Koga lažje pozabite, prebolite
Anonimno 6558, 21.11.2024 ob 10:37
Ljubimca lažje prebolim. Pravega prijatelja nikoli ne pozabiš
Če bi bil res pravi prijatelj, bi bil še vedno ob tebi.
Ljubimca je težko preboleti, če te je prizadel. Pa ne zato, ker je bil tako dober, ampak ker ti je prizadejal rano, ki se mora zaceliti.
Vedno je prebolevanje bolj stvar naše notranjosti, kot objektivnih okoliščin, zato je takšne stvari bv spraševati ostale.
Malo čudno vpašanje. Gre za pogrešanje človeka, ki ti je bil blizu. Kako in na kakšen način niti nima veze. Z vsakim človekom imaš neko vez, z enimi močnejšo. Boli, ko tega človeka več ni blizu. Pogrešaš pogovore, dogodivščine, če je to bivši partner pogrešaš tudi dotike, nežnost…
Je pa vse odvisno zakaj tega človeka ni več blizu. Če je umrl, je bolečina kar huda. Sploh če je bilo nenadoma.
Če pa te je prevaral in zato nista več prijatelja ali partnerja, potlej je pa bolečina res huda, a s časoma mine. Sploh ko prideš v fazo jeze, gre kar hitro mimo:)
Ostanejo ti spomini. Lepih se spominjaš, grde pospraviš stran in nanje pozabiš.
Včasih te kakšna pesem, lokacija, vonj spomni na določeno osebo. Se nasmehneš, ga/jo pozdraviš v mislih in greš dalje.
Težko odgovoriti, ker je težko primerjati to dvoje, veliko je namreč odvisno od razloga, zakaj tega človeka več ni v tvojem življenju. Če te nekdo prizadene ali izda je drugače kot če te razočara. Spet drugače je, ali je ta človek npr. nenadoma umrl. V obeh primerih je lahko enakovredno hudo, ampak v obeh primerih se lahko pobereš in ohraniš spomine, ker tistih je v več letih v obeh primerih zagotovo tudi veliko.
Jaz ki bimcev nimam. Tisti, s katerim grem v posteljo, je moj partner. In v tem smislu bom tudi odgovarjala. Dosti težje partnerja prebolim. Ker je v večini to človek ki sem mu zaupala in je hkrati moj prijatelj in moj ljubimec , vse v enem. Pravi prijatelji??? Hm, starejša ko sem , bolj pazim komu zaupam, sem prevečkrat dobila noz v hrbet ali pa so naprej raznesli besede. Sploh ženske znajo biti zaradi zavisti zelo pasje. Moj mož je moj najboljši prijatelj in če bi me on izdal, bi me to izredno prizadelo.