Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koko je s tekočinami na avionu

Koko je s tekočinami na avionu

Znano mi je, da od novembra lani v ročni prtlagi ne smeš imeti nič večjega od 100ml, razen originalno zapakirano iz Duty Free-ja.
Kako pa je s prtljago, ki jo ”čekiraš”, ali so tam dovoljene razne sončne kreme, šamponi, tekoča mila……

Drugače pa še moja izkušnja. Vse kreme in šampone, ki niso presegali 100 ml sem zapakirala v prozorno zip vrečko in ni bilo težav. Sem pa na poti nazaj kupila v duty free-ju 5 parfumov in mi jih je ženska v Frankfurtu, čeprav so bili originalno zapakirani in z računom, gladko vrgla v smeti. Tako da verjetno je odvisno, na koga naletiš.

V kovčku imaš lahko tekočine brez problema.

Jaz sem kupila posebno vrečko z zipom (v Muelerju) in sem vanjo spravila tekoči puder, kapljice za oči, šminko ipd).

Ja, v kovčku imaš lahko vse brez problema, tudi kakšne ostre pilice, švicarske nožke… V ročni prtljagi pa tekočine (tudi kremice, maskare, šminke…) samo do 100 ml in v prozorni vrečki. Dobiš jo tudi na check-inu.

Darcy, ali so zip vrečke obvezne? Hvala tudi za ostale informacije.

Ondina, kako pa to, da ti je vrgla stran parfume, saj nobena steklenička kolikor vem, ne presega 100ml.
Ali si jih na avionu odprla in vsega nisi imela v zip vrečki?

Jaz sem letela v ZDA in tam so vsi imeli tekočine v takšnih vrečkah. Bolje da jih kupiš in potem nimaš problemov. So zelo trpežne in ti znajo tudi drugače še priti prav.
Glede nakupa v duty free trgovinah na letališču je pa tako, da jih moraš ti opozoriti, naj ti tekočine (parfum, viski) zapakirajo za na letalo in ne v navadno vrečko. Meni jih je zapakirala v tako veliko prozorno vrečo, ki jo je popolnoma zalepila in zatesnila.

Moraš pa tudi paziti, da nimaš pet stekleničk po 100 ml v ročni prtljagi, ker je to pa preveč tekočin naenkrat.

V freeshopu lahko kupiš, ampak samo v tistemu, ki je tik pred vhodom v letalo. In seveda velja samo za tisti let. Od tam naprej ni več kontrol. Lahko kakšna “štih” proba, če se sumljivo obnašaš. Drugače pa gre.

Kako je z zdravili?

Meni so se enkrat že izgubila skupaj s prtljago, in ker NUJNO potrebujem zdravila in ker so takšna, da jih ne dobiš “na lepe oči” pri vsakem splošnem zdravniku, ampak je pred predpisom potrebnih kup nevroloških preiskav, nočem tvegati še enkrat. Takrat so mi uničili dopust.

Mislim, da je za zdravila izjema – ampak moraš prijavit na check-inu. Če jih tako nujno rabiš, se je pametno prej dobro pozanimati – vsekakor niso za v kovček.

Hvala, to bom najbrž tudi naredila. Ni mi, da bi med bivanjem še enkrat skakala od nevrologa do nevrologa in prosjačila za tablete.

Prejšnjič so si mi na koncu pomagali sotrpini z nekega e-foruma bolnikov z isto boleznijo iz države, kjer sem bila: eden od njih mi je prijazno podaril količino, ki sem jo potrebovala do vrnitve domov …

New Report

Close