Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko časa naj pečem kruh??

Koliko časa naj pečem kruh??

Ok, sem prebrala, da se 1 kg kruha peče cca 1 uro. Kolk časa se peče 1/2 kg kruha? 🙂

In še: a lahko med peko odprem pečico? Sem pozabila dat vodo notri.

Peče se, dokler ni pečen. To preveriš po barvi skorje ali ga med pečenjem vzameš ven in preveriš s trkanjem po spodnji strani. Če doni po votlem, je pečen.

Lahko kamot odpiraš med peko. Saj ne pečeš biskvita.

Kruh iz bele moke pečem cca 45 minut, koruzni kruh ali pirin kruh pa pečem malo več časa. Kruh je pečen, ko je skorjica lepo rumeo-rjavo zapečena (ne zažgana!).

Kruh je ajdov, tako da je skoraj siva v bistvu….ga bom pustila še ene 10 minut, pol pa bo kar bo. Mal je trd. 😛 Ampak je pol/pol ajdove in bele moke.

Jaz pečem kruh 20 minut na 220 stopinj Celzija, potem pa še 20 minut na 180 stopinj. Vedno je pečen.

Zdele sm ga vzela ven in je skorja trda kot kamen. Sem ga zavila v servet…ampak..a bo za jest?? :/

jaz ga vedno ko ga vzamem iz pečice na hitro premažem z vodo, glih tolk da grem čez s čopičem, al pa zavijem, tko kot si ti nardila.
Naj te ne moti, da je zdaj skorja trda, ko se bo ohladil, bo ravnopravšnja skorja.
Pa dober tek!

Zavij ga v kuhinjsko krpo. Si dala kvas, dovolj tekočine, mogoče si ga zamesila preveč na trd?

New Report

Close