoč, sedaj 4 tisoč? 2 tisoč jih danes več dela v Avstriji ravno ti ki so bili takrat na zavodu…
Pa poznam veliko primerov ki so jih dejansko tudi zbrisali z zavoda, ker niso želeli poprijeti za del, ki ne ostreza njihovi izobrazbi…Tko da laži kermu drugmu…Ja zakon to omogoča in se tudi v praksi zelo izvaja, draga tudi sam sem verjetno kdaj bil na zavodu…

Nevem zakaj me posledično ogovarjaš z levičarjem, sem desničar in Janša je nesposoben vodja desničarjev!

Dolžna te je zavarovati obvezno občina? Oki bod pametna pa mal pretehtaj, kakšna povezava, nisi na zavodu, se odklonil delo, nevodiš se nikjer, kdo te zavaruje?

Aja pa tudi danes se črtaš že ob prvi kršitvi…Tvoja sestra je pa zadovoljna s novo politiko zaposlovanja, ker ima posledično manj dela, ker je dejansko na cesto zabrisala eno desetino brezposelnih…

Meni nisi nič dokazala, dokazala si samo to da imam zelo prav glede nove politike zaposlovanja, ki je plod Janše in je celo uspešna, na slabšem so pa tisti ki se trudijo in želijo za svojo izobrazbo, ustrezno delo…

3.) To, kar pravi Jernej pa je stvar Zakona o socialni varnosti, ki pravi da je vsak prejemnik socialne podpore na razpolago za vsako zaposlitev. A ni bolje tako, da gredo razni organizatorji in družboslovci vsaj v administracijo, kot da par let vlečejo socialno in ne dobijo niti osnovnih izkušenj? Se ti ekonomsko zdo bolje nekomu 3 leta dajati socialno? In če bi bilo tako, kdo bi bil spet kriv za inflacijjo? Janša, kajne? Ah kao prikladno…
TO SO TVOJE BESEDE, komentiram… koliko pa misliš da je organizatorjov in družboslovcev dejansko kdaj bilo na zavodu, dej ne me j… Ta zakon je Janša uvedel samo za revne, da bi bili še bolj revni….Ja dej tri leta nekomu socialko, če uslužbenka ni sposobna najti delovnega mesta zanj!Zato se je pa šolal, ne, uslužbenko baš boli! Ga bo dala pometat in posledično bo imela manj dela…

Aja pa še to glede gorenske, Kranj, IskraEmeco, 600 delavcev bo kmalo na zavodu v Kranju več, matr bo mela sestra tvoja dela, mislm da se bo pretrgala vsem najti ustrezna delovna mesta…Kriv pa je Janša ker je prodal Emeco egipčanom tako, da ni v pogodbo napisal, da se delavci ne smejo vržti na cesto, seveda v pogodbi piše da jim mora ponuditi drugo delo, ta jim je ponudil, veš kje v Egiptu pomoje, delavec normalno tega ne more sprejeti in je sam kriv za svojo odpoved, čeprav se je v tem podjetju naprezal 20 let…Tako da se bo na zavodu na Gorenskem močno povečala ta cifra in kmalu pridejo še nova podjetja…
JA DAJMO JANŠA S TABO NA CESTO…

Vidim, da ti tvoje sovraštvo onemogoča uvid v dejansko stanje. Ali pa te kaka leva stranka predobro plačuje, da širiš propagando tule gor. Sama sem tebi postregla z dejstvi, ti pa meni neke ideološke traktate.

Tudi prav.

Ker verjamem, da želiš priti resnici do dna, boš šel v ponedeljek na občino preveriti, če te zavarujejo kljub temu, da nisi v evidenci. Samo ne lagat tudo gor, ker smo te spregledali.

PS: Zakon o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti ni sprejelmal Janša. Vidiš, spet si ustrelil mimo.

PPS: uslužbenci na Zavodu ne kreiranjo delovnih mest, ampak samo posredujejo potrebe delodajalcev.

