Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Koliko česa – po poročna fešta za 40 ljudi -aperitiv, vino, pivo…

Koliko česa – po poročna fešta za 40 ljudi -aperitiv, vino, pivo…

ker moramo sami poskrbeti za pijačo me zanima ali imate izkušnje s tem koliko alkoholnih pijač nabaviti za aperitiv za 35-40 odraslih – koliko česa whisey, jager…?

Pa koliko piškotkov in mini peciva?

hvala

za aperitiv računaj 1,1 krat število oseb, se pravi, 10% več, pa ne pozabi na enih 10 – 15 đusov, ker vsi ne bodo jemali alkohola.
če imaš flašo viskija, flašo jegra, flašo borovničk in flašo kake viljamovke… imaš vsega prek zadost.

pri piškotih pa računaj cca 5 kosov po glavi

Kot prvo je precej odvisno od konkretne zasedbe. Pri nas bi bilo piva en 6-pack čisto dovolj, ker ga itak nihče ne pije. Vina gre pa potem temu ustrezno več.

Kot drugo je pa vprašanje, kako je ta poporočna zabava zastavljena. Če je to orenk žurka, ki traja celo noč, boste žgane pijače najbrž rabili več, ne samo za aperitiv, ker bo marsikdo z veseljem vmes še kakšen viski spil. Če vabite na pijačo in piškote, je pa to drugače.

Jaz bi zaradi sigurnosti nabavila po 2 steklenici zgoraj omenjenih alkoholnih pijač in ene tri do štiri kartone soka.
Peciva pa ene 300-400 koščkov, pa čim manj suhih piškotov, ker vedno ostajajo.

Raje nabavi več, kot da zmanjka; poroka ni vsak dan:)

Srečno in vse dobro!!!

Jaz bi zaradi sigurnosti nabavila po 2 steklenici zgoraj omenjenih alkoholnih pijač in ene tri do štiri kartone soka.
Peciva pa ene 300-400 koščkov, pa čim manj suhih piškotov, ker vedno ostajajo.

Raje nabavi več, kot da zmanjka; poroka ni vsak dan:)

Srečno in vse dobro!!![/quote]

vprašanje je bilo za aperitiv, ne za celo žurko…
domnevala sem, da gre za nek krajši sprejem kje, potem pa grejo itak na organizirano večerjo, ker je za pijačo poskrbljeno….

sem pozabila
kot aperitiv obvezno še ene tri flaše šampanjca. tudi gre.

Če ste zadolženi samo za aperative bi jaz nabavila 5 penine, liter borovničk, liter viskija ter liter jegermajstra in bo sigurno dovoj. Kar se pa tiče peciva pa 6 pladnjev

Odvisno, koliko od teh 40-ih je rednih alkoholikov in koliko prikritih – to se na poročnih feštah hitro pokaže 😀

Za normalne rekreativne pivce pa: če je več žensk ko moških, računaj več penine, naprimer 3 steklenice, 2 steklenici borovnic, 2 steklenici Jaegermojstra, pa 1 viski.

Namesto sladkega pecova raje slano – pri teh aperitivih nihče ne je zraven rad sladkega, ker že ta alkohol pijejo na bolj prazen želodec, pa jm je potem, če sladko zram jejo, hitro slabo….. Torej slani prigrizki.

New Report

Close