Koko delate pire?
Spodaj vidim temo, da pire delate z enimi električnimi zadevami. Mi ga jemo vsak teden pa še nikoli krompirja nisem peštala z drugim kot s tisto leseno zadevo, ki je kot kuholnica. Zmeraj je gladek in takoj narejen, zato ne vem kaj je fora da moraš na elektriko zmešat. Dase malo seznanim z novodobnimi zadevami.
Taprave kuharice se krompirja za pire vedno lotijo samo s pasirko.
Zmiksan s paličarjem ali čim podobnim je kot beton, enak tistemu, ki se pripravi iz vrečke. S še večjim dodatkom masla, smetane in mleka ni primerljiv. Res pa nismo vsi ljudje enako “aklih” in za marsikoga je enostavnost priprave pred gurmanskim užitkom.
Pismo, pa a ni vseeno, kako kakšna posamezna gospodinja/posamezen gospodinjec dela pire krompir? Končni rezultat je pač… pire krompir.
jaz ga vedno delam z električnim mešalnikom, ker peštalca za krompir pač v svoji kuhinji nimam. S paličnim mešalcem mi ne rata lepo, ampak z električnim je pa v redu. Ga pa ne naredim velikokrat. Moja mama ga dela z lesenim peštalcem, pa se mi zdi zelo podoben. Moja babica ga dela s “kovinskim peštalcem z luknjami”, pa tudi ne vidim razlike.