kolesarske hlače ali sedež?
Dober sedež je tisti, ki je primerne oblike zate. Iskanje ustreznega ženskega sedeža zna biti sicer kar zahteven projekt, ker imamo ženske drugače oblikovano medenico kot moški ter ker se mora oblika in širina sedeža prilagajati medenici posameznice.
Nobene kolesarske hlače ti ne bodo pomagale, če nimaš prave oblike sedeža.
Najboljša kombincija je: primeren sedež ter kolesarske hlače. Na slabem sedežu te bo zadnja plat bolela v pol ure, na dobrem sedežu pa je tudi po večih urah kolesarjenja ne boš čutila.
Opomba: govorim o cestnem kolesu.
Za kratka kolesarjenja ni važno kaj imaš.
Za resno kolesarjenje, misli rekreativno, je pa sedež z gelom vse prej kot fajn zadeva, ker to je za tako mestno vožnjo. Za rekreativno kolesarjenje so sedeži trdi pa kolesarske hlače. Za bolj resno rekreativno kolesarjenje pa še trši sedeži. Za tekmovalno kolesarjenje pa izjemno trdi :).
ne razumem fore….trd sedež in podložene hlače ali pa navadne hlače in mehek sedež….v vsakem primeru je nekaj mehkega vmes…..rešitev bi bila na trd sedež dat plenico iz kolesarskih hlač….pa bi bili vsi zadovoljni.
ker so v modi trdi in še trši sedeži….tisti, ki ste v biciklizmu….a je že kak startup pričel z izdelavo sedežev iz kakih ekstra orehovih korenininc in podobno, ko je že natur in les v modi?
Kvalitetne kolesarske hlače nimajo plenice notri. Tisto plenico imajo kake cenene hlače. Kvalitetnejše hlače pa seveda imajo podlogo, ampak daleč od tega, da bi imel človek občutek, da ima plenico notri. So tanke, anatomsko oblikovane podloge. Pa tak material je, da odvaja pot pa, da ostaja kolikor toliko hladen (oz. da ni prevroč, sicer napišejo, da je hladen, ampak to ni ravno res, ni pa tako zelo vroč).
Mehek sedež je pa za vožnjo tako po mestu, po opravkih. Za daljše ture pa rabiš en tak sedež, ki se ne pogreza in menca sem in tja.
In tisto, kar imajo tekmovalci pod ritjo, so noro trdi in ozki sedeži.
Glede lesenih sedežev pa nimam pojma. Vem za lesena kolesa – okvir lesen. Sedeži pa nimam pojma. Ne vem pa kake sedeže imajo ta lesena kolesa? To en pri nas dela. Videla sem na TV, samo nisem bila pozorna na sedež.
Je pa tako, da take zelo trde sedeže uporabljajo le tekmovalci. To pa so drugačna pravila, drugačna moda :).
Kvalitetne kolesarske hlače nimajo plenice notri. Tisto plenico imajo kake cenene hlače. Kvalitetnejše hlače pa seveda imajo podlogo, ampak daleč od tega, da bi imel človek občutek, da ima plenico notri. So tanke, anatomsko oblikovane podloge. Pa tak material je, da odvaja pot pa, da ostaja kolikor toliko hladen (oz. da ni prevroč, sicer napišejo, da je hladen, ampak to ni ravno res, ni pa tako zelo vroč).
Mehek sedež je pa za vožnjo tako po mestu, po opravkih. Za daljše ture pa rabiš en tak sedež, ki se ne pogreza in menca sem in tja.
Glede lesenih sedežev pa nimam pojma. Vem za lesena kolesa – okvir lesen. Sedeži pa nimam pojma. Ne vem pa kake sedeže imajo ta lesena kolesa? To en pri nas dela. Videla sem na TV, samo nisem bila pozorna na sedež.
Je pa tako, da take zelo trde sedeže uporabljajo le tekmovalci. To pa so drugačna pravila, drugačna moda :).
[/quote]
predvsem to, ja…pri moških.
[/quote]
predvsem to, ja…pri moških.
[/quote]
Ha, ha, ja moda ja :).