Naslovnica Forum Starševski čvek koliko časa traja ločitev od začetka do konca?

koliko časa traja ločitev od začetka do konca?

od vložitve tožbe za razvezo izvenzakonske skupnosti, do konca postopka, koliko časa traja?
koliko časa traja določitev preživnine?
določitev skrbništva?
koliko stane cel postopek, odvetnik….
koliko časa traja delitev premoženja?
Hvala vsem!

Moj partner se je pred leti z ženo vse dogovoril, ni bilo nobene tožbe, zadeva je šla zlo hitro, strošek (kolikor se spomnim) je bil edino notar za delitev premoženja.
Če so pa vmes tožbe, kot pišeš, se zna pa vlečt, sploh če se glede preživnine, skrbništva, delitve premoženja … ne doseže dogovora. Kot kdaj kje preberem, se zna vlečt leta …

Odvisno od zasedenosti sodišča in od CSD (ki opravi svetovalni pogovor).
Zunajzakonske skupnosti formalno ni treba ločevati, treba je urediti le glede otrok. Daš vlogo na sodišče (za skrbništvo, stike in preživnino, torej vse hkrati) in oni razpišejo narok in načeloma na njem rešijo vse, če sta starša sporazumna.

Če se je pa treba tožit, pa lahko traja leta in leta.

Torej manjka bistveni podatek – se zadeva rešuje sporazumno ali ne.

Aja, delitev premoženja: spet če sta sporazumna, traja to toliko časa, da gresta do notarja in uredita ZK stanje. Če se tožarita, pa lahko deset let in več.
Stroški: če gre za sporazum, jih glede skrbništva, preživnine in stikov ni, strošek je le notar za delitev premoženja. Tožba – nemogoče ocenit. Veliko.

Pri meni je cel postopek trajal dva meseca in pol, ampak sva se vse dogovorila. No, potem pa je začel razmišljati in mi je hotel odvzeti otroka. Potem pa sem eno leto letala od socialne, do odvetnika in sodišča. Pa nikogar ne briga, kaj to pomeni za otroka.

Znanka čaka (kljub temu, da je sporazum o vsem pri notarju že zdavnaj potrjen) že skoraj eno leto na sodišču – je bila sodnica najprej na bolniški, nato na porodniški….Ona pa brez sodnega sklepa o preživnini ne more uveljavljat otroških dodatkov pa še kaj drugega ne….Zaprosila je za premestitev zadeve k drugemu sodniku, pa nima noben časa. Tako čaka, da se bo gospe sodnici iztekla porodniška. Izgubljenega dohodka ji ne bo povrnil nihče.
Aja, Ljubljana, jasno.

Ja, poznam to. Tako bila brez otr. dodatkov skorajnleto in pol, pa plačevala vrtec v višave …

Sicer pa, koliko časa traja, je odvisno od vaju, ali 2 meseca (če se dogovorita ali tudi s tožbo, če ni pripomna drugi strani) ali pač leto tudi 3 – to pa zaradi nedogovrjenega skrbništva in posledično angažiranja sodnih izvedencev. Najbolj važno je skrbništvo, vse ostalo je mimogrede. Premoženje pa se, če se ne dogovorita, razrešuje v ločenem postopku in je tudi precej dražje in zna trajati. Ker ločiteven postopek vključuje le: samo ločitev, skrbništvo, stike in preživnino.