Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko časa traja preden se pokažejo učinki joge, meditacije?

Koliko časa traja preden se pokažejo učinki joge, meditacije?

Koliko? Da približno vem kdaj bi lahko začutila izboljšanje – psihično in fizično. V načrtu mam da delam jogo in meditacijo 3x-4x na teden 30-35 minut.

Lej sori, ker ti ne odgovarjam na vprašanje, ampak mene zanima kako meditiraš? Kako to počneš? Meni to nekako ni jasno?

Na youtubu si dam kakšen videoposnetek od Umetnost sreče in potem se namestim za meditacijo (to verjetno veš kako zgleda) in poslušam videoposnetek, imam zaprte oči in zraven globoko diham oziroma tako kot mi najbolj sede.

To pa je od vsakega posameznika odvisno.
Meditacija je pomoč, da prideš do svojega bistva, poiščeš odgovore v sebi, svoj mir.. časovno se tega ne da merit na splošno ;).

Hvala!

Res je.

YogaClass
V bistvu čakajoče, da boš doživela neko epifanjijo, je ne boš. Tista prava meditacija, katero ne zmore veliko ljudi oz zahteva čas in potrpljenje je meditiranje v tišini. Ljudje to ne znamo, saj smo odvisni od miselnih procesov. Velik korak naprej je, da si sposoben miselne procese kontrolirat, kar pomeni, da te ne potegnejo v konstantno, verižno razmišljanje, kar pomeni, da ko pride misel se ne ustavljaš na njej, jo pošlješ mimo in z vsako naslednjo tako. Med meditacijo je bostvo da se postaviš v trenutek, v zdaj, ne 5 min nazaj ne 5 naprej.
Znani ˝razsvetljenec˝ Neal Donlad Walsch je v eni od svojih knjig napisal, da je shift v zavedanju doživel po skoraj 3 letih vsakodnevne meditacije.
Kot začetnici bi ti svetovala da začneš s krajšimi meditacijami tišini, samo ti, najprej 5 min, čez čas 10 min, max 15. Telih po pol ure se boš naveličala in opustila. T
Verjemi, 5 min je dolga doma biti sam s seboj v tišini in se ne zapletat v svoje misli. Ampak vaja dela mojstra!

Vodene meditacije so okej, saj te umirijo, kar je veliko. Bolj ko si v sebi mirna, manj dejavnikov te vrže iz tira. Yoga je fajn, kot vsako gibanje, če je telo zdravo avtomatično vibriraš na višji energijski ravni.

Nečeloma je pa meditacij veliko. Eni hodijo v naravi, v gore, moja prijateljica čisti, ko nima več kaj pri sebi čisti za male pare pri drugih. Moja je art, rišem ali oblikujem iz gline. Edino tako zmorem ne mislit na nič, edino tako se prestavim v ZDAJ, ko končam in pogledam na uro, se mi zdi je pretekla 1 ura, v bistvu sem pa 4 ure sedela v stanju, kjer se nisem zavedala sebe ne časa. Večkrat si moram nastavit budilko, da me ne potegne v več urno ustvarjanje, ker moram še kaj drugega postoriti.

če si angleško govoreča, ti lahko pripopam en fimček, boš dobila uvid kaj je meditacija.

Namaste

Da ne bo to spet ena tema s preveč pametovanja, kratko in jedrnato: tri mesece je običajno nek okviren čas, da se začnejo kazati neki efekti – pri redni vadbi seveda.

Že po prvi opaziš, da se spreminjaš, da je nekaj drugače, da si zadovoljna, ne razmišljaš toliko, nimaš skrbi, zrelo razmišljaš,… saj si umirila telo in duha. Ja izboljšanje je skoraj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Če je kaka kronična psihična zadeva pa v roku 14 dni (vsak dan vsaj 1 uro) da se rešiš zdravil, motenj.S tem da se po prvi začneš zavedat samega sebe in dogajanja okrog tebe in kaj se ti dogaja,… možgani in misli se začnejo “samozdraviti”.

Pomebno je da začneš delat na duhu in telesu!

Meditacija je proces postopnega umirjanja in prenehanje mentalne aktivnosti.
Po moji izkušnji si je potrebno najti (sam) svoj odgovarjoč vibracijski zvok ali pranavo.
Najbolje je v začetku poskušati z OM…nato pa se skrčenimi ustnicami in podaljšanim rahlo otežkočenim izdihom najti svojo vibracijo.
Formule za to ni in to lahko iščeš tudi leto, dve. V kupovanje te mantre (nepomenske) jaz ne verjamem.

Že leta meditiram z mantro, boljšega načina se nisem spoznala, čeprav je to verjetno individualna stvar. Ne vem če je rabiš ravno kupit, ta ki jo uporabljam jaz je dostopna tud na spletu. Učinki so takoj, mogoče tud v smislu placeba, ampak so. S časom pa so vedno večji, sreča in notranje zadovoljstvo, kar je v bistvu vse kar rabiš. Ostalo potem pride spontano, brez naprezanja.

Zjutraj vstanem hujsa kot zombi, nezavedno skuham kavo in se umijem, potem se za pol ure namestim v najbolj udoben polozaj in srkam kavo, vmes pisem neumnosti na forumu, brskam po fejstbuku, berem bedarije na internetu, ki ne bremenijo mojih mozganov in custev in z vsakim pozirkom kave se pocasi iz zombija spreminjam v cloveka. Z zadnjim pozirkom sem top dama v top formi in s top razpolozenjem.

 

Ce vase joge in meditacije nimajo takega takojsnjega ucinka, ste nekaj fajn zgresile.

Predvidevam da za jogo delaš samo položaje? Joga se ti bo poznala v boljši gibljivosti telesa že po parih tednih. Ni tako pomembno koliko časa jo delaš, ampak kako vaje, položaje narediš. Imaš stopenjske izvedbe, glede na stanje telesa in tvoj napredek.

Meditacija je odklop razumskega dela, tako da prideš do svojega bistva. Tako kot so ti rekli misli pustiš da misi odidejo. Ne razmišljaš. Meditacij je več vrst. Najdi kaj ti najbolj odgovarja. Meni je najboljša zunaj v naravi, bosa, naslonjena na drevo. Tudi tukaj ni to vezano časovno, ampak na tvoje možnosti. Meditacija pomaga takoj v smislu da umiriš misli, zmanjšaš stres. Za kakšen bolj globlji učinek pa zna pretečt kar čas.

Glede na to da si začetnica, bi ti svetovala da dnevno začneš izvajat vaje za čuječnost. Za eno tako vajo ne rabiš veliko časa, tam 5- 15 minut.

Pa še nekaj, ne obremenjuj se s časom (pol ure 4 krat tedensko), ampak poslušaj sebe, svoje telo. Včasih boš meditirala le 15 minut, drugič ti bo pasalo pol ure. Včasih ti bo namesto joge bolj koristil spanec, drugič ena ura joge. Tretjič bos sprehod po jutranji rosi. Ne rabiš imet vse po urnikih in pod kontrolo.

New Report

Close