Kolagen-uporaba
samo subjektivni občutek ali morda tudi merljiv in viden? Kakšen je ta efekt zate zaradi katerega ga jemlješ?
[/quote]
Neprimerljivo lepša koža in lasje, s sklepi nimam težav in s prepustnim črevesjem (leaking gut), zato ti ne vem povedat, koliko tudi na to vpliva jemanje kolagena. Splača se ti poskusit☺️
Ker me stvar zanima, grem malo pogledat po netu. In kaj najdem….
http://www.virmodrosti.com/prehrana/kolagen-in-nase-zdravje-kaksna-je-resnica/
Če uporabljate kolagen potem uporabite premišljeno formulacijo (Beauty kolagen kompleks), ki združuje kolagen (goveji izvor tipa 1 in 3), hialuronsko kislino in vitamin C v razumnem odmerku.
Raznim “kolagen shot” in podobnih pripravkom pa se raje izognite … veliki odmerki so primerni samo v terapevtskih primerih, ko gre za resnično pomanjkanje določenih sestavin, nikakor pa ne za vsakodnevno uporabo.
Jaz pijem že nekaj let kolagen v prahu od Medex-a … mlajša, bolj elastična koža, zmanjšanje gubic na obrazu in skorajšnje izginotje brazgotinaste kože na dekolteju … vsakodnevni komplimenti tistih, ki me poznajo in dokaj redno videvajo … nohte si lahko strižem samo po polurnem namakanju v vodi, ko se zmehčajo … lasje pa so bolj zdravi, gostejši, in hitreje rastejo – tudi frizerka, ki me striže že vrsto let je opazila razliko … če je vse to učinek kolagena ali pa vseeno placebo učinek, se splača … 🙂
Kolagen je ena izmed tistih kontroverznih tem o kateri ima vsak nekaj za povedati… Eni pravijo, da jim je pomagalo, drugi pa pravijo da je samo nateg. Jaz sem bila ena izmed tistih, ki je mislila da je to samo placebo zaradi katerega ljudje odpirajo denarnice, potem sem pa od cemio gamsa naročila zastonj (free trial) za en mesec. Res so bile razlike opazne šele proti koncu meseca in niso bile tako šokantne, da bi mi totalno spremenile življenje. Zdaj ko že nekaj časa jemljem njihov kolagen se počutim bolje kot prej in tudi nimam več groznih bolečin v sklepih… ampak to je ena izmed tistih stvari pri kateri moraš poskusiti, da vidiš če ti ustreza.
Imam težko obliko revme in od kar jemljem ta collagen mi res zelo pomaga.
Ne želim nikogar zavajati, samo povem .Lasje, nohti ,koža na rokah ,dekolteju in obrazu razlika očitna. Kar me je pa še bol presenetilo ,pa so žile na nogi, katre so bile precej izbočene z vozlički so sedaj majn vidne, me ne bolijo tako kot pred jemanjem.
Mora pa vsak pri sebi vedeti ,da to ni čez noč jaz jemljem 3 mesece.
Drugače pa mislim, da je odvisno samo prehranjevanje, alkohol, cigareti .
Na prehrano pač gledam, ker že zaradi revme ,ne smem vsega dati v sebe, ostalega ne konzumiram.
Vsem revmatikom ,ga toplo priporoča .Žal pa res ni poceni .Ampak nekateri imamo smolo z zdravjem in se obračamo na vse strani ,da zmajnšamo bolečine.