Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolesarjenje in kompresijske nogavice

Kolesarjenje in kompresijske nogavice

Ker imam težave s krčnimi žilami, sem nedavno po zdravnikovem priporočilu začela nositi visoke kompr. nogavice. Kot obliko športanja mi svetuje predvsem kolesarjenje in plavanje. Pozabila pa sem vprašati, ali naj jih nosim tudi pri kolesarjenju. Sklepam, da je potrebno pri vseh športih nadeti dobre nogavice, take, zaradi katerih bodo potem noge manj utrujene. Kako ravnate vi, ki imate težave z varicami?

lahko jih imaš, oz. je priporočljivo, da jih imaš pri kolesarjenju

Jaz izkušenj iz prve roke sicer nimam. Ampak glede na to, da tudi tekači nosijo kompresijske nogavice(ne spomnim se znamke trenutno) ti verjetno med kolesarjenjem ne bodo škodile. Naj bi bil potem manj utrujen oz naj bi prišlo do hitrejše regeneracije, če se prav spomnim. Če pa nisi sigurna, pa pokliči zdravnika in vprašaj za njegovo mnenje.

kompresijske nogavice so predvsem zato, da preprečujejo otekanje nog v predelih gležnja in višje oz. da kri ne zastaja, saj so nogavica žili opora, da kri kroži in ne zastaja. v nasprotnem primeru lahko privede do GVT (globoke venske tromboze) ali še kaj hujšega kot je pljučna embolija.

nogavice nosi ves dan, edino če počivaš si jih daj dol.

za kolesarjenje raje nosi Cep-ke ( http://www.nogavice-cep.si/ ) ali katere podobne nogavice.
jaz jih uporabljam za tek, pa se mi zdijo ful dobre , fino stisnejo meča in regeneracija je hitrejša.

ne dajaj nasvetov, če zadeve ne poznaš in če ne veš čemu so kompresijske nogavice v bistvu namenjene, ker s tem delaš škodo. za tiste, ki imajo krčne žile je stiskanje v mečih lahko pogubno….

Te cep nogavice so žal nizke, jaz pa moram nositi visoke do dimelj. Dve razloga imam, da jih nerada nosim: pri vrhu jih moram prilimati s trakom, saj se rade spodvihajo nazaj in žulijo, na kolesu ne bo dobrega občutka, poleg tega pa si v toplem vremenu težko predstavljam kako bi z užitkom kolesarila totalka oblečena. No, ker vidim, da vsekakor priporočate nogavice, bom pa šla na kakšno turo manj. Enim pa je res usojena muka…

imaš tudi nogavice s pasom, se velik lažje nosi, ne leze dol.
drugače pa, nisi v tem sama, nas je kar nekaj in mebat ga, ni druge.

probaj iti na kolo brez nogavic, prehodno se namaži z gelom za vene, odkolesari koliko nameravaš in se jih obuj nazaj, pa pazi na vročino in to, raje zjutraj in zvečer, če le imaš to možnost.

imaš tudi nogavice s pasom, se velik lažje nosi, ne leze dol.
drugače pa, nisi v tem sama, nas je kar nekaj in mebat ga, ni druge.

probaj iti na kolo brez nogavic, prehodno se namaži z gelom za vene, odkolesari koliko nameravaš in se jih obuj nazaj, pa pazi na vročino in to, raje zjutraj in zvečer, če le imaš to možnost.[/quote]

Jaz imam tudi nogavico s pasom, samostoječa mi leze dol.
Kolesarim brez, ker mi je čisto prevroče, takoj ko pridem domov in se stuširam, grem za 15 min ležat tako, da malce dvignem nogo in nato obujem nogavico.

Enako razmišljam tudi sama – nogavico potem gor. Kakšna škoda, da nisem nabavila tistih s pasom. Najbrž se ta pas dodatno ne more nabaviti, ali ne? Morda bi šlo s kakšnim povsem nemedicinskim, samo nimam pojma kje ga dobiti. lp

Pozdrav, tudi sama že nekaj časa nosim visokostoječe komp. nogavice. Imam nasvet, če vam lezejo dol ali se zavijajo. Če že, noge namažite s kremo zvečer ne zjutraj, ker ne sme biti koža mastna, lahko pa preprosto, kjer se nogavice končajo obrišite z vodo nogo in nogavice. Pa, če ste opazili, po pranju, ko so nogavice še sveže, ne lezejo dol.
Take so moje izkušnje.
Srečno!

Priporočam nošenje kompresijskih dokolenk stopnje kompresije 1, če še nimate kožnih sprememb.

Kompresijske nogavice povečajo pretok krvi, kar posledično pozitivno vpliva na moč in vzdržljivost, hkrati pa tudi pospešuje regeneracijo

https://maxisport.si/kompresijske-nogavice-cep-2-0-bele.html

New Report

Close