Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kolesarjenje – mb

kolesarjenje – mb

sem nova v mb in iščem kakšno luštno pot za kolesarjenje – približno 20 km, pa ne po (prometnih) cestah.
vsak predlog dobrodošel!

Kolesarske poti po Sloveniji

Meni je najbolj všeč pot na Urban. Pelješ se do Bresternice, v križišču, tam kjer se začne naselje, desno, potem pa takoj pod trgovino spet levo. Slediš cesti par kilometrov, nato spet desno preko mostička (proti tenisu).
Lahko pa pelješ tudi iz Kamniške grabe – obstaja kar nekaj kolesarskih poti v to smer, najbolje če si kupiš kakšno mapo.
Ali pa po Pohorju…

lep pozdrav

poznam lepo pot, vendar ni dolga 20 km. Pot pa gre iz Maribora proti Razvanju, pred gasilskim domom zaviješ desno proti vinotoču. Pot se celo pot vzpenja, podlaga je makedamska. Pride se pa na trikotno jaso, kjer je možen spust po čopki proti MB nazaj. Velikokrat prevožena in pri kolesarjih in sprehajalcih zelo priljubljena.

Kolesarske poti po slo so že super, samo mene zanima za Mb.

Urban je premočna tura zame.

Do trikotne jase pa bi bilo ok, če bi imela gorsko kolo. Z mojim lahko vozim le po bolj utrjenih podlagah.

Še kakšna ideja?

ne vem, kje je štart…v glavnem, jaz grem vedno s tabora po kolesarskih progah mimo europarka do malečnika, zadaj do dupleka, tam je prometno do dogoš, kjer zavijem v vas, skozi zrkovce in nazaj do mesta…po moje ravno kakšnih 20km po cesti, malo gor, malo dol, večinoma stranski neprometni, po mestu so itak kolesarske poti, prometno je edino čez most iz dupleka do dogoš…to je to 🙂

kaj pa če bi skušala po poti za traktoriste (vzporedno z vpadnico) do Hoč, tam zaviti proti Rogozi, v Rogozi pa proti Skokam. Tam potem nadaljuješ lahko vse do Kidričevega po vaseh na Dr.polju (vzporednica tisti prometni cesti do Ptuja) in narediš krožno pot nazaj preko Brunšvika in Rač. Čisto brez prometa seveda ni. Je pa brez prometa, če zaviješ v krajinski park Rače, tam imaš pa kar nekaj kolesarkih kilometrov zgolj med gozdovi in ribniki brez avtomobilov.

ursica in pikecMB,

odlicna predloga! vsekakor zabelezeno in bo tudi prevozeno! hvala se enkrat!

New Report

Close