Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kokosovo mleko

Kokosovo mleko

Prosim, ali mi lahko kdo pove, kje se dobi kokosovo mleko (ne mislim vode, ki se jo dobi v večjih trgovinah). Hvala!

saj kokosovo mleko je *voda*—-kokosova voda!

Kaj si ti mislila, da je belo kot mleko?Ne

Ni to eno in isto, kokosova voda je iz mladega kokosa, mleko pa iz starega. Vem iz potovanj.
Izgleda pa takole:

[img]http://4.bp.blogspot.com/-5eX6GzIs2Jw/UPszHHEPAyI/AAAAAAAADm0/sXwqpeGGoMw/s1600/coconut+milk.jpg[/img]

Dobiš v vseh večjih trgovinah na policah, kjer je tuja hrana..ala kitajska, mehiška. V konzervi ali tetrapaku.
Lp

Hvala za odgovor! 🙂

V Leclercu, kamor hodim vsak teden, nisem opazila (verjetno sem tudi pri iskanju šlampasta 😀 ), v Intersparu v Cityparku že dolgo časa nisem bila, tako da se zgodi, da ga imajo tam. Nimajo v vseh večjih trgovinah, zato sprašujem. 😉

Sem pa našla, da ga imajo tudi v Kalčku:
http://trgovina.kalcek.si/mleko-kokosovo-400ml-rapunzel.html

čao,
mene pa zanima, katero od rastlinskih mlek (kokosovo, sojino, riževo, ovesovo, mandljevo, …..) je po okusu še najbolj podobno kravjemu?

hvala.

Sama bi rekla po lastnem okusu, da je sojino mleko po okusu zelo blizu kravjemu.

Nobeno. Res, nima smisla niti poskušat. Lahko najdeš podobno konsistenco (ovseno in sojino, recimo, sta precej blizu, riževo pa je precej bolj vodeno), ampak nobeno rastlinsko mleko nima podobnega okusa kot kravje.

Daj ne odgovarjaj in ne zavajaj, če ne veš, o čem govoriš. Kokosova voda je bistra tekočina, ki je V samem kokosovem orehu. Kokosovo mleko pa je bela, gosta tekočina (barve mleka, ampak bolj gosta), ki jo pridobivajo iz notranjega, mesnatega dela kokosovega oreha.

Avtorica – tudi kokosovo mleko se dobi v vseh večjih trgovinah (pa tudi v marsikateri manjši), ampak običajno je na oddelku eksotična kuhinja oz. kuhinje sveta. Pakirano je v konzerve ali manjše tetrapake. Jaz sem ga februarja kupila v Intersparu v Cityparku Lj., lani enkrat pa v Leclercu Lj.

Daj ne odgovarjaj in ne zavajaj, če ne veš, o čem govoriš. Kokosova voda je bistra tekočina, ki je V samem kokosovem orehu. Kokosovo mleko pa je bela, gosta tekočina (barve mleka, ampak bolj gosta), ki jo pridobivajo iz notranjega, mesnatega dela kokosovega oreha.

Avtorica – tudi kokosovo mleko se dobi v vseh večjih trgovinah (pa tudi v marsikateri manjši), ampak običajno je na oddelku eksotična kuhinja oz. kuhinje sveta. Pakirano je v konzerve ali manjše tetrapake. Jaz sem ga februarja kupila v Intersparu v Cityparku Lj., lani enkrat pa v Leclercu Lj.[/quote]

Hvala! Bom naslednjič pri Leclercu prav pozorna na tistem oddelku. 🙂

Kupujem kjer se spomnim: muller, dm, spar, zadnjič tudi izjemomoma akcija v lidlu. Imajo ga v mesrcatorju in tušu, ampak meni nista blizu.

Očitno bom morala biti res bolj pozorna … 🙂 Hvala!

New Report

Close