PPPS: dejstvo je, da se je v Času glazarja (Ropa) na veliko črtalo, sedaj pač temu ni tako in številke kljub temu padajo veliko bolj kot kadarkoli prej. Verjamem, da te to boli!

…ampak komando za to je dal tvoj Rop, ne Janša, kar si malo prej zmotno sunil mimo.

Ampak 4600 je še vedno manj kot 7000, mar ne? Ali pa so tebe učili neko drugo matematiko?

Ni sprejemal Janša, vendar se je zgodil v Janševem mandatu in bi ga sam lahko prilagodil kot mu paše, če bi želel, vendar njemu je vseno za navadnega človeka…
Izvoli smo ga zato da merka na naše pravice in ne da nam jih krati!

Ko je bil Rop je bilo bolše, takrat so te črtali, danes te pa zbrišejo!

Pa tud o tem bi lahko raspravljal kako uslužbenci kreirajo morda komu kakšno delovno mesto…Izredno slab nadzor nad delavci na zavodu!

Ampak 4600 je še vedno manj kot 7000, mar ne? Ali pa so tebe učili neko drugo matematiko?[/quote]

KMALU SE BO ZMANŠALA TA ŠTEVILKA NA 2000 TISOČ…VEŠ ZAKAJ? ZATKO, KER SE BO NASLEDNJE LETO ŠE 2000 TISOČ GORENCEV ZAPOSLILO V AVSTRIJI…
NE MISLI DA SO TAKO DOBRE USLUŽBENKE NA ZAVODU, NI RES…ZMANŠUJE SE ŠTEVILO, KER ZARADI NESPOSOBNOSTI IN USLUŽBENK IN VLADE SE POSAMEZNIKI SELIJO V DRUGE DRŽAVE…ALI SE PA TAM SAMO ZAPOSLIJO IN ŠE VEDNO ŽIVIJO V SLOVENIJI…

aja pa lepo da ti je vseno za tistih 600 zaposlenih v emeco, ki bojo pristali na cesti, tipično Janševsko…

Res se čudim, da tako negativno razmišljaš. Poizkusi drugače.

Ne more drugače razmišljat, če pa mu je prejšnji sistem dajal bonitete ki mu jih je Janša odvzel. A ti nebi bil jezen na takšne.
Marsikdo mu je na tem forumu dokazal da se moti pa še kar trdi v eno.

in zakaj naj bi povabil vse, tudi svoje večne sovražnike, iz preprostega razloga, ker je ostal sam in tega se prekleto zaveda, drugače lahko tisočkrat zmaga, pa mu ne bo uspelo sestaviti vlade.

a dej nehej, da kmetje živijo bolje, a res, a zato ker čakajo na subvencije po dve leti in za svoje proizvode dobijo največ 1/3 maloprpdajne cene, veš koliko kmetov ne more kupiti niti semen in gnojil zaradi zamude pri izpačilu. Zbudil se je celo sindikat kmetov, a ni čudno, če pa tako dobro živijo.

zakaj hodiš po kafičih, kjer se zbirajo ljudje, ki dokaj dobro živijo, pojdi malo med reveže, tiste ki hodijo v Karitas in RK po osnovne pakete, ti bodo marsikaj povedali, pa niso leni, po večini so vsi zaposleni, torej delajo, pa ne zaslužijo dovolj niti za golo preživetje, čudno.

sploh pa, če še ne veš, tale fenomen zapravljanja, je začetek velike krize, kar poglej si malo potek zgodovine, večje krize so bile več je bilo zapravljanja, čudna tale človeška psihologija, ane.

