koliko časa preživite skupaj kot družina
Moj delovnik je od 7.30 do 15.30, po službi grem takoj po hčero v šolo(2.razred OŠ) in ko pridem domov(vmes skočim še v trgovino) je ura 17.30. Seved je to samo 2-krat na teden, ko hčerka nima plavanja ali ritmike-takrat jo peljem direkt na aktivnosti in se vrnem domov okoli 17.00. Začnem kuhati, vmes , če je sreča mila pride mož, ki gre po hčero na trening. Če ga ni (vsaj 2-3krat na teden), pustim vroče kosilo in grem po hčerko-vrneva se okoli 18.00. Takrat smo vsi končno doma in lahko pojemo kosilo-večerjo. Torej imamo še kakšne 3 ure na razpolago za prebiti skupaj(običajno mož odhiti od doma, kajti gradimo in vsaj 2-3 ure še dela tam). Seveda so to običajni dnevi-ker najmanj 1x na teden imam ali sestanek ali predavanja ali karkoli pač, da ne govorimo, da se učim še s starejšo hčerko pred kontrolko…Vikend-otroci vstanejo pozno, delam kosilo in že je popoldne. Potem pa skušamo biti skupaj(mož je na bajti ha,ha)….vem vsega je premalo.
Mož pa je tako super priden-ker se vsak dan vozi iz MB v LJ (in nazaj) tako da gre od doma že 5.30-vrne se (če ni dežuren) ob 17.15, če je dežuren pa vsak drug dan ob 21.30.
Tako da so delovniki do 15 ure bogovski.
Pa bo že…
Samo, da smo zdravi.
lp še jaz
Ne glede na to koliko časa preživite skupaj , pomembno je kako !!!!
Kaj vam pomaga preživeti 12 ur na dan skupaj , če en buli v računalnik, en gleda tv drugi bere ali pa kaj drugega.
Zelo pomembno je da čas ki ga preživimo skupaj in čeprav je to samo 30 minut , kvalitetnih. Da se pogovarjamo igramo,…predvsem posvečamo eden drugemu. Če greš k nekomu na obisk ne moreš šteti da ste skupaj ,… itd.
Res pa je da se moramo zavedati da otroci prehitro rastejo in da nas kmalu ne bodo več potrebovali.
Odločiti se pa mora vsak posameznik koliko lahko korigira službo in družino in kakšen je seveda njegov interse da se sploh ukvarja z svojo družino.
Pa še malo ciničnosti : ravno tukaj na forumu se pojavljajo preko celega dneva v večini ene in iste osebe(preverite po urah) , pa se vprašajmo A tako preživite čas z družino ? Da ne bo pomote , sama sem, na forumu 1x na teden cca 1 uro , ker imam pavzo v službi in ta dan imam prost obveznosti, pa si takrat preberem .