Koliko date za hrano svojih psov in mackov?
Imam mačka in psa. Ker je bila to, da ju imam, moja odločitev, ki jo jemljem resno, skrbim zanju kot je treba. To pomeni, da imata vso potrebno veterinarsko oskrbo in seveda kvalitetno hrano.
Maček je mokro hrano, kar je zanj bistveno bolj zdravo kot briketi in sicer: 4-5 vrečk dnevno, kar znese 0,67€ * 4 * 30 dni = 80€
Pes je hladno stiskane pelete, dvakrat dnevno po 200g, kar znese 12 kg mesečno = 56€ Dodatno seveda še priboljške med treningi, kar je dodatnih cca. 20€ mesečno.
Skupaj me torej njuna prehrana stane cca. 150€/mesec.
trenutno dam za hrano za psa (25 kg) nekaj čez 200 eur na mesec (samo mokra hrana). ima zdravstvene težave (je visoke starosti) in lahko je samo specifično hrano. poleg tega potrebuje še zdravila, prehranska dopolnila in veterinarske preglede, kar skupaj nanese še precej več.
pred trenutnim zdravstvenim stanjem je hrana nanesla okrog 130 eur na mesec (kombinacija briketov in mokre hrane).
Imamo dva muca. Posvojena najdenka s ceste ne poje veliko. Je pridna in popolnoma nezahtevna. Našli so jo v Ajdovščini, prepeljali v Celje in jo socializirali, od tam je šla v posvojitev v Ljubljano.
Fantič je Italijan. Poleg pojedenih 6 vrečk prihaja vsaki dve uri še po priboljške in na pogovor. Je izbirčni gurman, ki rad pohaja naokoli.
Sta strošek, a tudi veselje.
zvitorepka689, 28.05.2024 ob 08:13
Jaz imam samo enega mackonarja. Za hrano dam priblizno 30 evrov na mesec, kar znese 360 evrov letno.
Tako zanima me samo to, ne mi pisat ene moralne ocitke in zakaj in kako, da imam macka. Zanimajo me samo goli stroski za vase ljubljencke.
Ogromno. Imam enega MC in enega najdenčka pa psa labradorja. Ekola, bogastvo dajem zanje. ZDAJ JE IMELA STERILIZACIJO 182 EVROV, ON CEPLENJE 36 EVROV, hrana zanj okrog 100 na mesec, MC pa 180…odvisno kako se počuti, kopanje in striženje vsak mesec 70…uf preveč.
Imam tri mačke.
Vsi trije jejo konzervice in vrečke, dva od njih pa imata najraje pečenega piščanca in tudi ribe obožujeta (postrv, sardele, orada, losos), pijeta občasno tudi mleko, dam jima kakšno žlico skute in tudi sir jim včasih dam.
Kupujem gourmet gold in miamor konzervice, vrečke sheba, felix, whiskas, ves čas moram kupovati nekaj drugega ker se hitro naveličajo enih in istih konzerv ali vrečk.
Dodatno kupujem še priboljške, felix knabber mix in felix crispies, catessy, whiskas in dreamies.
Na mesec dam za hrano nekaj čez 100 eur, recimo 130 eur.
Potem je še pesek za muce, kupujem sanicat, na mesec gresta 2 vreči peska po 10 litrov, en muc hodi ven lulat in kakat, dva pa vedno prideta na potrebo v hiši v pesek.
Torej vse skupaj nekje 150 eur na mesec.
Imamo tri pse. Obe psički sterilizirani pes strošek okoli 400 evr enkratni za obe. Pes ni kastriran. Cepljenje na vsake tri leta. Hrana nekaj kupimo nekaj dobijo homemade pripravljeno. Na srečo imamo kmetijo in dovolj kosti in mesa doma. Nekaj dobijo tudi suhe hrane brikete. Na srečo nimajo kakršnih zdravstvenih težav, tako da k veterinarju praktično razen za te omenjene posege in cepljenja ne hodimo.Ne gledamo nanje kot strošek ker nam ogromno dajo. Govorim predvs.o psihološki pomoči.
Toliko dam jaz za svoje in prostoživeče mačke mesečno.
Kje so šele veterinarski stroški po potrebi, ki se jih seveda da občutno zmanjšati s kvalitetno prehrano in oskrbo.
Kdor tega ni zmožen oz. mu je škoda denarja, naj živali nima.
Kvalitetna hrana, stetilizacija/kastracija, sredstva proti zajedalcem, cepljenja so nujna oskrba psov in mačk. Sicer si jih raje ne imet!