Ninej:
1. Spomni se da je 2004 Janša z vsemi imel pogovor o možnosti koalicije tako da ni nobenega šikaniral

2. Ja kolk so pa prej čakali na subvencije , kaj manj al kaj, dostikrat sploh dobili niso, sedaj vsaj dobijo. Pa saj ne morejo sproti dobivat če pa je kmetijsko ministrstvo moralo še za nazaj pred 2004 plačevat dolgove subvencij

ne prej niso nevem kako čakali(kdo ja pa ni dobil), največ leto dni, danes pa smo v Evropi, pa nam levji delež prispeva ona, hmmm, kam gre ta denar. Sindikat kmetov že ve. Tudi za proizvode so iztržili veliko več v sorazmerju z maloprodajnimi cenami, ja madona pa kaj vam je, če je nekaj slabega je slabega, pa ni važno kdo vodi državo, mater ste ene ovce, čez JJ se ne sme reč nič, ker on je, kaj???

Ninej, ne se razburjat, to je čutiti iz prebranega. Vprašanje si postavila, “koga bo povabil v vlado JJ”. Najn sem ti odgovoril. Povabil je vse leta 2004 in povabil je vse v letu 2008. Kaj ni tako? Temu ne moreš oporekati. Pa še nekaj ti povem, Janez Janša in Borut Pahor, če bo taka kombinacija, bosta zelo dobro sodelovala. Malo razmisli o tem.

Čudim se, da pišeš o sovražnikih v politiki, menim, da ti je ušlo zaradi razburjenja in veš, da so zgolj nasprotniki.

Kmetje živijo bolje, oziroma, kot mi je včeraj rekla kmetica, še nikoli tako dobro. Kar pomnim, so vedno tarnali. Danes je drugače.

Me veseli, da ljudje živijo dokaj dobro, kot si zapisala. Kafiči, rekreacijski centri, smučišča, toplice, nedeljska kosila zunaj z družino … polno posameznikov in družin, ki koristijo to, ker lahko. Da pa so tudi ljudje, ki tega ne zmorejo pa je logično in je tudi po drugih državah EU tako.

Umijmo okno skozi katerega gledamo, pa bo vse lepše in svetlejše.

lahko so v privatnem življenju prijatelji, vendar so v ringu nasprotniki in sovražniki, po katerih je treba tolč z vso silo, da zmaga boljši.

s kom je vodil pogovore o koaliciji, kaj praviš? Izjava povabil bom vse, nikogar ne izključujem, je tako klišejska.

zakaj bo povabil SD, ker nima druge izbire, vendar dvomim, da bo SD pristala, sam Pahor morda bi, stranka je pa druga pesem.

očitno poznaš, druge kmete, kot jih poznam jaz, spet živimo v različnih državah, res.

ja ne zmorejo tudi v EU, ampak ne tisti, ki trdno delajo, pa največkrat še oba mož in žena, pa si ne morejo privoščiti niti en dan izleta; veš to je žalostno, delaš zato da životariš. Drugje v EU tega ni. In takšnih je veliko več, kot jih ti vidiš skozi umazano okno.

jaz osebno, ga ne želim popolnoma oprati, ker lahko vidim, še veliko več grdega in slabega.

daj, razloži mi, zakaj se nikakor ne sme kritizirati JJ in je za vas nekatere to smrten greh, kaj je on, kaj predstavlja ali je ideološki oče, revolucijonar, ali kaj?……res me zanima, zakaj nikoli ne govorite o njegovih napakah (še najboljši voditelj jih ima), ne vse kar stori je idealizirano, kot božje zapovedi, smešno, res. Vidiš to me pojezi, ker ne ostajate objektivni, ste nerealni in neobjektivni, razloži mi zakaj?

ninej ne se jezat(: Se bojo oni po volitvah…

Glej kako si nepravična. Če vse kaj se dogaja in naredi ta vlada vidiš negativno in slabo. To lahko pomeni da so v treh letih vse pokvarili in je bilo prej vse OK.In to tudi pomeni da je prejšnja vlada vse delala dobro, potem pa ti nisi objektivna.

Če pa si ti objektivna in realna bi te pa vprašal:

KATERE SO DOBRE STVARI KI JIH JE JANŠEVA VLADA NAREDILA ODKAR IMA OBLAST?
Prosim če mi lahko našteješ? V čem je sedaj bolje kot je bilo prej?

