Naslovnica Forum Starševski čvek Koko delate pire?

Koko delate pire?

Spodaj vidim temo, da pire delate z enimi električnimi zadevami. Mi ga jemo vsak teden pa še nikoli krompirja nisem peštala z drugim kot s tisto leseno zadevo, ki je kot kuholnica. Zmeraj je gladek in takoj narejen, zato ne vem kaj je fora da moraš na elektriko zmešat. Dase malo seznanim z novodobnimi zadevami.

Raje se drži lesenih zadev…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Enkrat sem ga zmiksala, pa nikoli več. Pire je bil ogaben.

Jaz ga tudi samo pretlačim, drugače je čisto pocast.

Pretlačim.

Jaz ga tud delam kot ti, sam ne z leseno kuhalnico, ampak ene sorte kovinsko:) da bi pucala pol tist mešalnik, no way.

Tudi jaz ga pretlačim, a ne z leseno, tista mi je šla na živce, nikoli nisem ulovila vseh koščkov, ampak s kovinsko z luknjicami, vse se pretlači.

Mikser z metlicami, kot smetano!

Če se ga lotiš s pasircem je pa pocast.

Mikser je doma zato, da se ga uporablja. Mtlici gresta v stroj z ostalimi zadevami, mikser pa nazaj v omaro.

Pire je pa odlicen. Sploh z malo masla, kisle smetane in vrocega mleka.

Drži, mikser je za to, da se uporablja. Ampak nikakor za pire krompir.
Pa kje ste to pobrale? Z mikserjem se MEŠA ali STEPA, krompir pa se za pire PRETLAČI.

Taprave kuharice se krompirja za pire vedno lotijo samo s pasirko.
Zmiksan s paličarjem ali čim podobnim je kot beton, enak tistemu, ki se pripravi iz vrečke. S še večjim dodatkom masla, smetane in mleka ni primerljiv. Res pa nismo vsi ljudje enako “aklih” in za marsikoga je enostavnost priprave pred gurmanskim užitkom.

Nekaj je pretlačen krompir, to dela zelo dobrega tašča, in not grejo ocvirki, malo zaseke itd. Lahko se še malo zapeče spodaj, da je “pečenka”.
Pire pa zmešam s paličnim. Not dam mleko in kislo smetano. Torej je to pri nas nekaj drugega. Pa je tam čist kremst. Nam zelo dober. 🙂

Krompir, sladko smetano, maslo in mleko pretlacim s plasticno tupperwarko.

Ne miksam s palicnim, ker tak pire ni dobr.

Ocitno nisi taprava kuharica, kr potem bi namesto se lotijo napisala SE LOTIMO

BTW: moj pire obozujejo vsi, ki so ga kdaj jedli.

Krompir pretlačim s kovinsko tlačilko z luknjicami. Notri ne dejam ničesar, ne masla, ne smetane, ne mleka, ne zaseke,… samo krompir.

Ne miksam s palicnim, ker tak pire ni dobr.

Ocitno nisi taprava kuharica, kr potem bi namesto se lotijo napisala SE LOTIMO

BTW: moj pire obozujejo vsi, ki so ga kdaj jedli.[/quote]

Otroci najbrž res, ker drugačnega ne poznajo. Ostali so pa najbrž zelo vljudni…

Ne miksam s palicnim, ker tak pire ni dobr.

Ocitno nisi taprava kuharica, kr potem bi namesto se lotijo napisala SE LOTIMO

BTW: moj pire obozujejo vsi, ki so ga kdaj jedli.[/quote]

Saj pravim, da se ljudje ločimo na gurmane in tiste, ki to niste. Zmiksan pire pove vse;-)

tisto pasirano je k nivea krema, ogabno k hudič

Mislim, da bi se tiste, ki uporabljajo električne strojčke za izdelavo pire krompirja, iti morale malo učiti k Joelu Robuchonu.
🙂

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Jaz ga pretlačim z tisto kovinsko metlico ki ima luknje pa se vse super pretlači. Mi sploh na pamet ne pade, da bi pire delala z mešalnikom.

Pismo, pa a ni vseeno, kako kakšna posamezna gospodinja/posamezen gospodinjec dela pire krompir? Končni rezultat je pač… pire krompir.

jaz ga vedno delam z električnim mešalnikom, ker peštalca za krompir pač v svoji kuhinji nimam. S paličnim mešalcem mi ne rata lepo, ampak z električnim je pa v redu. Ga pa ne naredim velikokrat. Moja mama ga dela z lesenim peštalcem, pa se mi zdi zelo podoben. Moja babica ga dela s “kovinskim peštalcem z luknjami”, pa tudi ne vidim razlike.

enkrat samkrat sem pire delala s paličnim mešalnikom..
nikoli več. bolj ogabnega pireja še nisem jedla… tako neko lepljivo konsistenco je dobil… nix gut..

Pire, čežana… nič ne velja, da miksamo. Enako kot čebula za praženje, če jo miksaš spremeni okus. Bolje lepo po stari navadi in izročilih od babic.

…ja ja ko bo on priletel iz službe, kuhal kosilo na kronometer, ker otroci …pol pa naj pozvoni na mojih vratih.

Z metlicami ga zmiksam in ne ostane nobena grudica not. Dodam samo mleko.

Pa dejmo še predabirat, ali se pireju pozna, če ga pretlačiš z leseno, plastično ali kovinsko tlačilko. Najbrž da da, če se mu pozna, ali ga urihtaš z metlicami ali na roke.

New Report

Close