Koliko časa ste čakali na odločbo iz ZPIza za upokojitev
mm188, 09.01.2025 ob 12:09
Vlogo sem oddala v začetku novembra, pa še vedno nisem dobila rešeno. Najbolj me skrbi glede zdravstvenega zavarovanja.Sicer bom šla v lekarno preverit, vendar drug teden imam zdravnika. in kako naj postopam če zavarovanje ni urejeno. Na telefon jih ni za dobit.
Kdaj pa imaš datum upokojitve, a je že mimo?
Kako jih ni za dobit na tekefon? Pa pokliči v podružnice- v Kranj, Celje….Jaz sem klicala kar večkrat,jih nisem pustila pri miru. So mi izračunali v enem dnevu, naslednji dan sem že dobila pošto in tisti mesec nakazilo.So rekli, da je izračunano približno.Čez par mesecev so mi poslali še enkrat izračunano, pa je bilo do centa isto.
Tam vam lepo povedo kako in kaj ce se tega drzis je vse urejeno na datum upokojitve ( pravocasna vloga,odpoved itd..in prejem odločbe)
Problem je neko pametovanje delo po svoje in se stvari zakomplicirajo
Eni ste oz so prevec pametni
Isto pri zdravniku” kaj bo meni en dohtar govoril”, potem pa g.zdravnik rešite me!!!
Poglej na Območne enote.Ko si bila stara 58 let, si dobila izračun približne pokojnine.So ti poslali iz Zpiza.Tam je na papirju napisana tvoja številka, pod katero te vodijo.Poglej, če imaš še kje ta papir.Nato pokliči v Lj.ali v eno območno enoto in povej svojo številko.Tako te hitro najdejo v računalniku in to, kam so poslali tvoje papirje.V kateri Območni enoti rešujejo tvoj primer.Lahko v Kranju, Novi Gorici ali kje drugje….Meni so povedali ime in priimek gospe, ki je vodila moj primer in sva se kar hitro zmenili, da mi je izračunala in poslala.
Tomaž12, 09.01.2025 ob 13:27
Tam vam lepo povedo kako in kaj ce se tega drzis je vse urejeno na datum upokojitve ( pravocasna vloga,odpoved itd..in prejem odločbe)
Problem je neko pametovanje delo po svoje in se stvari zakomplicirajo
Eni ste oz so prevec pametni
Isto pri zdravniku” kaj bo meni en dohtar govoril”, potem pa g.zdravnik rešite me!!!
Naj se ne bi zakompliciralo.. Ker imajo itak tvojo telefonsko številko.Pa lahko vprašajo.Ampak ne.Traja res precej časa, zato jih je treba kar lepo podrezat.Nič čakat. Kar lepo telefon v roke in poklicat.Večkrat.5 mesecev čakanja ni normalno!