Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek koga dajo v enote CZ (civilne zaščite)?

koga dajo v enote CZ (civilne zaščite)?

Prosim, če katera ve.
Občina je moža avtomatsko vpisala v enoto CZ (odd. za tehnično reševanje). Zanima me kako in na podlagi česa uvrščajo moške v CZ. Ker imava dva soseda (en je dve leti starejši kot mož, drugi isti letnik), pa ju občina ni “porinila” v CZ.

Prosim vprašajte svoje može ali koga ki bi kaj vedel o tem!

Hvala!

preveri tule na tej strani.

Tole je bilo pa že malo telepatije.
Ravno sva se z mojim pogovarjala, kdaj bodo naju razdužili. Mene so vpoklicali, ko sem imela 18 let (že v samostojni Slo), njega kasneje, hodila sem na neke njihove tečaje, dobila novo uniformo s čevlji in pri papeževem obisku sem morala stati ob ograji. Prvič sem se usposabljanja ognila, ko sem bila noseča (pred 7 leti). Od takrat me ni še nihče poklical (do starosti otroka 7 let so ženske opravičene – tako so mi rekli nazadnje) in pojma nimam, kdaj me bodo spet poklicali. Od takrat se je pri nas marsikaj spremenilo. Ali ima kdo podobne izkušnje?

No, evo mene, jst sem pa prostovoljka CZ!!

In vsako leto imamo usposabljanje, potem pa gremo tudi na tekmovanje!

Ampak, če bi slučajno prišlo do kakšne vojne ali naravne katastrofe, sem jaz prva, ki bi rabla prvo pomoč……

Kri pa razne odtrganine……padem skup ta prvo sekundo…..

Sam ne me spraševat, zakaj sem prostovoljka…::)))))))))))))))))))))))

lp

A to sploh še obstaja????? Ne me hecat…. Sem mislila, da je vse na prostovoljni bazi in ne poznam nikogar, ki bi sploh vedel, da zadeva še obstaja. Je bila pa pri CZ še v Jugoslaviji moja mami in je bil cel žur, huje kot vaje za rezerviste JLA!

Civilna zaščita je prostovoljna organizacija. Ne razumem, kako lahko nekoga kar prisilijo, da bi se včlanil. Morda so ga vpoklicali, ker je član že od kdaj pej.

Sem šla iskat zakonsko podlago in našla
Z A K O N, O VARSTVU PRED NARAVNIMI IN DRUGIMI NESREČAMI
zadeva dejansko še obstaja, ampak v praksi ni več čisto tako. Jaz sem pa še 14let in 4 mesece prosta te “državljanske dolžnosti”. Do takrat pa bo uniforma že čisto plesniva in premajhna.
Če bo kdo brskal po zakonu IX/5/5 od 17.člena naprej

Lepa hvala za link!!!
Ga sama ne bi nikdar našla………..že tko ne najdem tistega: IX/5/5…?
Ko pridem v Zakon o nar….ne najdem tega zgoraj.
Ampak, kakorkoli obrnemo, članstvo JE PROSTOVOJNO, ane?

link direktno na zakon

Mal je čuden, v 17. členu je obvezno, potem pa govori o prostovoljnem, je pa to prečiščeno besedilo. Moj je bil v vojski 95, v CZ so ga utaknili tam nekje okrog 2000, ko meni ni bilo več treba na usposabljanja. Je pa član gasilskega društva in je v enoti za zaščito. Poklican ni bil nikoli na nobeno izobraževanje.

ŠE ENKRAT HVALA!
Zdej je pa tud meni kapnilo – najbrž je član kje tam iz vojske, jo je opravljal leta 1993…pa tud v gasilcih je..
vsekakor bova tole raziskala – ker on pravi da ni nikdar bil ali podpisal za članstvo v CZ! Mi je res čudno. Itak pa se da najbrž tudi izpisat, če pa je res podpisal…bomo vidl.

New Report

Close