Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika koliko časa se kuha fižol?

koliko časa se kuha fižol?

V vseh receptih piše “dokler ni skuhan”, tako da mi to ne pomaga. Koliko časa se kuha v ekonomu in koliko v navadnem loncu? Kaj pa čičerika?

Jaz ga ponavadi čez noč namočim , drug dan pa skuham. Za čičeriko pa ne vem.

Ne vem, a me hecaš, ali kako. Saj to VSI napišejo, namočiš in skuhaš, ampak kako naj vem koliko časa?? Brez zamere, ampak očitno vam je vsem logično, meni pa ni 🙂

V ekonomu ga jaz, potem, ko je bil čez noč namočen kuham tam pb. 45 min, enkrat sem pa čičeriko, prav tako namočeno kuhala kar precej časa, pa ko sem jo postregla še ni bila mehka, tako, da več nisem niti probavala. Pa tudi ne poznam nobenega pravega recepta za čičeriko, na kakšen način jo pa ti nameravaš pripraviti?

Ne vem zakaj ti je čas tako pomemben, večkrat poskusiš in ko je mehak je kuhan.Sicer pa okoli 1 uro, če je dan prej namočen.

Prejšnji dan obvezno namočim. Vedno kuham v ekonomu cca 25 minut, da vre,
če pa ne kuham v ekonomu, pa cca 1 uro – oz. čez 1 uro poskusim, če je že.

Obvezno namoči čez noč. Potem pa kuhaj približno eno uro, v ekonomu približno 30 minut. Za čičeriko velja isto.
Čas kuhanja je namreč odvisen tudi od sorte fižola.

Jaz namocenega kuham 2 uri. Drugace je trd. Je pa fizol iz stacune.lp

Bravo! Mislim da si popolnoma odgovorila na vprasanje!

New Report

Close