Kolesarji….prosim pomoč
Naprošam vse, ki se spoznajo na kolesarstvo, za pomoč.
Kupujem treking kolo. Ker nimam pojma o kolesih me zanima katerega naj vzamem. V oko mi je padel Nakamura platinum 40, ki ga imajo v intersportu.
http://www.intersport.si/shop/kolesarstvo-44103/kolesa-44165/treking-44416/zensko-treking-kolo-nakamura-platinum-40-28-551e4240c38b37ca568b4676
Je ta kolo v tem cenovnem razredu ok, oziroma mi priporočate kaj drugega.
Hvala za pomoč
Takole sem jaz kupil prvo kolo…. In se zaj… na polno.
Pri drugem sem jih po trgovinah in okoli vozil potem okoli 10 in izbral takega z meni primernim okvirjem. Ki sploh ni bil opremljen ne vem kako, ampak mi je enostavno sedel. Sedaj z njim lahko vozim 6 ur, brez da bi me bolela hrbtenica.
Če misliš pa delati ture po 10 km, pa je zgornje razmišljanje seveda brepredmetno.
Kolo sem kupovala nekaj časa nazaj, tako,. da so danes že spet nove komponente.
Jaz sem buila takrat pozorna na to, da so vse kompomente v istem rangu. Pri kolesih v kakem Interšportu me je zmotilo, da so dali eno komponento kao ful dobro, drugo pa kar neki. Važno je tudi, koliko ugreza ima vilica. Ker, če ga ima malo, je vseeno, če je ni. V-zavore so za ta rang ok, dobrih disk zavo pri tem cenovnem razredu ni.
Poleg komponent sem jaz gledala še težo kolesa – niso zastonj nekatera 100,200 € dražja.
Jaz sem ga kupila tukaj: http://www.bokal-sport.si/kolesa?f5=20&f6=24&txtpricefrom=0&txtpriceto=2971
Še to – ob nakupu jaz kupim še:
– prtljažnik (rukzaka ne maram na hrbtu)
– tačko
– luči
– števec
– gume (iščem take vsaj delno dvojno oplaščene, ker z trekingom vozim po makadamu, skalah, gozdu,..) in je bilo malo preveč defektov.
Kar vse skupaj nanese komot še 100 EUR zraven. Menjalniki,…. za amatersko rabo brez pomena.
Na leto naredim okoli 1000 km.
Ok, da vam malo opišem vse skupaj, ker sem bila bolj skopa z informacijah.
Vozim se skoraj vsak dan, dnevno naredim od 5 do 25 km. Moje trenutno kolo je bolj tako tako, zato tudi kupujem boljšega. Je pa cenovni rang do 400 eur, če je možno tudi manj, seveda lahko tudi rabljeno, sicer sem nekaj iskala po bolhi, vendar ne najdem nič konkretnega. Za vsako informacijo vam bom hvaležna.
pojdi v kako specializirano trgovino in ti bodo izkušeni trgovci vse lepo razložili kaj je smiselno kupovat na tvoje potrebe in kaj ne. Sama veliko kolesarim, skoraj ni dneva da ne bi iz kolesom naredila vsaj 40 km, zato rabim kolo in vso opremo na njem višjega cenovnega razreda. Tebi pa priporočam, da daš za kolo minimalno 500 eur oz počakaj na razprodaje ko bodo znižanja in si takrat kupi kolo za 500 eur. Pomemben je menjalnik, sedež, gume, velikost, ročke ne pa barva.
Tudi jaz svetujem nakup v kolesarski trgovini in ne v raznih hervisih in intersportih. Predvsem zato, ker v veliki večini nimajo usposobljenih serviserjev, ki bi dobro opravili nastavitve oz. nulti servis. In če imaš namen delati 5-25 km na dan to ni več tako malo, da se ne bi splačalo kupiti malo boljšega kolesa.
Kot že zgoraj piše, imajo v kolesarskih trgovinah boljši servis, znajo nastavit kolo, itd.
Pri nakupu bodite v prvi vrsti pozorni na primerno velikost ogrodja. Če boste imeli kolo napačne velikosti ali pa narobe nastavljenega, si boste namesto veselja in zdravja pridelali bolečine, poškodbe in obrabo.
Najbolj važno je, da kolo paše na vaše telo.
Jaz v Nakamuri ne vidim večje težave. Res je, da intersporti niso ravno specializiraniserviserji, ampak nulti servis lahko opraviš pri kateremkoli pooblaščenem za Nakamuro in med njimi so tudi specializirani serviserji in ne le trgovci. Nakamura je dobro razmerje med ceno in rangom opreme, kar se tiče položaja na kolesu in podobno moraš pa sama oceniti. Za tvoje kilometre naj bo (po moje) oprema vsa j Shimano accerra in ne nižja. Prav hude vzdržljivosti pa po moje ne rabiš, če se voziš večinoma po asfaltu.