Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika koliko caffe popijete na dan

koliko caffe popijete na dan

Ne pijem kave.

Dve ornk; eno zjutraj, drugo po kosilu.

Odvisno če imam jutranjo ali popoldansko smeno…
Če sem jutranja jih je tam do 12 ure med 4-5 po 5 ponavadi čutim, da jih je preveč. In potem še popoldan vsaj ena. Torej okrog 6.
Če sem popoldanska pa čez dan do 4.
Vse črne bez sladkorja.

Nič kave. Čokoladni kapučin 2x na dan. Zdajle ga cukam, ker čakam, da se nekdo zbudi za “zadnjo večerjo”.

Si kot prekajena šunka.
[/quote]

Okajeno meso dlje časa zdrži.
Verjetno ga še katera zraven kofeta prižge, pa ni napisala. Nisem edina, ki ne morem kofeta brez čika.

….preveč:(((

Okajeno meso dlje časa zdrži.
Verjetno ga še katera zraven kofeta prižge, pa ni napisala. Nisem edina, ki ne morem kofeta brez čika.
[/quote]

bom rekla vsaka druga.

Takrat ko sem na šihtu eno, ko sem doma jo ne pijem. Na šihtu je treba, zato pa je pavza 😉

Na dneve, ko sem doma:

-zjutraj: po rutini umivanja telesa in zob: tapravi kapučino ( z dvojnim espressom)
-čez kakšni dve uri: en machiatto “on the rocks”- dve kocki letu, espresso čez, pa “pljunk” mandljevega mleka ali 10% smetane za kavo
– okoli poldneva: dvojni espresso preko nekaj kock ledu, dodam cca 3-4dl hadne vode iz hladilnika in špljunk smetane za kavo – pijem za “žejo”.

– popoldan “coffee at 5”: kakšna ledena kava: imam v hladilniku v poletnih časih doma narejen “cold brew”, pa dve kepici vanilijevega ali lešnikovega ali rum punč sladoleda, pa včasih povrh še mal kavnega likerja – pa je sladica. 🙂

-zvečer, pred rekreacijo (fitness ali kolesarjenje, cca 2 uri:) dvojni espresso preko dveh ledenih kock s pljunkom mandljevega mleka

Ob najkasneje polnoči zaspim brez problema.

Imam pa Nespresso mašinco, 19 barov pritiska- espresso in ristretto sta zakon, dosti boljša, kot v kafičih :P. Kapsule pa uporabljam sedaj najrale leclerckove – blagovno znamko Plantation – za espresso (moč)10 in ristretto(moč)12 -so dosti boljše od original Nespresso. 🙂

Najraje pijem kavo brez kofeina, tudi zjutraj in sredi dneva. Našli boste tudi nekaj zanimivih dejstev o https://specialtykava.si/2023/10/19/kaj-je-kava-brez-kofeina.

New Report

Close