Huraaaaaaa! Mojega mnenja ni bilo. To piše v cajtengah. A ti ne ugajajo???:-)))

Katero “avtobiografijo”, napiši!!

Ali mogoče tele “Hure” v spodnjem linku, po tvojem imenu?? So te “HURE” tvoje???
http://www.hura.si/lokacije.html

Glej kako si nepravična. Če vse kaj se dogaja in naredi ta vlada vidiš negativno in slabo. To lahko pomeni da so v treh letih vse pokvarili in je bilo prej vse OK.In to tudi pomeni da je prejšnja vlada vse delala dobro, potem pa ti nisi objektivna.

Če pa si ti objektivna in realna bi te pa vprašal:

KATERE SO DOBRE STVARI KI JIH JE JANŠEVA VLADA NAREDILA ODKAR IMA OBLAST?
Prosim če mi lahko našteješ? V čem je sedaj bolje kot je bilo prej?[/quote]

a jaz da sem nepravična, ja kaj pa naj vidim pozitivnega, kar sem videla sem tudi pohvalila, lahko prebrskaš po forumu.

ja kje pa sem rekla, da je prejšnja vlada delala vse dobro, pokaži mi ta moj post?

a kaj je ta vlada naredila dobrega v svojem mandatu, veš kaj o tem je že mnogokrat tekla debata na tem forumu, lahko si ogledaš teme. Lahko pa mi ti poveš kaj je naredila dobrega (razen nekaj malih socialnih transakcij z katerimi je zapirala usta in mazala oči, ter veliko več za RKC), pa da vidim če se strinjam. (pa ne mi spet o brezposelnosti in gospodarski rasti, ker smo to že miljonkrat premleli) Tako slabo ljudje še niso živeli, žal.

kot volilka JJ si jemlem vso pravico kritizirati njegovo delo in tega mi nihče ne bo preprečil. Je dober politik v opoziciji in tja spada, tam ga cenim.

zaradi napak te vlade, bo vsaj par vlad imelo zelo težko delo!

Kar ostajaš pri besedi “sovražniki”. Saj razumem.

ninej, neverjetno kako si omalovažujoča. Nič ni dobro, vse je klišejevsko, kar nekaj. Oprosti, ne morem ti pritrditi. JJ je povabil vse v vlado prej in tudi sedaj. In to je resno mislil in tudi resno misli. K sodelovanju so bili povabljeni politiki, gospodarstveniki…. Skratka, odprt človek za vse dobre ideje za dobrobit Slovenije. Pri sestavi vlade ne deli na naši in vaši, ker se zaveda, da je to za Slovenijo slabo.

In kaj bodo naredili, če recimo Pahor pristne. Ti povem, da bodo šli, ker vedo, da so brez Pahorja nule. Pahorja je njegova stranka že enkrat prinesla okoli in to zato, ker so se zavedali, da bodo izpuhteli, če postane predsednik države. In tudi bi. Drugič jim več ne bo nasedel. Upam, da se zaveda, da je to zanj druga največja priložnost, ker če bo sestavil vlado iz ostalih strank, brez SDS, bo še večja marioneta kot je sedaj.

Ali veš morda, da evropska sredstva niso namenjena samo kmetu? Če jih ne bi bilo bi imeli mleko dražje kot je sedaj. Kmet je plačan manj na uro kot zadnji delavec v Muri(še pol eura ne). Je pa na kmetijskem področju še dosti neizkoriščenih možnosti in to je potrebno še uresničiti. Ja, kmetica je pa rekla, da tako dobro še nikoli nismo živeli. In njej verjamem.

Ravnokar je prenos iz CD, Slomškov sklad in Janševo priznanje tej ustanovi s stavkom: To kar delajo je dobro za ljudi in Slovenijo.

Kako naj potem Janeza Janšo kritiziram. Ni domišljav in dober vodja vlade. Skupaj mu bomo dali še en mandat.

New Report

Close