Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Koliko casa brez vize v Boliviji???

Koliko casa brez vize v Boliviji???

Ziv!

Trenutno sem v Copacabani v Boliviji, na poti v Peru. V Boliviji sem ze od 21. julija, se pravi malo vec kot en mesec. Vceraj me je na poti iz La Paz-a v Copacabano nek uradnik med pregledovanjem potnega lista nekaj spraseval, kdaj grem iz Bolivije in da sem tukaj ravno en mesec (bil je 21. avgust).

A mogoce kdo ve koliko casa lahko Slovenci potujemo po Boliviji brez vize?????

Prosim za odgovor, nujno.

Hvala.

LP

Pozdravljen,

Kopiram s strani našega zunanjega ministrstva:

Bolivija

informacije izjave za javnost

informacije
slovenskim državljanom:
Vizum za bivanje do 30 dni ni potreben.

tujim državljanom:
Vizum za bivanje do 90 dni ni potreben. (sklep Vlade RS – Ur. l. RS št. 42/01)

konzularna zaščita:
Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države

varnost potovanj:
Obstajajo zadržki za potovanja v posamezne dele države – svetujemo dodatno preverjanje

opomba:
V primeru iskanja konzularne pomoči se slovenski državljani lahko obrnejo na Veleposlaništvo RS v Buenos Airesu v Argentini.
Bolivija doživlja obdobje socialnih nemirov. V začetku junija je po večtedenskih množičnih socialnih protestih in neredih odstopil bolivijski predsednik Carlos Mesa.

V glavnem mestu La Paz vlada haos.

Zaradi blokade cest v glavnem mestu primanjkuje pitne vode, hrane, goriva in drugih osnovnih življenskih dobrin. Na potovanjih po državi obstaja resna verjetnost cestnih zapor, nemirov in demonstracij.

Slovenskim državljanom svetujemo, da se izogibajo demonstracijam in naj ne poskušajo prekršiti cestnih blokad, ki jih je največ okoli La Paza in Altiplana, oziroma da sploh ne potujejo v ta del države, če to ni nujno.

Povezava na internetu:
Ministrstvo za vladne informacije

Pa še naslov veleposlaništva in konzulata v Argentini:

Veleposlaništvo Republike Slovenije
Avenida Santa Fe 846, 6 piso C1059ABP Buenos Aires
Argentina
Tel: (+) 54 11 48 94 06 21
Fax: (+) 54 11 43 12 84 10
Elektronska pošta: vba@mzz-dkp.gov.si
Pristojno za: Argentina , Brazilija , Čile , Urugvaj
mag. Bojan Grobovšek, veleposlanik

Konzulat Republike Slovenije
Moreno 2763
1752 Lom.del Mirador
Buenos Aires
Argentina
Tel: (+) 54 11 4480 6709
Fax: (+) 54 11 4480 6710
Elektronska pošta: zherman@interpack.com.ar
g. Herman Zupan, častni konzul

Pa lep pozdrav tja v širni svet,

Minka

OK, bom kar sam sebi odgovoril 🙂

V Boliviji smo lahko Slovenci brez vize vkljucno do 30 dni.

Kako sem resil problem?

Iz Copacabane sem vzel taksi do bolivijske meje s Perujem, sel v pisarno “Migracion” (levo od rampe) in podkupil carinika, da je nama s punco dal 90 – dnevni vizum. Placal sem 100 bs za dva, kar pa je bilo glede na nasmeh na njegov ustih malo prevec. Kar pa niti ni tako slabo, glede na to, da je najprej zahteval 330 bs, kar je tudi uradna cena (165 bolivianosov na osebo za 90 dnevni vizum). Sicer pa naj bi placal, uradno, en ameriski dolar za vsak dan prevec, ki ga prezivis v Boliviji. Vendar v praksi malo vec – se prispevek za carinikov boljsi standard.

LP

Minka,

vseeno hvala za odgovor – ocitno sva istocasno pisala.

LP

Hej,

Me veseli, da si lahko brez problemov in ob nasmehu uredil podaljšanje bivanja.
Lepo se imejta še naprej,

Minka

New Report

Close