Koliko časa po porodu si niste umile las?
Naslednji dan po porodu, pa potem se cez dva oz. tri dni (ne vem tocno), pa me je ena sestra, ki me je videla napizdila, kaj da pocnem, da so ze babice vedele, da se po porodu ne sme tako hitro umivat, pa… Sem jo samo debelo gledala. Kasneje mi je ena druga prinesla fen in povedala, da je nevarno, ce se umivas z vroco vodo, da se zile razsirijo in lahko pride do kaksnih krvavitev. Zdaj pa ne vem, a imajo tam kaksne zastarele nazore, ali kaj?
V glavnem, kljub temu, da sem bila ze pred porodom fajn prehlajena, ni bilo zaradi pranja glave nobenih posledic.
Ženske!
Živimo v 21.st., ne pa v pamtiveku!!! To so “čveke” naših babic in tetic … Če ste dobro prebirale sezname kaj vzeti s seboj v porodnišnico, ste nekje vmes lahko prebrale tudi fen za lase …
No, jaz sem si glavo oprala že v porodnišnici, ker nisem šla rodit ravno s čistimi lasmi in to me je motilo.
Res pa so včasih rekli, da je bolje počakati, da se ne prehladiš (in celo umreš – v dobi, ko še ni bilo penicilina in so ženske umirale kot po tekočem traku), ampak če vprašaš danes zdravnike, se bo marsikdo nasmehnil in rekel, naj začnemo misliti s svojo glavo, ne pa z glavo okolice (besede dr. Pušenjaka iz sosednjega foruma).
Zato, umivajte se, mažite se s kremami proti celulitu, če vam to ugaja, razvajajte se … Nič od tega ni nevarno!
Mislim, da ene slabe tri tedne po porodu. Pa sem še vedno živa. Jaz dam pač malo več na kako “staro vražo”, ker so imele naše mame, sploh pa naše babice bistveno manj opraviti z ginekologi, vnetji, težavami pri zanositvi, nosečnostih (rizična, hahaha – sploh niso vedele kaj to pomeni!) in porodih, pa nekaj že mora bit na tem. Sploh pa sem takoj po CR že imela vročino, tako da se niti stuširat nisem mogla, ker me je voda dobesedno bolela na koži in me tudi nihče ni silil. So me 2 dni samo umili, 3 dan me je pa tako že usekala mrzlica, tako da mi niti v skrajnih sanjah ni padlo na pamet kaj podobnega. Ko sem po tednu dni po porodu končno lahko vstala in se z moževo pomočjo odvlekla pod tuš, sem mislila, da so se mi nebesa odprla. Glavo so mi sestre odsvetovale prat po takem zapletu, in sem jih kar poslušala. Šele ko sem bila 3. dan povsem brez vročine, so dovolile, da mi mož prinese fen in si umijem tisto svojo krtačko.
A mene?! Hah, jaz pa kravželjni :))))) Krtačka, popek, krtačka, ker za vse drugo imam “prešvoh” lase, pa tudi štorasta sem za frizirat, da je Bog pomagaj :))