KOLIČKI NA PREŠERNOVI PRED VRTCOM
problem dovoza otrok v vrtec
pred nemškim veleposlaništvom (v renovaciji) so pričeli z gradbenimi deli, izvedela sem da bodo tam postavili količke .HAlo ???
mi, ki smo do sedaj otroke vozili v vrtec z avtom ,
smo tam ustavljali svoje avtomobile.
kako se bo sedaj uredil dovoz otrok v vrtec mi ni jasno ???
a mogoče kdo kaj več ve ???
vrtec ni bil obveščen o predelavi ceste, zato je bila tisti dan totalna zmeda, sem govorila z ravnateljico – bojda bodo količki na odklep, tako da bomo lahko še tam puščali avte, ampak težava je v tem, da naj bi taka zmeda, kot je zdaj, trajala še kakih 14 dni 🙁 In puščamo avte ma vsepovsod. Pri ameriški ambasadi ne težijo (za spremembo), ampak moraš res hitro priti, na dvorišču pa je tak kaos, da glava boli. Mislim, da če se stvari ne bodo uredile, bomo malo pobarali medije 🙂
ODGOVOR ,KI SEM GA PREJELA OD MOL-MU JE SLEDEČ ::
Postavitev premičnih količkov na uvozu do vrtca bo zagotavljala kontroliran dostop, ne pa kot popolna zapora onemogočala prevoz. Dosedanja rumena cikcak črta na vozišču pa po svoji prometno signalni funkciji omogoča zgolj ustavitev. Parkiranje za potrebe vrtca (dostava hrane, starši, zaposleni) se izvaja na prostoru objekta.
mmiha – in kako si oni predstavljajo – potrebe vrtca – starši na dvorišču? Tam je prostora za natanko 3 avtomobile. In četudi otroka hitro spakiraš v vrtec, si tam okoli 7 minut. Kar pomeni popolno gnečo. Mislim. Kolikor so meni povedali v vrtcu, naj bi bile te rumene črte za zaustavljanje (in valjda moraš parkirat, ne moreš otroka kar ven zabrisat, naj se sam zrihra :))) še naprej za nas starše za tistih nekaj minut. Da pa se bodo ob 16.30 zaklenili količki, ker nekateri starši potem z otroki še ostajajo na dvorišču vrtca, kar pa naj ne bi več počeli.
POtrebe vrtca so zaposleni in dostava, starši se mi ne zdijo del tega, ne vem, kako si to predstavljajo, da bo nadzorovan dostop?
Too much si sploh ne predstavljam kako bo to zgledalo, ker imam že sedaj probleme s tem parkiranjem in vsem kar sodi zraven, da ne omenjam težakov pred ameriško ambasado. Do 20.11 naj bi se ta dela opravljala potem pa bomo videli kako bodo stvari potekale naprej, ker če je res da se bo samo dvorišče uporabljalo za parkirat, mislim da bo nastal velik kaos.
to ni pločnik, to je cesta, na kateri je označeno, da je dovoljeno ustavljanje za vrtec, starši lahko samo tu /vrtec je velik, parkirnih mest pa ima ravno za vzgojiteljice/ pustimo avto za nekaj trenutkov, da otroke dostavimo v skupino. Tako je že desetletja, odkar je ta vrtec tu. Zjutraj še gre iskati parkirni prostor po ulici, ker še ni take gneče, kako pa to narediš ob 16.00?Zdaj pa očitno hočejo spremeniti vse, kar je do sedaj veljalo in kolikor sem razumela jaz,vrtec niti nima natančnih predstav, kako naj bi to bilo. Vrtec je velik, ima 6 skupin, otroci so stari od 3 do 6.
T.
Torej, poklicala me je gospa ravnateljica in mi odgovorila nekako takole:
Na podjetju Rima, ki je zadolžena za ta dela, je g Miha Lokar zatrdil, da naj bi bila dela predvidoma zaključena do 20. 11. (torej jutri) in da modre cone, ki dovoljujejo ustavljanje za 15 minut, ostajajo kot so bile od sedaj. Naj ne bi bilo nikakršnih statičnih količkov na coni, ampak na bivši zelenici. Dostavljanje otrok tako naj ne bi bilo ovirano na nikakršen način.
Če pa bi zaradi vremenskih neprilik ne mogli dokončati projekta do 20.11., pa imajo pravico podaljšati dela do 20. aprila, vendar morajo v tem času vzpostaviti normalno stanje do takrat, ko bi dela lahko nadaljevali.
Bo v redu?
T.