Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Koliko boste letos odšteli za poletni dopust

Koliko boste letos odšteli za poletni dopust

koliko boste letos odšteli za poletni dopust

0,00 €

nič več kot bi bil doma, grem na svoje

Poleti ne veliko, se izogibam dopustu v največji gužvi. Junija gremo za par dni – boni. Konec junija provansa – okoli jurja. Julija podaljšan vikend v italiji – okoli jurja. Septembra Grčija – tudi okoli jurja.

Enako 0. Regres bomo raje prišparali.

Nič. Ne hodimo po dopustih, ker nam je lepše doma. Bomo pa šli malo v hribe in kakšen enodnevni izlet. Malo k rekam, malo k morju, malo v bošk in je. Dogodivščin ne zmanjka ko si v dobri družbi. Raje smo na komot, ustvarjamo, se igramo in družimo s prijatelji in širšo družino. Na teh dopustih same drame in komplikacije, pa še plačaš to, na koncu pa ponavadi nezadovoljni in vsi napeti, utrujeni od poti. Narava je lepa povsod, hiše in asfalt pa povsod isto. Ko se enkrat vsega nagledaš, ugotoviš da je to vse skupaj zelo precenjeno. Doma bazenček, gugalnik pod senčko, mir in udobje, pa še prišparaš za pomembnejše stvari. Sploh pa niso cajti za turizem. Jutri lahko vse pozaprejo v karanteno, zagotovo je bolje doma kot nekje v 3pm …če se že mora zgoditi.

Mislim, da bomo vsi štirje prišli skozi za osem jurjev z vožnjo vred. Za štirinajst dni.

Skromno, kot ponavadi. Ca. 1.100 nastanitev, še kakšnih 500 zraven za “luksuz”. 8 dni, to je to. Za manj na morje nočemo, za dlje se nam ne da 🙂

Cca 800€ za dopust 1 teden, + 400e za zraven.

600eur apartma

100eur cestnina + bencin

Cca. 100 na dan za hrano, pijaco

Ravno regres 1500 eur bo sel za morje.

 

2 odrasla +2 otroka

Mi2 veckrat po par dni…sva 1.rundo že izkoristila, juuppii, nekje 3 tisocake do jeseni. Zimski dopust ne prakticirava, tako da je lepši del leta praktično vse..

Naš bidget znaša 5 000,00 €

Hrana toliko kot doma, saj kuhamo sami. Charter jadrnice za 7 dni v višku sezone za 3 osebe (ker delimo barko) cca 840 eu (najem, gorivo, kakšen privez, tur.taksa). Potem pa še malo v hribe, kjer je pa vikend v bistvu zastonj.

Meni se zdi kar malo, je pa res, da je barka starejša, saj so novejše x 2. Pa skiperiramo sami, ker če ne, bi bilo še jurja zraven.

Približno 3000 evrov, tujina z letalom

Grem samo za kakšen dan ali dva.Sem bila prejšnja leta ogromno na morju in imam dovolj .Tudi doma je lepo.

Kakšnih tisoč evrov za morje, potem pa še dodatno evrčki za izlete… Nekje do 1.500 evrov po osebi.

Zakaj pa vprašaš?

Za vse skupaj bo šlo kakšnega jurja in pol, mogoče še nekaj več. Samo to je šteto vse čez poletje – morje, alpska potepanja, kakšno kampiranje vmes ali za vikende, hribi, jezera, itd.

Odgovor na objavo uporabnika
Jonc nepr, 26.05.2022 ob 15:17

Hrana toliko kot doma, saj kuhamo sami. Charter jadrnice za 7 dni v višku sezone za 3 osebe (ker delimo barko) cca 840 eu (najem, gorivo, kakšen privez, tur.taksa). Potem pa še malo v hribe, kjer je pa vikend v bistvu zastonj.

Meni se zdi kar malo, je pa res, da je barka starejša, saj so novejše x 2. Pa skiperiramo sami, ker če ne, bi bilo še jurja zraven.

To mora smrdet kot kuga. Pa saj, ogabne stare zanemarjenke kot si, to ne more motit.

 

Že parkrat letos sem bila dol, košta me edino nafta, kakšen sladoled več kot doma. Julija greva za dva tedna, nekaj bova zapravila za kako razvajanje, potem septembra pa bo konkretno vikend razvajanje v dalmaciji. Tam bo pa šlo sigurno jurja vse skupaj.

Tako da pod dva jurja bo vse.

Da se gre nekdo hvalit z dopustom na mon, že mora bit nekje hud primankljaj. Ne le finančni, ampak življenjski, brez življenja torej, zavoženo. Amen.

Zaenkrat imamo rezervirano 15 dni J Dalmacija – otok, 3300 EUR za bivanje.

Pa še stroški prevoza  – avtoceste, trajekt, bencin, itd..

Tudi še nimam naštudirano koliko se bo zapravilo, računam nekaj sto eur za trgovino, za gostilne in lokale pa še ne vem kakšne cene bodo imeli.  Nekje 5 jurjev se bo zihr nabralo.

Cene so sle precej gor….za dobre 3 tedne v tujini ca 35.000….enkrat v zivljenju

Planirano je cca 2000 po osebi. Santorini.

Za prvega  nekje 4 jurje, za drugega 7000. Za  jeseni pa ne upam planirat.

Ne bo dopusta, ker se mi tudi v vročini poleti ne da drenat v gužvah,m zastojih tako na cestah kot letališčih- ker planiram obnovo doma ( nova kuhinja, preureditev in “refresh” določenega interierja, nov grelni kotel na bio maso za ogrevanje , gretje sanitarne vode namesto s plinom ( ostane pa plin za rezervo v sistemu) .

 

Morda drugo leto – konec avgusta, začetek sept – jadranje s preverjenimi prijatelji, to mi je najboljši dopust, kar obstaja. SPočiješ si telo, možgane in dobro ješ – potegnjeno direkt iz morja.

New Report

Close