koga povabit na poroko?
Pozdravljeni,
drugo leto se poročim in dilema že nastaja okoli spiska, koga sploh povabit na poroko. Meni poroka predstavlja dan, ki ga preživiš s svojimi najdražjimi, s svojo družino. Ker sorodniki pridejo iz vseh koncev sveta in jih zaradi razdalje ne vidim pogosto, bi rada ta dan imela kot dan, ki si ga bomo vsi zapomnili, da smo ponovno združeni.
KOGA MED PRIJATELJI POVABIT, KJE POTEGNIT MEJO?
Potem pa prijatelji? Kdo ti sploh so? So to osebe s katerimi se slišiš vsake toliko, mogoče trikrat na leto vidiš? Dilema povabit ali ne je predvsem zato, ker sva midva bila povabljena na njihove poroke. Je kakšno pravilo, da moraš povabilo vrnit? Je grdo če jih ne?
STVARI, KI TE ZMOTIJO, LAHKO VPLIVAJO NA ODLOČITEV?
Potem pa še eno vprašanje, ob katerem se počutim grdo, da sploh imam pomisleke o tem… Ti ljudje bodo imeli takrat male dojenčke in ker so dojenčki njihovih prijateljev na njihovih porokah kričali in jokali cel obred, pa se mladoporočencem to ni zdelo nič takega, verjetno tudi na mojem obredu ne bodo odreagirali nič drugače, medtem ko mene bi to zmotilo (pač se takrat z otrokom umakneš, sploh pa nimaš kaj hodit tja z enomesečnim dojenčkom in ostajat na poroki do treh zjutraj, da je že ves zmešan od porušenega dnevnega ciklusa ki ga je sicer vajen).
Potem je nekaj parov takih, ki se obnašajo, kot da so nekje na samem (od vročih poljubov, grizljanja, otipavanja…), kar je neprimerno, saj bo na poroki veliko starejših in mlajših, pa tudi splošno ni prijeten prizor, vsekakor pa bolj sodi v nočni lokal, kot na poroko.
Mogoče počasi postajam bridezilla, ampak trenutno imam to dilemo, pa je ne znam rešit. Kako ste/bi naredili vi? 😉
Težka vprašanja, res …
na poroko bi jaz vabila prijatelje, ki mi kaj pomenijo, pa če jih vidim 3x na leto ali vsak teden. Če mi pa nič kaj dosti ne pomenijo, pa čeprav jih vidim vsak dan (npr. sodelavci), pa ne bi vabila. Bi pa povabila vse, ki so tudi mene, to se mi zdi taka osnovna vljudnost. Teh ne bi povabila le, če bi imela poroko strogo v družinskem krogu.
Kar se pa otrok tiče, je pa tudi težko. Če vabiš brez otrok, lahko računaš, da koga zagotovo ne bo na poroko, ali zaradi užaljenosti ali zaradi težav z varstvom. Jaz bi se v današnjih razmerah, ko ima večina prijateljev že naraščaj, zagotovo odločila za poroko z otroki, bi pa poskrbela za zanesljivo varuško in zabavo, tobogan, napihljiv grad, družabne igre. Ostane seveda težava v obredu, no, tu nimam pametne rešitve.
Morda se oglasi še kdo …
LP,
Lenka