Koliko časa po porodu si niste umile las?
Tudi jaz sem slišala za to. Mislim, da so to stare babje vraže. Časi, ko ni bilo kopalnic, tople vode so že zdavnaj mimo. Mrzli potočki so že zdavnaj daleč stran od naših higienskih rutin, za take vraže pa pač traja dlje časa, da se umaknejo.
Sama sem si umila lase dan ali dva po porodu. Sploh si ne znam predstavljat, da bi hodila okrog z deset dni neuminiti lasmi. Bljak.
Jaz sem si jih mislim da 3. dan po porodu – se pravi še v porodnišnici.
Mi nihče ni rekel, da ne bi smela, tudi sestre so videle, da imam sveže oprane, pa ni nobena rekla nič.
Tudi fena nisem imela s sabo, pa saj je bilo tako toplo v sobi, da to sploh ni bil problem, sicer pa ti tudi drugače lase sušim na zraku in ne s fenom.
Joj … ne poslušaj teh starih vraž. :)))) Jaz sem si jo umila takoj ko sem prišla domov. Saj bi si jo že v porodnišnici … samo nisem imela ne fena in ne moči si jo umit. Doma pa takoj … Kako je bilo fajn.
Pol je pa prišla babica in ko me je videla z oprano glavo jo je kmalu kap da kaj počnem. :))))))))))))))))))))))))))
Res, da je to kao stara vraža in smo sedaj mladi mnogo bolj pametni in oh in sploh, AMPAK meni se je po umivanju las vse živo zgodilo v smislu nove infekcije, težav, posledično bolečin in predpisanega ležanja, tako da, vseeno ni ravno pametno takoj letet pod tuš. Ampak to je le moja osebna izkušnja, 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} žensko bo trdilo da ni imelo nobenih problemov.
Jaz pa recimo sedaj čutim marsikakšno posledico nosečnosti in premalo počivanja po porodu… pa mi je mama že vnaprej povedala, da bo tako. Verjela ji seveda nisem.
Jaz sem drugi dan po porodu s CR, potem ko sem ses blazno namučila in prepotila (tudi v glavo seveda) od moža zahtevala naj mi prinese šampon in fen, ker bom drugače znorela s tistimi mastnimi lasmi.
In mi je ustregel. Naša soba je bila pravi frizerski salon, ker je bila cimra frizerka in smo si glavo umile vse. Nobenih posledic, pri nobeni od nas treh, vsaj ne da bi vedele, pa se dve leti po porodu še kar redno slišimo in vidimo.
Ne vprašajte, kaj je rekla moja mama, ko je prišla naslednji dan na obisk in so moji lasje sijali in dišali…
LP od Janke