Koko je s tekočinami na avionu
Drugače pa še moja izkušnja. Vse kreme in šampone, ki niso presegali 100 ml sem zapakirala v prozorno zip vrečko in ni bilo težav. Sem pa na poti nazaj kupila v duty free-ju 5 parfumov in mi jih je ženska v Frankfurtu, čeprav so bili originalno zapakirani in z računom, gladko vrgla v smeti. Tako da verjetno je odvisno, na koga naletiš.
Jaz sem letela v ZDA in tam so vsi imeli tekočine v takšnih vrečkah. Bolje da jih kupiš in potem nimaš problemov. So zelo trpežne in ti znajo tudi drugače še priti prav.
Glede nakupa v duty free trgovinah na letališču je pa tako, da jih moraš ti opozoriti, naj ti tekočine (parfum, viski) zapakirajo za na letalo in ne v navadno vrečko. Meni jih je zapakirala v tako veliko prozorno vrečo, ki jo je popolnoma zalepila in zatesnila.
Moraš pa tudi paziti, da nimaš pet stekleničk po 100 ml v ročni prtljagi, ker je to pa preveč tekočin naenkrat.
Hvala, to bom najbrž tudi naredila. Ni mi, da bi med bivanjem še enkrat skakala od nevrologa do nevrologa in prosjačila za tablete.
Prejšnjič so si mi na koncu pomagali sotrpini z nekega e-foruma bolnikov z isto boleznijo iz države, kjer sem bila: eden od njih mi je prijazno podaril količino, ki sem jo potrebovala do vrnitve domov …