Koliko bo dejansko večja plača za tiste, ki smo zdaj v 41.plačnem razredu?
stara forumašica, 09.01.2025 ob 14:18
Se strinjam s tem.
41 PR pomeni univerzitetno izobrazbo ali bolonjski magisterij in tak človek bi moral biti sposoben prebrati svojo plačilno listo in spremembe zakona.
Našla sem natanko 7€ več, tako da ne pametujta preveč. Sicer sem pa pričakovala take odgovore.
Vam bo nekdo odgovoril s srednješolsko izobrazbo. Mislim da je res samo 7€(ali pa malenkost več) bruto v prevedbi v nov plačni sistem pri 41, razredu. Je pa res da so pri različnih delovnih mestih upoštevali različne odprave nesorazmerij.
Recimo moj končni razred je bil do sedaj enak kot recimo učitelj začetnik. Sedaj po novem je razmerje tako, da ima tak učitelj tri razrede več kot jaz.
Lahko počakaš, da dobiš v podpis novo pogodbo ali pa pogledaš v Uradni list in poiščeš svoj naziv in novo bruto plačo.
Odvisno katera kolektivna pogodba pri vas velja (le-ta za vsako delovno mesto določa št. PR za odpravo nesorazmerij). Za res veliko delovnih mest so določeni 3 PR – Kar za 41 PR (po starem) – se prevede v 26 PR po novem in znaša skupaj 341,72 eur, ki pa se izplačajo postopno, in sicer v 3 letih, med drugim s 1.1.2025 100 eur in 1.10.2025 100 eur.